Bukefalos 28 år!

Att få mat som vegetarian.

Jag är visserligen inte vegetarian men sparar in på köttet där jag kan, vilket innebär att jag 99 gånger av hundra väljer ett annat alternativ. Jag har faktiskt aldrig haft det problemet du beskriver, tycker det i alla fall brukar gå att köpa räkmackor på de flesta ställen, inklusive travbanor... Även om de är av sämre kvalitét... Konstigt.
 
Jag är visserligen inte vegetarian men sparar in på köttet där jag kan, vilket innebär att jag 99 gånger av hundra väljer ett annat alternativ. Jag har faktiskt aldrig haft det problemet du beskriver, tycker det i alla fall brukar gå att köpa räkmackor på de flesta ställen, inklusive travbanor... Även om de är av sämre kvalitét... Konstigt.

En räkmacka är väldigt långt ifrån vegetarisk. Räkor är också kött.
 
En räkmacka är väldigt långt ifrån vegetarisk. Räkor är också kött.
räkor är väl bär som växer på räk-buskar?

:)

jag har ingen riktig koll på hur "vår" tävlingsservering gör, men jag ska hålla utkik! De håller på att lära sig att det finns vegetarianer nu i alla fall, men oftast blir det någon kaka, frukt och festis för min del. Ibland är de jättefyrkantiga och kan inte bre två nya franskbröd utan att lägga in en skinka emellan. Det verkar ju bara jättetjurigt, när de ändå löpande står och gör nya mackor.
 
Alla vegetarianer jag känner benämner allt som kommer ifrån något man måste döda ett djur för att äta som kött. Vad övriga kallar det är upp till dem men självklart är räkor lika mycket kött som en entrecote.

Nja. Med dagligt tal menar jag till exempel:

* Många restauranger har menyer med rubriker som Kött, Fågel, Fisk, Skaldjur, Vegetariskt. Dvs kött är en grupp av många som innehåller animalier som huvudingrediens.
* Om någon säger till mig att vi ska gå på en köttrestaurang så kommer vi inte att hamna på ett ställe som specialiserar sig på skaldjur eller fisk. Till 100%.

Så kött har inte den betydelsen för väldigt många i dagligt tal. Även om det definitionsmässigt är korrekt att säga att räkvävnad är kött om man dödat räkan och tillagat den för att äta den.

Så jag menar, att i dagligt tal, är inte räkor alls lika mycket kött som entrecote. Dock lika icke-vegetariskt.
 
I dag hade travrestaurangen fyra rätter. Alla kött! (Inte fiskkött och inte kycklingkött) Fyra!
Hamburgare och korv ute.
Mackor med köttbullar och skinka
Hade med sallad.
 
Efter nästan 30 år med huvudsakligen vegetarisk kosthållning har jag gett upp, det går inte att räkna med att hitta något ätbart utan man måste ha något med sig nästan var man än ska. Och de går inte att få "folk" (ickevegetarianer) att inse att det faktiskt finns efterfrågan, inte ens om man frågar efter det.
Jag har fått in en räkmacka som förrätt en gång när det var beställt vegetariskt alternativ :meh: (större avelsmiddag på gästgivaregård)
Jag har fått en kycklingsallad när kebab-haket inte kunde erbjuda någon vegetarisk varmrätt men de kunde ju göra en sallad... :banghead:
För att bara nämna några tillfällen.
Var glad att det inte är allergi.
Att hitta absolut definitivt tomatfritt ute (speciellt på evenemang) är snudd på hopplöst, om man inte har tur (många verkar tro att det räcker att skrapa bort tomaten när de klantat sig - FAST jag sagt att de faktiskt måste göra om :banghead: ) så att de har koll och KAN fixa alternativ. Men ALLA sallader innehåller ju tomat.
Och i allra flesta fall är det tomat även i färdiga mackor :crazy:
(eller tomatpuré, tomatkrydda, tomatpuré i buljong o.s.v...)
Eftersom jag numera har en dotter som inte tål tomater (och diverse frukter) så är jag väl insatt i problemet. Det finns bannemig tomat i precis allt.... Nästan....
 
Nja. Med dagligt tal menar jag till exempel:

* Många restauranger har menyer med rubriker som Kött, Fågel, Fisk, Skaldjur, Vegetariskt. Dvs kött är en grupp av många som innehåller animalier som huvudingrediens.
* Om någon säger till mig att vi ska gå på en köttrestaurang så kommer vi inte att hamna på ett ställe som specialiserar sig på skaldjur eller fisk. Till 100%.

