Tittar in i ditt kök, del 13

Status
Stängd för vidare inlägg.
Jag känner till kvällens meny redan nu. Det är dags för svärfars födelsedagskalas och då vankas det smörgåstårta...
Har jag tur är den köpt på stället vars smörgåstårta påminner om en jättesmörgås med skagenröra (+poäng för att bagerskan gör den själv) och räkor.
Har jag mindre tur är den inhandlad på stället där fyllningen kan variera i smak och kvalitet men alltid innehåller ett lager av ärtor och tärnade morötter i någon creme fraiche/majonnäsgegga :yuck:

Efterrättstårtan brukar i alla fall vara hemgjord och välsmakande.
 
Åt en banan till middag igår vid 19, mår fortfarande illa. Har tappat all inspiration what so ever så det blir nog en trist mathelg. Tinade lax igår, hundarna blir nog glada idag...
 
Jag känner till kvällens meny redan nu. Det är dags för svärfars födelsedagskalas och då vankas det smörgåstårta...
Har jag tur är den köpt på stället vars smörgåstårta påminner om en jättesmörgås med skagenröra (+poäng för att bagerskan gör den själv) och räkor.
Har jag mindre tur är den inhandlad på stället där fyllningen kan variera i smak och kvalitet men alltid innehåller ett lager av ärtor och tärnade morötter i någon creme fraiche/majonnäsgegga :yuck:

Efterrättstårtan brukar i alla fall vara hemgjord och välsmakande.

O_o

Hur sjutton kommer man på att ha det i en smörgåstårta?! Inte för att jag tycker om smörgåstårta men jag trodde att det fanns NÅGRA gränser iaf... :cautious:

Saknas skinkrosor kan du be @Hyacinth visa dig hur man fixar dem :D
 
Jag känner till kvällens meny redan nu. Det är dags för svärfars födelsedagskalas och då vankas det smörgåstårta...
Har jag tur är den köpt på stället vars smörgåstårta påminner om en jättesmörgås med skagenröra (+poäng för att bagerskan gör den själv) och räkor.
Har jag mindre tur är den inhandlad på stället där fyllningen kan variera i smak och kvalitet men alltid innehåller ett lager av ärtor och tärnade morötter i någon creme fraiche/majonnäsgegga :yuck:

Efterrättstårtan brukar i alla fall vara hemgjord och välsmakande.
Jag håller tummarna för den med räkor!
 
Tänkte mig göra nån typ av lax/räklandgång sen ikväll, så i förberedandet inför det har jag precis slagit en majonnäs :)
 
Jag ska göra vietnamesiska vårrullar igen har jag tänkt mig, bara jag får tag på vermicelli. Men det ska väl inte vara helt omöjligt :-)

Mamma och pappa ska käka lunch hos mig imorgon och de har aldrig ätit vietnamesiskt, så jag tänkte göra en laddning till imorgon också. Nog klarar de sig fint i kylen om jag lägger folie över och ser till att de inte klibbar på varann för mycket? Vi ska iväg på förmiddagen, så jag kan inte göra dem innan de kommer... men jag kan förstås rulla dem efterhand när de väl är på plats. Vad tror ni, kära experter?
 
Jag har aldrig sparat dem faktiskt så har ingen aning. Men det är nog roligare att göra dem på plats! Förbereda alla grönsaker och kalla nudlar och sånt istället? Vi brukar ha allt på bordet som vid tacos och så rullar man och äter efterhand :)
@Anna
 
Jag ska göra vietnamesiska vårrullar igen har jag tänkt mig, bara jag får tag på vermicelli. Men det ska väl inte vara helt omöjligt :-)

Mamma och pappa ska käka lunch hos mig imorgon och de har aldrig ätit vietnamesiskt, så jag tänkte göra en laddning till imorgon också. Nog klarar de sig fint i kylen om jag lägger folie över och ser till att de inte klibbar på varann för mycket? Vi ska iväg på förmiddagen, så jag kan inte göra dem innan de kommer... men jag kan förstås rulla dem efterhand när de väl är på plats. Vad tror ni, kära experter?


Vi kör på risnudlar:)


(Japp, svarade på nåt du inte frågade om. :D )
 
O_o

Hur sjutton kommer man på att ha det i en smörgåstårta?! Inte för att jag tycker om smörgåstårta men jag trodde att det fanns NÅGRA gränser iaf... :cautious:

Saknas skinkrosor kan du be @Hyacinth visa dig hur man fixar dem :D

Smörgåstårta är en gränslös maträtt :D. Fast kombinationen (:wtf:) som @lil-sis nämnde har jag aldrig blivit utsatt för och tur är det!
Däremot hamnade på besök en gång hos en tant som lade purjolök och kaviar mellan två skivor formfranska som hon värmde i våffeljärnet och serverade med stekt ägg... :cautious:
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har sedan några veckor tillbaka ett gåband hemma, för att kunna gå på det delar av dagen när jag jobbar hemifrån och för kunna välja...
Svar
0
· Visningar
207
Senast: __sofia__
·
Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med... 55 56 57
Svar
1 138
· Visningar
54 931
Senast: Hajfisk
·
Kropp & Själ Hej! Jag har efter en sjukgymnast och otroped felbehandlat mig fått förlorad inkomst och sjukskrivning i 7 månader. Jag fick första... 2 3 4
Svar
66
· Visningar
5 341
Senast: Sassy
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Himlen är stjärnklar, det har blivit februari. Snart är det vår. Som så oändligt många gånger förut är det dags att släppa in hästarna... 2
Svar
24
· Visningar
3 215
Senast: Cattis_E
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp