Tittar in i ditt kök - del 7

Status
Stängd för vidare inlägg.
@honung Varmrökt lax är mycket godare än gravad! Jag har inget emot gravad, men.

Här tog jag det sista av min varmrökta lax från häromdagen och gjorde något slags variant på pasta med olja. Brynte lök, vitlök, röd chilifrukt, och finhackad färsk broccoli tillsammans med sardeller och oljan från densamma, blandade med pastan och den finfördelade resten av varmrökt lax. Vatten till.

Gott och snabbt, vilket var ett villkor vid tidpunkten. Tog itu med matlagningen klockan 20.45, närmare 9 timmar sedan lunch.
 
@honung Varmrökt lax är mycket godare än gravad! Jag har inget emot gravad, men.

Här tog jag det sista av min varmrökta lax från häromdagen och gjorde något slags variant på pasta med olja. Brynte lök, vitlök, röd chilifrukt, och finhackad färsk broccoli tillsammans med sardeller och oljan från densamma, blandade med pastan och den finfördelade resten av varmrökt lax. Vatten till.

Gott och snabbt, vilket var ett villkor vid tidpunkten. Tog itu med matlagningen klockan 20.45, närmare 9 timmar sedan lunch.
Jag hör till sorten som anser det vara grav varmrökt lax-skändning att liksom tillaga den, eller förtära den tillsammans med pasta och eller något som kan klassas som sås! Jag kan liksom äta varmrökt lax som den är. Helst som den är helt enkelt när jag tänker efter! Möjligtvis med någon slags potatis till, kokad i havsvatten! :)
 
Jag kan också lätt äta den som den är! Det är vad jag brukar göra. Men nu hade vi en liten, liten slatt över, och då tycker jag att den är god i snart sagt vad som helst. 6 personer hade ätit av den som den var vid tidigare tillfällen!
 
Igår åt jag något så exotiskt som grillad korv (Astrid och aporna) med bröd, ketchup, senap, rostad lök och en mycket god rödkålssallad som en kompis gjort. Otroligt gott! Korv med bröd äter jag inte ens en gång om året så när jag väl äter det känns det lite exotiskt. Strand i solnedgång och en flaska rosé höjde upplevelsen ytterligare några snäpp!
 
Idag försöker jag få ned en Felix ost och skinkpaj men det går inget vidare...
Ikväll blir det nog fil eller yoghurt som är lätt att svälja.
 
@Trani Grillad korv låter klart exotiskt! Jag är inte ens vegetarian, men ändå.

Jag har fått något slags kris när det gäller hela grillkonceptet. Förut tyckte jag att det var lite småkul, särskilt när barn är med, även om det egentligen kanske inte blir så storslaget kulinariskt sett. Sen formligen exploderade den här kötthysterin och trenden med hysteriska grillanläggningar samtidigt som grillandet också har blivit oerhört maskulint genuskodat. Och numera vill jag inte riktigt. Det har blivit lite svårt på nåt sätt. (Ingen jätteviktig fråga, men ändå, matrelaterat i alla fall.)
 
@Petruska jag tycker ändå att det under de senaste somrarna verkar ha blivit mer populärt att lägga grönsaker på grillen. Av vad jag läser om i tidningarna i alla fall (vegetarianism är norm i min umgängeskrets).

Jag tänker också lite att vi som kvinnor kan göra motstånd mot den maskulina kodningen genom att själva grilla. Politisk matlagning ftw!
 
Igår gjorde jag en omelett som smakade - pizza. Typ. Inga konstigheter, lök och cocktailtomater och så några lagrade cheddarskivor som fick smälta uppepå innan jag vek ihop den och toppade med torkade örtkryddor. Råkade ha i citronpeppar i smeten istället för svartpeppar, men det verkar inte som om det gjorde illa.
 
@Petruska många av grilla-grönsaker-recepten är tyvärr tänkta som tillbehör till det obligatoriska döda djuret, eller i alla fall vinklade som "gör något annorlunda av din grillkväll", dvs tydligt positionerat som ett alternativ till det normala (köttet). Men det är hoppfullt ändå tycker jag, förhoppningsvis får det folk att tänka lite bortanför flintasteken.

