Alexandra_W
Trådstartare
Tycker Lillfjant är väl kliig. Inte sår, eller ens att det syns i pälsen att han kliat, huden och pälsen är jättefin. Magen utmärkt. Men han kliar sig mer/oftare än jag tycker, och han 'är kliig', om man kliar honom på ryggen så rycker det i skinnet, och bakbensreflexen utlöses väl lätt.
Han kliar inte någon speciell tid på dygnet, sover utmärkt osv. Men som sagt, tycker det är mer kliande än jag riktigt tycker det borde. Inga tecken på ohyra eller liknande.
Men klurar på att prova byta foder, bara för att se om det gör skillnad. Men lite saker jag funderar på där.
Dels har jag ibland stött på påståendet att de kan bli kliiga av för mycket protein. Spontant känner jag mig tveksam till det, men hur är det?
Dels så räcker det att byta till ett foder med annan proteinkälla, eller bör man byta till ett med hyrdolyserat protein?
Och så kommer kuggfrågan. Han äter nu ett högenergi- och högproteinfoder, 30% protein och 20% fett. Och han är slank och fin på det, dvs han tycks kräva det för att hålla hullet så att säga.
Han är drygt 8 månader ska tilläggas.
Och alla foder jag hittar som är för känsliga hundar har sämre värden, det närmsta jag hittat är ett lamm och risfoder som är 22/12?
Det han äter nu:
Kycklingkött, nöt och fläskgrevmjöl, korn, majs, animaliskt och vegeta-biliskt fett, ris, linfrömjöl, betfiber, vetegroddar, äggpulver, blodmjöl, bryggerijäst, fructo-oligosakkarider (FOS) och glucosamin, mineralämnen, vitaminer och spårämnen.
Lamm och risfodret (samma tillverkare btw)
Ris (min. 30%), torkat lammkött (min. 14%), korn, majs, animaliskt och vegetabiliskt fett, potatisprotein, linfrömjöl, betfiber, äggpulver, bryggerijäst, fructo-oligosakkarider (FOS), glucosamin, mineralämnen, vitaminer och spårämnen.
Tillägg - det han åt innan:
Kycklingköttmjöl, kornris, rismjöl, majsmjöl, kycklingfett (konserverat med tokoferoler och e-vitaminer), betmassa, äggpulver, linfrö, kycklingbuljong, öljäst, vitaminer och mineraler.
Han kliar inte någon speciell tid på dygnet, sover utmärkt osv. Men som sagt, tycker det är mer kliande än jag riktigt tycker det borde. Inga tecken på ohyra eller liknande.
Men klurar på att prova byta foder, bara för att se om det gör skillnad. Men lite saker jag funderar på där.
Dels har jag ibland stött på påståendet att de kan bli kliiga av för mycket protein. Spontant känner jag mig tveksam till det, men hur är det?
Dels så räcker det att byta till ett foder med annan proteinkälla, eller bör man byta till ett med hyrdolyserat protein?
Och så kommer kuggfrågan. Han äter nu ett högenergi- och högproteinfoder, 30% protein och 20% fett. Och han är slank och fin på det, dvs han tycks kräva det för att hålla hullet så att säga.
Han är drygt 8 månader ska tilläggas.
Och alla foder jag hittar som är för känsliga hundar har sämre värden, det närmsta jag hittat är ett lamm och risfoder som är 22/12?
Det han äter nu:
Kycklingkött, nöt och fläskgrevmjöl, korn, majs, animaliskt och vegeta-biliskt fett, ris, linfrömjöl, betfiber, vetegroddar, äggpulver, blodmjöl, bryggerijäst, fructo-oligosakkarider (FOS) och glucosamin, mineralämnen, vitaminer och spårämnen.
Lamm och risfodret (samma tillverkare btw)
Ris (min. 30%), torkat lammkött (min. 14%), korn, majs, animaliskt och vegetabiliskt fett, potatisprotein, linfrömjöl, betfiber, äggpulver, bryggerijäst, fructo-oligosakkarider (FOS), glucosamin, mineralämnen, vitaminer och spårämnen.
Tillägg - det han åt innan:
Kycklingköttmjöl, kornris, rismjöl, majsmjöl, kycklingfett (konserverat med tokoferoler och e-vitaminer), betmassa, äggpulver, linfrö, kycklingbuljong, öljäst, vitaminer och mineraler.
Senast ändrad: