Ja det får väl bli en minoritetsregering som nu och så får väl kammaren säga je or ne till frågorna som uppkommer. Då behöver ingen snacka med ngn innan, alla mot alla...det brukar väl kallas polsk riksdag av någon outgrundlig anledning 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Dom här förslagen som statsministern har slängt ur sig ang anhöringinvandring och mer restriktiv migrationspolitik samt hårdare tag dom gillas ju av SD men SD säger hela tiden att det behövs mer och det sätter ytterligare press på S så till den milda grad att det börjar gnisslar i S leden. Redan nu hoppar ju den ene efter den andre av sina S uppdrag. Det gäller både kvinnor o män inom S. Mellan SD och dessa avhoppade S:are sitter statsministern och är pressad inför ett annalkande val som verkar bli katastrof för honom och SProblemet är väl att återställa vår migrationspolitik till en som fungerar och som du kan vara stolta över inte har en majoritet, varken i riksdagen eller bland folk. Så då uppkommer ju frågan, accepterar du demokratiskt fattade beslut eller gör du det inte ?
Att vi även i fortsättningen ska ha en arbetskraftsinvandring, en återvändare invandring och ett starkt utbyte av studenter är nog bara ett fåtal som opponerar sig emot.
Nej det finns inget tvång att några partier i riksdagen samarbetar, bara ett krav och ett berättigat sådant, att riskdagen utifrån de mandat som ligger bildar beslutsfähiga majoriteter för de beslut regeringen lägger fram.
Och i migrationsfrågan verkar det ju som om S/M och SD ligger rätt nära varandra och en kompromiss skulle kunna vinna majoritet. Hur de skulle gå till? Tja låt säga att Lövfen sitter kvar, lägger ett förslag som M stöder öppet och sedan SD när det ska tryckas på knapparna..inget tvång då eller hur![]()
Bara man inte börjar bränna nån flaggaJa det får väl bli en minoritetsregering som nu och så får väl kammaren säga je or ne till frågorna som uppkommer. Då behöver ingen snacka med ngn innan, alla mot alla...det brukar väl kallas polsk riksdag av någon outgrundlig anledning![]()
Jag skulle vilja se ett arbete med att integrera alternativ vård in i skolmedicinen. Är det någon annan än Enhet som är intresserade av det?
Kan du inte svara på de frågor som ställs istället?Bara man inte börjar bränna nån flagga![]()
Menar du allmän finansiering av forskning eller hur tänker du? Metoden för att integrera alternativ vård i skolmedicinen är att påvisa resultat av vården och sedan använda de metoder som visats vara effektiva för varje typ av problem.
Tror faktiskt inte personen bakom nicket kan svara. Det är nog ytterst få sd folk som förstår att Sverige driver en stor del politik som inte handlar om vilken etnicitet eller religion du har... När vi har haft SD politiker som diskussionspartners i utbildningen ochju mer jag läser om dagens fattigpensionärer desto fastare blir jag övertygad om att vi behöver kvotera föräldraledigheten ännu mer. Det finns en direkt korrelation mellan att kvinnorna tar ut mer föräldraledighet (och vab) och deras generellt sämre pensioner. Uppenbarligen är det här inte något som kommer att rättas till frivilligt, så då måste det, enligt mig, lagstiftas.
Vad tycker SD om kvoterad föräldraledighet?
ju mer jag läser om dagens fattigpensionärer desto fastare blir jag övertygad om att vi behöver kvotera föräldraledigheten ännu mer. Det finns en direkt korrelation mellan att kvinnorna tar ut mer föräldraledighet (och vab) och deras generellt sämre pensioner. Uppenbarligen är det här inte något som kommer att rättas till frivilligt, så då måste det, enligt mig, lagstiftas.
Nu var det dock just sds politik utöver invandrarfrågan vi ville diskutera. Inte din personliga åsikt.Redan nu (d.v.s utan tvång) är det ju så att föräldrar som delar lika på föräldraledigheten och vab betydligt oftare blir långtidssjukskrivna p.g.a stress och psykisk ohälsa m.m. För mig blir det då direkt oetiskt att driva ännu fler in i roller, familjesituationer och livspussel som de själva inte anser passa dem.
Redan nu (d.v.s utan tvång) är det ju så att föräldrar som delar lika på föräldraledigheten och vab betydligt oftare blir långtidssjukskrivna p.g.a stress och psykisk ohälsa m.m. För mig blir det då direkt oetiskt att driva ännu fler in i roller, familjesituationer och livspussel som de själva inte anser passa dem.
Att alternativa metoder kommer in u sjukvårdssystemet för en holistisk syn på hela människan. Såhär skriver Enhet "
Integrativ medicin skall införas som norm för svensk sjukvård. Enhet eftersträvar ett holistiskt synsätt inom vården. Det innebär att vetenskapligt underbyggda och/eller erfarenhetsprövade alternativmedicinska metoder blir en integrerad del av det allmänna sjukvårdssystemet. För att möjliggöra detta krävs en översyn av gällande lagar.
Tandvården bör integreras i den allmänna sjukvården och ingå i den allmänna sjukförsäkringen.
Den enskildes valmöjligheter inom sjukvården bör respekteras. Det betyder att var och en har rätt att välja vårdform. Individen får sålunda välja mellan skolmedicin, alternativmedicin och terapeutiska behandlingsformer. Valmöjligheter gäller också vid vaccination.
Hälso- och sjukvårdssystemet bör ses över i sin helhet. "
Sen står det mer om hälsa och vård, men det är detta jag är intresserad av främst. Inte allt men det första stycket.
Jag ifrågasätter dig inte, men var hittar du den statistiken?
Först och främst vill jag be om ursäkt då jag inte visste att det bara var Sverigedemokraternas syn på frågan och dina personliga åsikter som skulle delges i diskussionen. Så tack till dig och @Cambrie för tillrättavisningen.
Socialförsäkringsrapport 2015:3, Figur 1 på s. 6.
Men det står ju att det ska vara vetenskapligt beprövad och/eller erfarenhetsbaserad?Jag håller med om det mesta av det du skriver men absolut inte: "Det betyder att var och en har rätt att välja vårdform. Individen får sålunda välja mellan skolmedicin, alternativmedicin och terapeutiska behandlingsformer. "
Ska vi finansiera det genom skatt, ska det vara bevisat effektiv vård. Punkt.
Så länge en behandlingsform inte är bevisat effektiv och därmed del av verktygslådan, ska den inte erbjudas i samhällsfinansierad form.
Men det står ju att det ska vara vetenskapligt beprövad och/eller erfarenhetsbaserad?
Som vanligt i sådana här trådar så spårar den ut och fokuserar på migrationsfrågan. Som, tro det eller ej! (ej av denna tråden att döma) inte är den enda valfrågan. Vård, skola omsorg, miljön, fördelningspolitiken är, långt och kortsiktigt av betydligt större betydelse. En för mig otroligt viktig fråga det inte talas om alls är skillnaden i vårdkvalitet mellan olika landsting. Av lite olika anledningar har jag erfarenhet av vården lite runt om i Sverige, och det är förbluffande hur olika den kan vara. Personen jag hyrde av i andra hand fick diagnosen hjärncancer. Gävle sa till henne att i princip den enda hon kunde göra var att gå hem och dö om några månader. Akademiska i Uppsala sa att det här kan vi, om inte bota helt, ge dig några år till. Och genom behandling och operation fick hen dessa år. Att det ska vara så att vårdkvalitet ska bero på var du är skriven är helt oacceptabelt. Det har varit förslag på 'storregioner' och jag tycker det ligger en hel del vettigt i det även om jag vet att det finns en del problematik.
Den sk 'Robin Hood' skatten där rikare landsting (ffa Stockholm) till viss del subventionerar fattigare landsting är kontroversiellt - i Stockholm - men har kanske vissa fördelar eftersom, vilket noga påpekats av vissa som hör hemma längre norrut - många av de råvaror som Sverige exporterar kommer från norra Sverige. Nu blir det väl inget robin hoodade av på ett tag pga Nya Karolinska (vilket jag fortfarande kokar av ilska över)
Pensionssystemet. Följer tanternas uppror i Stockholm, varför visste jag inte om det tidigare? Och att så många pensionärer idag lever på gränsen till fattigdom är oacceptabelt. Särskilt att de betalar mer i skatt procentuellt sett än höginkomsttagare pga jobbskatteavdraget. Jag skulle vända det, slopa jobbskatteavdraget och inför pensionsskatteavdrag.
Miljöpolitiken, antagligen det här och kommande vals viktigaste fråga om vi öht vill kunna sitta här om många år och gaffla om migration. Sverige är ett litet land som är bland de mest miljömedvetna i världen, men ändå återstår mycket. Ett område som måste prioriteras är alternativa energikällor. Att enbart höja bensin och diselskatten (till många landsortsbors stora förtret) ger en snedvriden fördelningspolitik, dvs det kostar mer att bo i glesort/landsbygd än i storstadsregionerna. Det blir mindre attraktivt för företag att flytta till glesorter vilket gör att det finns mindre jobb, vilket gör att trycket på storstadsregionerna ökar pga inflyttning vilket i sin tur gör att bopriserna ökar, vilket gör att folk belånar sig mer, vilket gör att det bliv en bostadsbubbla och inflationen hettar till, osv, osv. Som den gamla engelska barnkammarrimmet:
For want of a nail the shoe was lost;
For want of a shoe the horse was lost;
For want of a horse the battle was lost;
For the failure of battle the kingdom was lost—
All for the want of a horse-shoe nail
Det utrikespolitiska läget just nu skrämmer livet ur mig. Inte bara har vi diktatorn Putin (och jo det är han) som sakta men säkert håller på att dra Ryssland tillbaka in i SU och czardömet Ryssland utan en galning i Vita Huset som verkar vara en femårig med obehandlad adh. Men med makt över krig och fred. Under tiden sitter Kina tyst som en mus och spinner belåtet att de två andra stormakterna sliter världen i bitar politiskt och ekonomiskt. Visst vi har haft en stadig högkonjunktur i ett antal år, men blir det handelskrig då kommer vi alla att få förbereda oss på sämre tider. Storbritannien är en av Sveriges viktigaste handelspartners. Jag vill ha mer klarspråk på vad Sverige kommer att göra efter Brexit. Inte vaga, vi har ett positivt förhållande till England klyschor.
Jag förstår inte riktigt hur du kan dra slutsatsen att mer jämställd föräldraledighet (och vab) orsakar högre sjuktal baserat på den statistik du hänvisar till? Att kvinnors sjuktal är extra höga inom vissa branscher ffa offentliga sektorn och vårdsektorn är välkänt. Men var finns sambandet mellan kvinnors höga sjuktal inom vissa branscher och att deras partner tar ut mer föräldraledighet och vab?
Miljöfrågan vinner man inga röster på. Det är skillnaden.Exakt! Jag är SÅ TRÖTT på att det ska pratas migration HELA TIDEN! Det pratas ju inte om något annat. Det finns ju mängder med valfrågor som är viktigare att lyfta. Inte minst miljöfrågan, vilket i mitt tycke borde vara den hetaste frågan på agendan.
Det framgår om man läser metoden och hur jämställd hemma-/arbetssfär och K+/M+ m.m är definierat och sedan läser Figur 1.