Så kött har inte den betydelsen för väldigt många i dagligt tal. Även om det definitionsmässigt är korrekt att säga att räkvävnad är kött om man dödat räkan och tillagat den för att äta den.

Så jag menar, att i dagligt tal, är inte räkor alls lika mycket kött som entrecote. Dock lika icke-vegetariskt.

Men det där är ju enbart en lek med ord. Varför inte kalla saker och ting vid dess rätta ord? Det är som om just ordet kött är så laddat för vissa att de måste hitta på ersättningsord för att dämpa lite. Att man delar upp i fisk, skaldjur osv. har enbart med rent praktiska saker att göra. Det blir enklare för kunden att hitta vad hen vill ha på menyn om inte allt står i en kolumn. Kött får man ifrån döda djur. Självklart är en räka lika mycket kött som en bit entrecote. En räka blir inte mindre ett dött djur för att man benämner det som skaldjur.
 
Men det där är ju enbart en lek med ord. Varför inte kalla saker och ting vid dess rätta ord? Det är som om just ordet kött är så laddat för vissa att de måste hitta på ersättningsord för att dämpa lite. Att man delar upp i fisk, skaldjur osv. har enbart med rent praktiska saker att göra. Det blir enklare för kunden att hitta vad hen vill ha på menyn om inte allt står i en kolumn. Kött får man ifrån döda djur. Självklart är en räka lika mycket kött som en bit entrecote. En räka blir inte mindre ett dött djur för att man benämner det som skaldjur.

det är du som ägnar dig åt lek med ord.
Jag håller helt med om att räkor är animalisk föda.
Men KÖTT är det inte.
Med KÖTT menas i dagligt tal nöt- eller fläskkött, liksom vilt och det finns mer som räknas dit. Häst, till exempel...
Sedan har vi fågel
fisk
skaldjur

döda djur, ja.
Men KÖTT, nej.

För övrigt kan man ha hur många synpunkter som helst på vad som serveras när och var.
Jag äter inte ost eller smör och gissa hur enkelt det är att hitta en macka som innehåller varken - eller.
Jag har lärt mig att klara av att äta med smörgåsfett även om jag inte vill ha det. Osten petar jag självklart bort.
Annars får jag ju som regel gå hungrig på de tillställningar där smörgåsar serveras.

Enklare serveringar som på travbanor, mindre ridtävlingar och liknande kan inte ha hur många alternativ som helst, nej, och det är ju fortfarande vanligare med än utan kött (jodå, kött).

Har just bokat mat till "mitt" happening för sommaren och då är det kassler plus potatisgratäng. Nu äter jag kött men även för icke-köttätare är det väl helt OK: låt bli kasslern och ät sig mätt på potatisgratäng...
 
Men det där är ju enbart en lek med ord. Varför inte kalla saker och ting vid dess rätta ord? Det är som om just ordet kött är så laddat för vissa att de måste hitta på ersättningsord för att dämpa lite. Att man delar upp i fisk, skaldjur osv. har enbart med rent praktiska saker att göra. Det blir enklare för kunden att hitta vad hen vill ha på menyn om inte allt står i en kolumn. Kött får man ifrån döda djur. Självklart är en räka lika mycket kött som en bit entrecote. En räka blir inte mindre ett dött djur för att man benämner det som skaldjur.

Nej, det är så orden används i samhället.
 
Håller med du!

Laktosintolerant och allergisk mot nötter, mandlar, fisk och skaldjur. Det blir inte massor av mat kvar. Nu är jag inte vegetarian, mycket för att jag aldrig skulle överleva då, jag måste äta ungefär var 4e timme för att inte förvandlas till en gremlin och sen få migrän följt av en totalt kraschad mage...

De säkraste ställena att äta på är typ snabbmatshak. Jippie!

/L
Var glad att det inte är allergi.
Att hitta absolut definitivt tomatfritt ute (speciellt på evenemang) är snudd på hopplöst, om man inte har tur (många verkar tro att det räcker att skrapa bort tomaten när de klantat sig - FAST jag sagt att de faktiskt måste göra om :banghead: ) så att de har koll och KAN fixa alternativ. Men ALLA sallader innehåller ju tomat.
Och i allra flesta fall är det tomat även i färdiga mackor :crazy:
(eller tomatpuré, tomatkrydda, tomatpuré i buljong o.s.v...)
 
Det låter faktiskt väldigt märkligt och ogenomtänkt. Till och med när jag är funktionär i kiosken på brukshundklubben på våra tävlingar så har vi förberett så att vi kan göra varma mackor med bara ost i stället för ost/skinka. Det är ju jättemånga som inte äter kött!
? är inte ost en animalieprodukt?
 
det är du som ägnar dig åt lek med ord.
Jag håller helt med om att räkor är animalisk föda.
Men KÖTT är det inte.
Med KÖTT menas i dagligt tal nöt- eller fläskkött, liksom vilt och det finns mer som räknas dit. Häst, till exempel...
Sedan har vi fågel
fisk
skaldjur

döda djur, ja.
Men KÖTT, nej.

För övrigt kan man ha hur många synpunkter som helst på vad som serveras när och var.
Jag äter inte ost eller smör och gissa hur enkelt det är att hitta en macka som innehåller varken - eller.
Jag har lärt mig att klara av att äta med smörgåsfett även om jag inte vill ha det. Osten petar jag självklart bort.
Annars får jag ju som regel gå hungrig på de tillställningar där smörgåsar serveras.

Enklare serveringar som på travbanor, mindre ridtävlingar och liknande kan inte ha hur många alternativ som helst, nej, och det är ju fortfarande vanligare med än utan kött (jodå, kött).

Har just bokat mat till "mitt" happening för sommaren och då är det kassler plus potatisgratäng. Nu äter jag kött men även för icke-köttätare är det väl helt OK: låt bli kasslern och ät sig mätt på potatisgratäng...
Kalla det muskelvävnad då för visst fan är det kött oavsett om det kommer från en lax, en kyckling, en räka eller en älg! Fiskkött, fågelkött, skaldjurskött, viltkött, kött, kött, kött! :banghead:
 
Jag är inte vegetarian men jag äter bara kyckling och fisk, inte kött. Men det är otroligt svårt att få mat när man är någonstans. I dag tex var jag på trav. En stor travdag. På publikplats fanns korv och hamburgare. Och bara kött där det fanns lite lagad mat. Inte en smörgås. På dom ställen det finns smörgås är det nästan alltid ost och skicka. Det är ju inte en person som är vegetarian idag.
Tar ni med egen mat när ni är på ngt evenemang?

Jag är som du. Det är ett problem jo. På senaste tiden har jag märkt att det är poppis att lägga bacon på all kyckling.
Fattar inte varför?! :yuck:
Jag hänger lite på trav ibland jag med (visserligen mest på Valla) och det brukar funka att be dem göra en smörgås med bara ost.
Men på andra mindre banor brukar det vara svårt att hitta nåt som inte innehåller kött.
 
Att hitta något glutenfritt är minst lika spännande - på ALLA travbanor :(

Mackor, paneringar och mjölbaserade såser är standard. På Axevalla i vintras fick det bli en kokt utan bröd (så jag överlevde tills jag kunde hitta något ätbart). Nu är det bara stallfiken jag besöker då jag inte hinner någon annanstans.
 
Jag är inte hemma på de olika bokstavskombinationerna ;) Men ost, liksom kött är i mina ögon animalieprodukter,
Jag har uppfattat det såhär;
En vegetarian äter inte kött men kan äta tex ost
däremot en vegan äter inga animalieprodukter dvs ej ost, mjölk etc.

Sen finns det ju olika varianter av vegetarian dvs vissa äter fisk, skaldjur etc.

Någon annan kan det säkert bättre.;)
 

Liknande trådar

Hundhälsa Kortversionen: hunden har ätit Fodax (oftast vilt) i flera år och funkat jättebra på det. Nu har vi flyttat till Åland och här finns...
2
Svar
20
· Visningar
1 614
Senast: Myrten
·
Mat Som några av er nog redan har förstått har jag lite matfobi och har svårt för mat som KAN vara äcklig på något vis. Jag har ofta noga...
2 3
Svar
42
· Visningar
3 113
Senast: Enya
·
Småbarn Huuuuur har du fått ditt barn att vilja äta sånt? Vår unge åt allt fram till typ 2 år. Nu är det bara barnmat typ pannkakor, hamburgare...
2 3
Svar
48
· Visningar
3 167
Småbarn Vår femåring är så sjukt kräsen när det kommer till mat 😩 När hon var liten åt hon allt, sen blev hon lite mer återhållsam när det kom...
2 3 4
Svar
68
· Visningar
10 994
Senast: Guldaskig
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Hämta eller sälja? Toyota Auris
Tillbaka
Upp