Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Får ej bort hela fästing

Tora

Trådstartare
Har tagit bort säkert flera hundra fästingar på mig och mina djur under 20 år. Men den lilla rackaren som bet sig fast på valpen får jag inte bort hela.

Har aldrig varit med om en som sitter så fruktansvärt hårt. Huvudet med klorna sitter kvar som om den var gjuten i cement. Har försökt med en nål (valpen är jätteduktigt) men vill inte sticka den lille för mycket. Oftast så brukar det ju räcka att man bara tar nålen lite under huvudet och petar till lite (om man inte får bort hela med en gång) så lossar det sista.

Finns det något knep att få bort sådana fästingar eller är det bara att åka till veterinären?

Under fästing-säsongen brukar det bara vara en eller två som jag inte får loss med en gång men då brukar det som sagt att räcka att man petar till med nålen på rätt ställe.

Nu de senaste åren så har det ju kommit jättebra preparat mot fästingar. Kommer i håg hur det var när man var liten då fick man plocka fästingar varje kväll på hundarna och katterna.

Mvh

Tora
 
Sv: Får ej bort hela fästing

Jag hade ett likadant problem med min hund. Fick bara bort kroppen på fästingen. Men en nära vän (som är vet.assisten) sa bara att tvätta lite försiktigt med något rent, håll koll så att det inte svullnar upp för mkt. Liten svullnad blir det ju nästan alltid. Sedan ramlar den av sig själv.
 

Tora

Trådstartare
Sv: Får ej bort hela fästing

Tack

Man blir ju som sagt orolig då det aldrig tidigare har hänt att jag inte har fått bort den omedelbart eller i värsta fall med ett nålstick.

Mvh

Tora
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5532 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hundträning Har lite funderingar kring vilka mål andra hundförare som tränar för att kunna tävla i någon gren har kring leken med sina hundar i...
Svar
11
· Visningar
895
Övr.Hund (Långt!)Jag skulle behöva lite input. Vi har en mellanstor hanhund på snart 1,5 år. Han är en trevlig hund, men! Han är ett helvete för...
2 3
Svar
59
· Visningar
3 504
Hundhälsa Jag ska till veterinären imorgon, men vill höra era tankar. Hund modell mindre, 17 kg, 35 cm hög. Väldigt fin i kroppen. 9,5 år, har...
Svar
6
· Visningar
1 040
Övr.Hund Hej! Den här frågan har säkert varit uppe på tapeten många gånger men eftersom jag inte hittade en tråd som riktigt relaterar till min...
Svar
11
· Visningar
1 396

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vad gör vi? Del CXXXIV
  • Bup
  • Kompromissa om boendeort

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 25
  • Valp 2021

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp