Typiskt fredagsmys var varma mackor, oftast med svampstuvning. Det älskar jag än idag.
Vi åt nästan alltid stek på helgen när jag växte upp. Nötstek eller fläskstek. Med kokt potatis, sås och beroende på kött-typ, gelé eller äppelmos. Mammas fläskstek är nog fortfarande en av mina favoriträtter.
Något som var vardagsmat då, men är höjden av lyx nu, vår hjälmargös. Jag växte upp några kilometer från Hjälmaren, men pappa fiskade mycket och vi åt mycket fisk. Men när man nu någon gång äter den där perfekt tillagade Hjälmargösen (gös från andra sjöar är inte alls lika god) då är livet fullkomligt.
Som riktigt liten åt jag mest bara kokt potatis dock. Hade svårt att äta kött, troligtvis pga svårt att tugga innan tandreglering. Då var kycklingfilé och fläskkotletter (tillagade på mammas speciella vis så de är kruttorra) det enda kött jag åt.