Tittar in i ditt kök - del 7

Status
Stängd för vidare inlägg.
I helgen har jag haft besök av far med fru, och vi har ätit thailändskt (vårrullar, paneng curry, massaman curry, wok med äggnudlar) samt italienskt (himmelsk carpaccio samt tagliatelle med kalv, pumpa och tryffelsmör - gudomligt). Mycket bra mathelg. Avslutade med bulgursallad och utskuren biff med sås på soltorkade tomater. Också väldigt gott.

Vad roligt med en förälder som uppskattar sådan mat. Min pappa är mer en "fläskkotletter, sås och potatis"person som tycker att tacos är exotiskt och ris är ingen mat. Det blir lite tråkigare matlagning när han är här ;)
 
@Tramptass det förstår jag att det blir lite trista mathelger. Är fadern intresserad av att lära sig eller är allt som är nytt också lite farligt och obehagligt?

Både min far med partner och min mor med partner är mycket matlagningsintresserade. Det är väldigt kul att dela ett sådant intresse!
 
Igår hade jag tur med restaurangen i Ungern och fick revben kryddade med riktigt stark paprika - efter omständigheterna - och senapskryddade linser. God öl till. Sen ett glas ungerskt vin och några goda ostar, dock importerade. Det ungerska rödvinet har genomgående varit bra, ganska blommigt och gott.

Nu hemma blev det pasta med sardeller, vitlök och chili plus en stor hög ugnsbakad broccoli.
 
Jag förbereder kyckling till kvällen, marinerad i mango chutney, vitlök, soya, szechuanpepparellerhurdetstavas och lime. Vi får se hur det blir.
Hade en annan plan från början men saknade grönpeppar och då åtog det en ny oväntad inriktning... Outgrundliga äro mina vägar i köket.


Det blev en mindre katastrof. Bläää, rent ut sagt.
För lite chili och peppar och för sött.
Glass som tröst.
 
@ananya tyvärr är han misstänksam mot det mesta som är "nytt" men blir å andra sidan mycket lycklig om man tar sig tiden att koka ärtsoppa, bruna bönor eller något annat som tar tid så det får bli lite balansgång. ;-)
 
I kvall blev det en underlig 'kottfars sas' med pasta. Har koper man (eller far fran en jagande van:d) riktigt god kryddad korv innan det stoppas in i korvskinnen. I alla handelser hade jag lite "bulk" korv fran radjur och gjorde kottfars sas med det. Med riven morot (radjur ar ju valdigt magert och moroten haller det saftigt) lok, svamp, tomat och farsk majs och lite pasta blev det verkligen MUMS. :D
 
Igår spexade jag till det med fusktema på middagen: spaghetti, tomatsås och sojaköttbullar (från Astrid och Aporna :d).

Idag planerar jag att öva på min största svaghet i köket; risotto. Skam den som ger sig! Tar det säkra före det osäkra och har köpt sparris så att jag blir lite nöjd även om risotton blir skit, igen.
 
Igår blev det ingen mat alls eftersom jag drabbades av migrän och idag lagar maken mat (har ingen aning vad han slänger ihop), men här om dagen gjorde jag en pasta som blev ganska lyckad med gula tomater, kidneybönor (hade föredragit cannelinibönor eller liknande), salladslök och feta ost. Kryddat med lite selleri och vitlök samt nymalen svartpeppar.

Gjorde även ett trevligt flätat vitt bröd efter Paul Hollywoods recept häromdagen och kommer nog att göra om det vid tillfälle.
 
Idag blev det korv med bröd. Ingen motivation alls. Avslutar dagen med te, en rulle marabou schweizernöt och lite cashewnötter. Hoppas på bättre dag imorgon istället.
 
Vad roligt med en förälder som uppskattar sådan mat. Min pappa är mer en "fläskkotletter, sås och potatis"person som tycker att tacos är exotiskt och ris är ingen mat. Det blir lite tråkigare matlagning när han är här ;)

Och mina föräldrar då. Vi var och hälsade på dem i helgen och blev serverade pulverfisksoppa som spexades till med frysta blandade fisktärningar. Fryst ugnsgrillat vitlöksbröd till.
 
@em76 champagne! Firade du något?

@Trani hur blev risotton? Jag tycker det är svårt att få bra konsistens på risotto.

Själv gjorde jag en kycklinggryta som blev väldigt lyckad.

Jag gjorde ungefär enligt ICAs recept på marockansk kycklinggryta (för den som vill googla). Jag stekte kycklingben (bosarpskyckling) och hällde på hackad lök och vitlök, grädde, buljong, harissa, honung och soja och lät sjuda tills kycklingen var klar. Sen i med kikärtor, hackad persilja och citronskal. Matvete till.
 
Det borjar bli lite val varmt for tunga lagade middagar har sa kvall blev det en "dubbel bakad" sotpotatis med "glaserade hackade pecan notter" och en sallad "on the side".
 
Jobbar så jag bor på hotell. Helt ok middag men jag blev lite brydd när de inte frågade hur vi ville ha köttet. Nu var det inte stendött tack och lov men jag hade nog velat ha det lite blodigare. Väldigt god svampsås till. Efterrätten (inte jag som beställde) är svår att misslyckas med, varm mylta på vaniljglass!
 
@Diskurs, det blev min bästa risotto hittills! När jag sa till sambon vad jag tänkte laga var hans reaktion "åh nej, ska du göra risotto, din nemesis!? :nailbiting:" Tack för stödet liksom. :meh:

Men vi tyckte båda att det blev dugligt. Gjorde en champinjonrisotto med torkade tomater, sparris och grön paprika till.

Måste dock fortsätta öva, öva, öva på det. Någon gång ska jag få in känslan ordentligt.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har sedan några veckor tillbaka ett gåband hemma, för att kunna gå på det delar av dagen när jag jobbar hemifrån och för kunna välja...
Svar
0
· Visningar
216
Senast: __sofia__
·
Kropp & Själ Hej! Jag har efter en sjukgymnast och otroped felbehandlat mig fått förlorad inkomst och sjukskrivning i 7 månader. Jag fick första... 2 3 4
Svar
66
· Visningar
5 565
Senast: Sassy
·
Kropp & Själ Två av mina hundar råkade i ett ordentligt slagsmål igårkväll, där jag fick gå in och fysiskt sära på dem (i princip bända upp munnen på... 2
Svar
34
· Visningar
2 244
Senast: starcraft
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Det är nu 3½ år sedan jag fick besked om att jag är överkänslig mot komjölk, de 4 vanliga sädesslagen (vete, havre, korn, råg) samt...
Svar
0
· Visningar
551
Senast: cassiopeja
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp