Tittar in i ditt kök - del 7

Status
Stängd för vidare inlägg.
Jag skulle nog hellre nöja mig med bara ost och kanske morötter i dårå. Jag är inte så up to date med slemproppar längre eftersom jag inte ätit det på 20 år, så just den saken är jag dålig på att råda om. Om ost, en smakrik ost, som dock inte ska ta över all smak, lite lagom mild mögelost kanske, eller någon pecorino typ. :)
Krydda som hastflicka säger, enbär, vanlig svartpeppar, har du torkad svamp att tillgå är det toppen att smula i färsen.

Haller helt med Honung om osten. Personligen skulle jag inte anvanda ost (eller slemproppar) for att halla farsen mjuk och 'moist' utan lata morotter eller burktomater gora det. Ost for smak ar jatte gott, men till hjortfars misstanker jag att du maste ha lite for mycket sa att smaken tar over, medan tomater, och framfor allt morotter, get mycket mindre smak men gor att farsen bara blir "mjuk" och saftig.

Fänkålsfrön (så typ samma ;))

TACK! :D
 
Jag hade vänner över på middag igår. Vi åt labneh på surdegsbröd med kalamataoliver på, samt spaghettini med räkor, vitt vin, soltorkade tomater, färska tomater och massor av basilika. Vitt vin i glasen. Mycket gott blev det.
 
Kvällens mat i typ direktsändning:
2014-05-10204449_zpsb1179d6b.jpg

En pytt på rester, kall kokt potatis, gul lök och en smal ungersk stark kabanoss, blandad sallad på ruccola, rödkål, spenat, lite morot, och hickorysås. Mjölk till såklart, det är ju lördag! :)
Var det nödvändigt, jag är ju hungrig ... :(

Kabanossen är från grannens glada Nasse, förstår jag :)
 
Det enda acceptabla vore ju att du hade ett par egna glada grisar för självhushållning. Plus höns och kor då. Självklart KÖPER du ju inte mjölk!!:eek:
Jo, jag har just flyttat till stan och självklart så har jag med mig ett par glada grisar och inte minst en glad mjölkko som jag mjölkar så snart tuppjävelen börjat gala. Första nätterna trodde jag det var tuppen som gol när ambulanser och polisbilar sirenade förbi, det var ett jävla skenande ner för trapporna i porten då kan jag lova!
 
Jo, jag har just flyttat till stan och självklart så har jag med mig ett par glada grisar och inte minst en glad mjölkko som jag mjölkar så snart tuppjävelen börjat gala. Första nätterna trodde jag det var tuppen som gol när ambulanser och polisbilar sirenade förbi, det var ett jävla skenande ner för trapporna i porten då kan jag lova!

:rofl::rofl::rofl:

Fast det minsta man kan begära när du är sugen på kabanoss är att du läser in dig på Ungerns djurskyddslagstiftning samt regelverket för livsmedelsproduktion, särskilt m a p eventuell import från Danmark.

Ungerska kan vara lite klurigt men du har ju alltid Google translate.
 
:rofl::rofl::rofl:

Fast det minsta man kan begära när du är sugen på kabanoss är att du läser in dig på Ungerns djurskyddslagstiftning samt regelverket för livsmedelsproduktion, särskilt m a p eventuell import från Danmark.

Ungerska kan vara lite klurigt men du har ju alltid Google translate.
:crazy: Att jag inte tänkt på det! Och det räcker inte med extra Ave Maria vid knäböjet vid sängkanten? (jag är uppe i ett par tusen Ave Maria nu, det här börjar kännas besvärligt! Bör jag ändra på något i mitt liv måntro? :nailbiting: )
 
Lunch ar tillbaka till mina harda smorgasar med (vit) lok, tomat och avacado med flingsalt och gron, rod, och svartpeppar. MUMS! Det ar min favorit lunch nar det ar varmt och vi har nu alltid temperaturer over 25*C, dessutom har vi billiga avacados fran Florida nu (for visst ska man handla inhemskt? ;))

Jag funderar pa bison korv och kanske pasta till middag, annars maste jag aka till affaren. lol
 
Här blev det, för andra kvällen i rad, grillad (i grillpanna...) halloumi, sparris och champinjoner. Samt lite physalis och avocado. Fånigt gott. Och lätt fixat! (Ja, det ska vara särskrivet ;) )
 
Hämtmat! Vegetarisk sushi. Jag är inte övertygad om att det är så jäkla gott egentligen, men jag blev mätt. Tycker det känns lite fånigt med en liten gurkbit, en liten sparrisbit, lite ris och svart vaddetnuär och blöta det i soja och wasabi. Men jag lär mig nog att uppskatta det mer vartefter. Jag har fått ett knippe halvapriset-kuponger av suschibars-chefen eftersom jag gjort lite trycksaker åt dem. :)
 
Idag gjorde jag fransyska med körsbärstomater, lagerblad och timjan. Potatisgratäng, skysås och smörstekt brysselkål till. Kullamust i glasen. Till lunch, rester i form av en mycket god morotssoppa med ingefära och harissa.

Jag har en massa lax i frysen så imorgon blir det nog lax.
 
Idag har jag ätit indiskt både till lunch och middag (billigt och bra för en fattig student) från skolans kvartersindier. Mycket gott och prisvärt (särskilt när det räcker till två måltider!).

Och ni har väl inte missat att Masterchef Australia börjat med ny säsong? Om jag inte missminner mig så var det väl några här som gillade det? :) Jag har bara sett första avsnittet, men enligt min mamma och syster ska det vara högre nivå än förra året (och än så länge inga töntiga tävlingar a la "Battle of the sexes".)
 
Jag ska laga mat till bara mig, lutar åt popcorn och campari.

Annars såg jag några bläckfiskar i frysen, kanske ska ta dem.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har sedan några veckor tillbaka ett gåband hemma, för att kunna gå på det delar av dagen när jag jobbar hemifrån och för kunna välja...
Svar
0
· Visningar
216
Senast: __sofia__
·
Kropp & Själ Hej! Jag har efter en sjukgymnast och otroped felbehandlat mig fått förlorad inkomst och sjukskrivning i 7 månader. Jag fick första... 2 3 4
Svar
66
· Visningar
5 565
Senast: Sassy
·
Kropp & Själ Två av mina hundar råkade i ett ordentligt slagsmål igårkväll, där jag fick gå in och fysiskt sära på dem (i princip bända upp munnen på... 2
Svar
34
· Visningar
2 244
Senast: starcraft
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Det är nu 3½ år sedan jag fick besked om att jag är överkänslig mot komjölk, de 4 vanliga sädesslagen (vete, havre, korn, råg) samt...
Svar
0
· Visningar
551
Senast: cassiopeja
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp