Tittar in i ditt kök, del 13

Status
Stängd för vidare inlägg.
Alltså...I bland är det bra att vara välsignad. Det känns som att det blir lite mer okej att peta bort sådant man inte vill äta.
Smörgåstårtan var uppbyggd på följande vis:
Torrt bröd, ett lager med tonfisk, mer torrt bröd, ett lager med ärtor/morötter i kladd, torrt bröd och garnering med smaklösa räkor, någon billig "skagenröra", väldigt mycket crabfish/crabsticks, ägg, tunna skivor gurka, knappt synliga citronskivor och till sist små högar med svart "kaviar".
Det var synd om mig! :arghh:
Herregud vad deppigt det låter.

Sedan jag inte längre arbetar på en teknisk högskola, räknar jag med att aldrig mer bli serverad smörgåstårta.
 
Nu när det är murrigt höstväder vill jag ha dillkött! Jag har ingen: dill, mjöl, vinäger, socker, potatis, lagerblad, morötter hemma.

Hmm, det enda jag faktiskt har är lamm. Så måste pallra mig iväg till stora butiken utanför stan. Give me strength.
 
På grund av @Anna har jag varit monstruöst sugen på rispappersrullar i flera dagar :arghh:

I dag, ÄNTLIGEN, fick jag några själv. Lyckan är fullständig.

Btw, finns det något man kan göra med de där rispapperna som går sönder?
 
Röka räkor? Det låter ju superambitiöst. Och tidskrävande.

Det blir rökta räkor idag istället ;) inte pga att det är krångligt utan att det blåste så mycket igår, det är svårt att få upp temperaturen i röken då.

Det är inte ett dugg omständigt:
1. Tänd röken
2. Låt den bli varm (går på ingen tid alls på sommaren, kanske 8-10 min nu och en kvart på vintern)
3. Lägg in räkor
4. Ta ut dem när de är lagom, tar ca 15 min

Njut!
 
Mamma och pappa gillade rullarna! De var nog lite skeptiska men åt med god aptit, särskilt dippsåsen fick högt betyg - hoisin, lime, soja, sambal och jordnötter.

Ikväll gjorde jag någon sorts laxgryta med röd curry, morot, salladslök, vitlök kokosmjölk, lime, ingefära, chili och rostade sesamfrön, basmatiris till.
 
Startade morgonen med kallbad, följt av vegansk brunch på Kafé Agnez. Födelsedagsfest i Lund nu på kvällen med matpajbuffé, citrontårta och drinkar! Eventuellt ska vi fortsätta ut på LOKAL snart.
 
Middag med vänner på babajan, vegetarisk thali och sen kulfi, förövrigt den godaste jag ätit.
På grund av galen ljudvolym hamnade vi sen på sunkhak i närheten där öl, vin och bubbelvatten inmundigades.
 
Toast på McD till frukost och ceasarsallad med grillad kyckling till middag på Max. Min hjärna är i extas :D

Middag blir typ pytt i panna från frysen.

Speglar inspirationen jag har just nu.

Dvs noll.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har sedan några veckor tillbaka ett gåband hemma, för att kunna gå på det delar av dagen när jag jobbar hemifrån och för kunna välja...
Svar
0
· Visningar
207
Senast: __sofia__
·
Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med... 55 56 57
Svar
1 138
· Visningar
54 965
Senast: Hajfisk
·
Kropp & Själ Hej! Jag har efter en sjukgymnast och otroped felbehandlat mig fått förlorad inkomst och sjukskrivning i 7 månader. Jag fick första... 2 3 4
Svar
66
· Visningar
5 349
Senast: Sassy
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Himlen är stjärnklar, det har blivit februari. Snart är det vår. Som så oändligt många gånger förut är det dags att släppa in hästarna... 2
Svar
24
· Visningar
3 217
Senast: Cattis_E
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 31
  • Valp med diarré?
  • Valp 2025

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp