Sv: Tittar in i ditt kök - del 7
Gällande vispgrädde säger jag bara cashewnötsgrädde! Det gör man plättlätt själv, bara mixa cashewnötter slätt med lite vatten till önskad konsistens. Går säkert bra att göra med mandlar eller andra nötter också. Den enda nackdelen är att grädden inte blir snyggt vit utan mer åt det brungrå hållet. Dvs inte så tjusigt på en "grädd"tårta.
Alla färdigvarianter av vegetabilisk vispgrädde jag har smakat har varit förskräckligt söta. Mycket av den vegetabiliska matlagningsgrädde som finns är tyvärr också lite för söt, om än inte efterrättsöt som vispgrädden. Jag brukar använda en baserad på havre från Karlshamns mejerier (som jag tycker överlag har goda vegangrejer).
Gällande vispgrädde säger jag bara cashewnötsgrädde! Det gör man plättlätt själv, bara mixa cashewnötter slätt med lite vatten till önskad konsistens. Går säkert bra att göra med mandlar eller andra nötter också. Den enda nackdelen är att grädden inte blir snyggt vit utan mer åt det brungrå hållet. Dvs inte så tjusigt på en "grädd"tårta.
Alla färdigvarianter av vegetabilisk vispgrädde jag har smakat har varit förskräckligt söta. Mycket av den vegetabiliska matlagningsgrädde som finns är tyvärr också lite för söt, om än inte efterrättsöt som vispgrädden. Jag brukar använda en baserad på havre från Karlshamns mejerier (som jag tycker överlag har goda vegangrejer).