Nej, det är deras produktion som kärvar, precis som den gjort sedan de började producera iKaffe.Kan det vara pga brist på havre? Skördarna blev ju inte direkt bra...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Nej, det är deras produktion som kärvar, precis som den gjort sedan de började producera iKaffe.Kan det vara pga brist på havre? Skördarna blev ju inte direkt bra...
Nej, det är deras produktion som kärvar, precis som den gjort sedan de började producera iKaffe.Först gör de en beroende och sen, ja sen bara finns mitt heroin inte att få tag på.
Ah, tack! Jag har ju stora delar av en butternutpumpa liggande i kylen. Soppa, såklart! Men jag vill nog gärna ha lite rotselleri i också, och lite potatis, tror jag. Och något syrligt, det blir så gärna jolmigt annars. Din variant med kokosmjölk lät mycket god (light i det fallet känns lite värdelöst, tycker jag, behövs liksom bara större mängd för att uppnå samma resultat och jag tar hellre mindre mängd av den vanliga om jag vill hålla fetthalten rimlig)! Ambitiöst med brödbak en kväll också!Pumpasoppan blev bra, tycker jag. Rostade butternutpumpa i ugnen med chiliflakes och rapsolja, fräste currypasta och ingefära i rapsolja, hade i pumpan samt någon liter buljong och så fick det joxa ihop sig. I med en burk kokosmjölk (light, vad det nu innebär - är det att man tar bort det tjocka och gräddiga tro?) och så mixades det hela ganska slätt. Brödet blev också hyfsat, lite tråkigt i färgen men annars som det brukar, tror jag. Jag har ju alltid gräddat det i en ganska lätt stekpanna men i boyfriends hushåll fanns endast stekpannor med plasthandtag, så jag tog en stor och tung gjutjärnspanna med emalj på insidan, vet inte om det påverkade. Dessutom fanns ingen brödpensel att uppbåda, så penslandet blev ytterst bristfälligt - med fingertopparna![]()
Ah, tack! Jag har ju stora delar av en butternutpumpa liggande i kylen. Soppa, såklart! Men jag vill nog gärna ha lite rotselleri i också, och lite potatis, tror jag. Och något syrligt, det blir så gärna jolmigt annars. Din variant med kokosmjölk lät mycket god (light i det fallet känns lite värdelöst, tycker jag, behövs liksom bara större mängd för att uppnå samma resultat och jag tar hellre mindre mängd av den vanliga om jag vill hålla fetthalten rimlig)! Ambitiöst med brödbak en kväll också!
Jästid är lästid för dig på samma sätt som tvättid är lästid för mig - man gör något produktivt, men har ändå tid att läsa med gott samvete - perfekt!Ja, jag märkte inte ens att det var light när jag stresshandlade, enda skillnaden var liksom att den var tunnare... vilket i detta fallet var bra för soppan var rätt tjock.
Glömde säga att jag pressade i lime vid servering förresten! Det syrliga behövs definitivt
Brödet är väldigt enkelt, så om man inte tänker äta jättetidigt funkar det faktiskt en vardag. Men som jag sa imorse - det gäller ju att man tycker att det är trevligt och roligt snarare än en "syssla" om det ska bakas bröd en vardagskväll. Jag tycker ju att det är mysigt, och jästiderna ger mig lite läs- eller sticktid som känns förtjänad
Men i alla fall - man knåpar bara ihop jäst, vatten, olja, salt och mjöl. Kräver inte så mycket knådande faktiskt, men det ska ju bli en smidig deg. Jäser en halvtimme, trycker ut i en stekpanna och delar i bitar samt penslar och gör vad man nu har lust med by way of frön eller oliver eller så. Jäs i trekvart, grädda i en kvart, et voilà![]()
Ja! Nationell kris, har jag hört. Jag fick vanlig havremjölk i present av besökande kompis, men iKaffe hade ju varit bättre.Fattar det. Under all kritik! På kvällen åt jag morotssallad, men idag var jag hungrig som en varg och frukosten smakade vidunderligt gott, det hemgjorda grova rågsurdegsbrödet med vällagrad ost, gurka och paprika och grekisk yoghurt med äpple och frön. Och kaffe, en balja kaffe med skummad iKaffe, som jag drack med en tår i ögonvrån, för iKaffe är slut överallt och jag kommer få gå över till komjölk.
Svartrötter är gott! Jag kan tyvärr inte odla det, för lerjorden gör att de ser ut som svarttrassel när jag skördar dem. Men jag köper det ju ibland.Sant. Men nu har jag ju bott där, på en hel del olika ställen, så SÅ himla exotiskt tycker jag inte att det är. Å andra sidan tycker jag kanske inte att ALLT är underbart heller. (jag "flydde" ju därifrån av en anledning) Men ibland drabbas jag av "hemlängtan". Vilket inte direkt har med mat att göra, eller jo ... löjrom är ju aldrig fel.
I dag ska jag ugnssteka mina rotfrukter igen. Och squashen får åka med. Honung och hasselnötter uppepå. Halloumi.
p.s Hittade superfina svartrötter i landet. De får nog också åka med in i ugnen.
Jag tycker att spiskummin och ingefära friskar upp pumpasoppa på ett bra vis.Ah, tack! Jag har ju stora delar av en butternutpumpa liggande i kylen. Soppa, såklart! Men jag vill nog gärna ha lite rotselleri i också, och lite potatis, tror jag. Och något syrligt, det blir så gärna jolmigt annars. Din variant med kokosmjölk lät mycket god (light i det fallet känns lite värdelöst, tycker jag, behövs liksom bara större mängd för att uppnå samma resultat och jag tar hellre mindre mängd av den vanliga om jag vill hålla fetthalten rimlig)! Ambitiöst med brödbak en kväll också!
Det gillar jag också i umpasoppa!Jag tycker att spiskummin och ingefära friskar upp pumpasoppa på ett bra vis.
Oktoberfest, ni vet. Umpa-umpasoppa.Det gillar jag också i umpasoppa!
Rimlig ratio tomat-pastaDagens lunch.
Tomat och persilja var nog mest dekor. Det är pasta, bläkfisbläcksås och rätt mycket bitar av bläckfisk. Jag älskar sån pasta och även risotto i samma stil!Rimlig ratio tomat-pastaEller vad är det lilla röda? Och utöver bläckfiskpasta - vad är det?
Låter jättegott! Men är det alltså inte pastan i sig som är svart, utan såsen? Jag har nog bara ätit pasta som är svart i sig av bläckfiskbläck och aldrig sås på bläckfiskbläck - hur smakar det, egentligen? Hav?Tomat och persilja var nog mest dekor. Det är pasta, bläkfisbläcksås och rätt mycket bitar av bläckfisk. Jag älskar sån pasta och även risotto i samma stil!
Låter jättegott! Men är det alltså inte pastan i sig som är svart, utan såsen? Jag har nog bara ätit pasta som är svart i sig av bläckfiskbläck och aldrig sås på bläckfiskbläck - hur smakar det, egentligen? Hav?