Djurrelaterat Börjat rida igen!

Silver Girl

Trådstartare
Efter ca fem års uppehåll har jag börjat rida igen och det är så roligt, både ridning och stallpyssel.

Fick ta bort mitt halvblod som jag haft i fem år, men känt i tolv, när han var 22. Provade rida på ridskola några månader men det var inte så roligt. Hade blivit feg med åren och de hästar jag var trygg med att rida var inte så roliga dressyrmässigt. Så jag slutade rida och köpte hund.
Så var jag på turridning på islandshäst i januari och det var jättekul och jag började fundera på om man kunde hitta en trygg isis att vara medryttare på. När jag bestämt mig för att börja leta tog det bara två dagar att hitta en. Det är hos en kvinna som har eget stall och jobbar deltid med att ta emot hästar för tillridning och försäljning. Hon har också ridlekis på egna hästar och på dessa har hon även medryttare. En lugn isis som är inköpt att passa på ridlekis är just nu perfekt för mig. Det är uteritter som gäller och ofta kan man hitta något sällskap, men ibland blir det själv.

Så idag red jag för tredje gången, första gången helt själv. Gick jättebra. Och under dessa gånger har jag kunnat konstatera att hästen inte är rädd för hundar, bilar, tåg eller att grannen tvättar bil med högtryckstvätt.
 

Silver Girl:s ev trådar under: Dagbok Annonser Överallt

Silver Girl

Trådstartare
Det ingår att man har en kvällsjour/månad och jag har nu haft min första. Fodrat i lösdriftshagen vilket var mysigt. 10 isisar dyker upp i mörkret och vill ha mat. Lite gruff om vem som ska ha första högen men inget allvarligt.
Tog också in de tre som står inne på natten från deras hagar. Tror det är första gången jag hanterat en vuxen hingst, men det var inga konstigheter.
 

Silver Girl

Trådstartare
Idag blev det ösregn på ridturen, men det var roligt ändå. Fick till lite tölt den här gången.

Fick också se att alla islänningar inte är lugna och orädda (det visste jag ju egentligen). Hade sällskap av en häst som stegrade sig två gånger och gick på sniskan och tittade på "läskiga saker" flera gånger. Den jag rider brydde sig som tur var inte alls.
 
Min häst hade gått som turridningshäst och hade bra gångarter. Han anpassade sig verkligen efter ryttaren, kunde man inte rida tölt ja då blev det nåt ditåt. Kunde man rida galopp då jäklar fick man galoppera :heart. Satte man upp en treåring på ryggen gick han jättesnällt, tills treåringen började skänkla och tog mantag :-) då fick farmor bromsa lite :crazy: . Han var liksom tre hästar i en, hoppas @Silver Girl att du får en sån.
 
Låter som en mysig häst du fått tag i att rida :)
Älskar islandshästar. Ev blir nästa en sån. Fast jag har ju ponnyn just nu och han var ju lurvig som en islandshäst innan han klipptes :D.
 

Silver Girl

Trådstartare
Lugn och skön skrittrunda i solen idag.

Men om jag inte tänker mig för ramlar jag nästan vid avsittning - marken är ju 25 cm närmare än jag är van vid.
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • ..

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Upp