Själv är jag uppvuxen med den tragiska traditionella grill-könsfördelningen. Mina föräldrar var som tur var inte så noga med att överföra den på oss barn.

Stuvade grönsaker... :d
 
Stuvade grönsaker :d

Jag är uppvuxen i stan. Grill är rent instinktivt för mig en restaurang. "Ska vi grilla?" är för mig en engångsgrill vid någon sjö, brända lökar och korv och brunnet bröd. :)
Men jag grillar då och då, även nu när jag bor i stan. Oftast grönsaker. :)
 
Ikväll wokar jag strimlad kyckling som marinerats i honung & ingefära och lök, och wokar ihop det med strimlad vitkål, vattenkastanj, rödlök, och har en sötsur sås till samt äggnudlar som jag wokar ihop allt med.
 
En kulinarisk högtid, lammkorv med bröd med BARNET, ikväll bubbel och choklad med -faktiskt- den bästa vän som finns. Himla tur har jag ibland.
 
Pulled beef här, i bake-off:ade små ciabatta och baguetter. Grönsaker och två sorters salsa. Och ett glas rött!
 
Kokt torsk med nypotatis med dill, brynt smör och ärter.

Igår farfalle med zucchini, kallrökt lax, citron, dill och grädde .
 
Pulled pork ... jag kopte en fenomenalt fin bog pa det lilla lokala slakteriet (som pa anslagstavlan talar om var de fatt djuren fran) och gjorde en "impromptu" pulled pork med vad jag hade i kylen. Vansinnigt gott. Kottet ar helt suverant och sa gjorde jag en varm potatis sallad med en sot lok dressing. Till det ett glas rott.
Nu sitter jag och langtar efter glass med saltlakrits "hard topping". ... mums.
 
En kulinarisk högtid, lammkorv med bröd med BARNET, ikväll bubbel och choklad med -faktiskt- den bästa vän som finns.
BARNET åt lyckligt av pasta och riven parmesan. Det senare får anses tala till BARNETS fördel.

Nu vilar jag och väntar på att ta ett glas vin med partner, efter att han har skurat klart köket efter BARNETS måltid. Vi har dealen att var och en diskar/röjer efter sina egna släktingar och vänner.

(Jag har tidigare nämnt att min utflugna fosterdotter blivit slagen av sin sambo, lillens pappa. Jag kan glädja alla intresserade med att hon har gjort slut och håller på att reda upp sin bostadssituation.)
 
Total misär idag eftersom jag inte handlade ordentligt innan jag kom till kontoret (plus att jag trodde det fanns mer saker kvar här, vådan av att dela kontor med andra!). Minimozzarella, babytomater i div färger, Trocomare och en tämligen äcklig potatissallad från COOP blev middagen idag. Imorgon funderar jag på att ta hämtmat från den finaste restaurangen i Östersund som har hämtmat. Det här var bedrövligt! En Astrakan Torr gör att det inte blev helt mörker.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har sedan några veckor tillbaka ett gåband hemma, för att kunna gå på det delar av dagen när jag jobbar hemifrån och för kunna välja...
Svar
0
· Visningar
216
Senast: __sofia__
·
Kropp & Själ Hej! Jag har efter en sjukgymnast och otroped felbehandlat mig fått förlorad inkomst och sjukskrivning i 7 månader. Jag fick första... 2 3 4
Svar
66
· Visningar
5 565
Senast: Sassy
·
Kropp & Själ Två av mina hundar råkade i ett ordentligt slagsmål igårkväll, där jag fick gå in och fysiskt sära på dem (i princip bända upp munnen på... 2
Svar
34
· Visningar
2 243
Senast: starcraft
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Det är nu 3½ år sedan jag fick besked om att jag är överkänslig mot komjölk, de 4 vanliga sädesslagen (vete, havre, korn, råg) samt...
Svar
0
· Visningar
549
Senast: cassiopeja
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Skrotvärde bil
  • Vad gör vi? Del CCXIII
  • Eurovision 2025

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp