Finns det många här som fodrar med BARF?

De holistiska amerikanska veterinärer jag varit i kontakt med rekommenderar att man antingen kokar grönsakerna lätt eller ångkokar dem, just för att hundens kropp bearbetar lätt tillagade grönsaker bättre än råa.

Jag tycker att det låter helt otroligt billigt att BARF:a sina hundar. Jag gör egen mat till mina katter och det kostar 200kr/katt i månaden... Det är värt det, men det är inte billigt.
 
Men finns verkligen alla vitaminer kvar när man kokar och fryser mat? Vitaminer är ju känsligt...
 
För att hunden ska kunna tillgodogöra sig grönskaer måste de antingen mixas eller kokas lätt. Jag kokar alltid morötter och andra rotfrukter lite lätt eftersom min mixer inte orkar slå sönder dem annars. Det man måste tänka på när man kokar dem är att sedan även använda vattnet som man kokat i eftersom en del av vitaminerna försvinner ut i vattnet.
Angående att frysa grönsaker så försvinner en del av vitaminerna när man gör det, men det finsn ganska mycket kvar. Ser man bara till att ibland ge hunden färsk grönsaksmix eller fruktmix så ska det inte vara någon fara.

/Fluffboll
 
Då skulle jag gissa att dina hundar skulle behöva äta ungefär ett kilo mat om dagen. Det vill säga cirka 60 kilo mat/månad. Det kan ju bli lite bökigt om man inte har möjlighet att förvara så mycket hemma. Funkar ju om man har nära till möjligheter att få tag på maten men inte om man har en bit att åka för att handla.

/Fluffboll
 
Då skulle det vara ungefär samma för oss också *hmm*

Men köttben? Äter de upp liksom hela benet också? *knaper knaper* Eller gnager de bara loss det som är runt? Jag vet inte ens hur sådana ben ser ut :D
 
Lånar din knapp och lägger in en följdfråga eftersom "min" tråd blev låst "eftersom det redan fanns en BARF-tråd" Jag sitter på modem (på bärbardator) vilket gör att det tar flera minuter att öppna en tråd som är över två sidor. Nåja, till saken:

Jag tycker det här med BARF låter jättebra. För flera år sedan hade jag en hund som inte tålde något hundfoder och fick då enbart hemlagad mat med rena råvaror. Funderar att börja barfa min vintis - men har lite skepsis som jag behöver bli av med och hoppas därför att någon vänlig själ vill förbarma sig och besvara mina frågor nedan .

- Är det verkligen lämpligt att ge rått kycklingkött/griskött? Jag tänker på salmonella resp. trikiner. Är inte hundar känsliga för sådant (kan inte se framför mig en hund som i det vilda livet fäller en fågel eller en gris, utan då snarare småvilt och dyl.)

- Kycklingvingar! Min tik är JÄTTEGLUPSK (föreställ er det glupskaste ni kan tänka er och upphöj det sedan i 10). Finns det ingen risk att de sätter de små benen i halsen?

- Gillar verkligen alla hundar rått kött (alltså inte råttkött )? Om de inte gör det - försvinner "effekten" om man ex. ångkokar köttet?

Tar även tacksamt emot bra recept på BARF om någon har det!
 
Lånar din knapp och lägger in en följdfråga eftersom "min" tråd blev låst "eftersom det redan fanns en BARF-tråd" Jag sitter på modem (på bärbardator) vilket gör att det tar flera minuter att öppna en tråd som är över två sidor. Nåja, till saken:

Jag tycker det här med BARF låter jättebra. För flera år sedan hade jag en hund som inte tålde något hundfoder och fick då enbart hemlagad mat med rena råvaror. Funderar att börja barfa min vintis - men har lite skepsis som jag behöver bli av med och hoppas därför att någon vänlig själ vill förbarma sig och besvara mina frågor nedan .

- Är det verkligen lämpligt att ge rått kycklingkött/griskött? Jag tänker på salmonella resp. trikiner. Är inte hundar känsliga för sådant (kan inte se framför mig en hund som i det vilda livet fäller en fågel eller en gris, utan då snarare småvilt och dyl.)

- Kycklingvingar! Min tik är JÄTTEGLUPSK (föreställ er det glupskaste ni kan tänka er och upphöj det sedan i 10). Finns det ingen risk att de sätter de små benen i halsen?

- Gillar verkligen alla hundar rått kött (alltså inte råttkött )? Om de inte gör det - försvinner "effekten" om man ex. ångkokar köttet?

Tar även tacksamt emot bra recept på BARF om någon har det!

Rått griskött och rå kyckling är i Sverige hyfsat säkert. Det var nog ganska länge sedan man hittade trikiner i svensk griskött (notera SVENSKT, billig danskt kött vet jag inte hur det är med) och den salmonella man har hittat i svensk kyckling har väl handlar om ofarliga salmonellabakterier av vad jag har förstått.

Glupska hundar kan mycket väl sätta ben i halsen. Antingen skipper du bendelen och ger benmjöl som tilskott eller så maler du kycklingbenen själv.

Nej, alla hundar tycker inte om rått kött. Det går alldeles utmärkt att koka kött. En del av näringsämnena kommer försvinna, men man tillsätter mer vitaminer och mineraler för att kompensera förlusten.
 
hunadr är inte så känsliga för salmonella och trikiner och sånt som vi är.

men man SKA ABSOLUT INTE koka fläsk,fisk,fågel innan man ger det till hunden. det gör att benen blir skört och splittras när hundarna äter det.
och kan fastna i mage/halsen eller någon annanstans på vägen.
det blir liksom som små flissor som blir jätte vassa. men allt annat kött/köttben går bra att koka innan.
annars så får man ge tex. kycklign bitar utan ben och fisk utan ben etc. om man ska koka det först.
 
Jag BARF:ade förut men efter att "min" återförsäljare flyttade till södra sverige så blev det så otroligt dyrt för mig då jag har tre hundar som väger 35-40 kg så jag gick delvis över på torrfoder igen.

Nu har jag däremot hittat en ny återföräljare som dessutom bor nära mig så jag ska försöka köra igång igen :)
Hundarna mår ju helt klart bättre på BARF. :)
 
- Är det verkligen lämpligt att ge rått kycklingkött/griskött? Jag tänker på salmonella resp. trikiner. Är inte hundar känsliga för sådant (kan inte se framför mig en hund som i det vilda livet fäller en fågel eller en gris, utan då snarare småvilt och dyl.)
Vad jag vet så kan hundar inte drabbas av salmonella. Trikiner finns inte längre i SVENSKT griskött :)

- Kycklingvingar! Min tik är JÄTTEGLUPSK (föreställ er det glupskaste ni kan tänka er och upphöj det sedan i 10). Finns det ingen risk att de sätter de små benen i halsen?
Mina hundar är också glupska när dte komemr till sånt här smaskens men eftersom de inte kan äta benen utan att tugga dem så lär de sig ganska så fort att det inte lönar sig att vara glupsk. Råa ben splittras inte så att dte är farligt så det kan man ge utan problem. Benen i t ex kycklingvingar är dessutom så mjuka så ett par hundtänder maler ner dem på bara några tugg :)

- Gillar verkligen alla hundar rått kött (alltså inte råttkött )? Om de inte gör det - försvinner "effekten" om man ex. ångkokar köttet?
Vissa hundar är skeptiska i början men de brkar lära sig fort och då är det det bästa de vet! Man kan börja med t ex nötkött, det brukar de flesta gilla.
Kokar du köttet får du absolut inte ge ben för kokta ben är livsfarliga för hundar då de splittras i vassa delar.
Jag skulle hellre föärsöka vänja hunden vid rått kött istället för att börja koka det direkt :)
 
*fniss* Jag har en Labrador, och ALLT som sägs om Labradorer och deras glupskhet är sant. Ju fortare man äter desto bättre verkar hon tycka.
Men, hon har faktiskt lärt sig att inte svälja kycklingvingar och sånt helt. Det kommer nämligen upp igen då. Så funkar det i alla fall på min tjej och på ett par andra BARF-labbar jag känner.

Tillagade ben ÄR farliga. De blir vassa flisor precis som någon sa här tidigare.

/Fluffboll
 
Men hallå! Vad menas med köttben? Äter de upp hela benet och allt? Märgben räknas väl inte som köttben?? Men hur mycket kött är det på ett ben? Det kan väl inte vara många gram?
 
De flesta hundar äter upp hela benet. Alltså både kött och själva benet. De känner själva av om det är någon bit som är för hård och därför inte smältbar, men jag litar inte riktigt på min glupska tjej så jag är väldigt noga med att ALDRIG ge henne bärande ben. Det vill säga ben som djuret stått eller gått på. Kycklinglår ger jag inte heller, trots att de kycklingar vi köper inte har fått chansne att springa omkring på sina små ben så länge så tar jag hellre det säkra före det osäkra.
Märgben får hon naturligtvis i bland, men då under hyfsat sträng uppsikt. Hittills har hon aldrig lyckats bita lös nån vit så jag börjar känna mig rätt säker.

Jag gillar för övrigt att höra min voffa ligga och gnaga på ett smaskigt köttben. Det låter liksom hemtrevligt på nåt sätt. :)

/Fluffboll
 
RKB = Råa Köttiga Ben
Det är det som en BARFhund får. Ett RKB är ungefär 50/50 kött och ben.
En kycklingvinge är egentligen det ultimata RKB:et. Det brukar jag tänka på när jag handlar så har jag ungefär nånting att gå efter.
Soppben som man ibland kan köpa i affären är också bra.
Oxsvans funkar också.
Kycklinghalsar är också bra.
Kycklingskrov, det vill säga hela kycklingen, blir bra om man tar på bort filéerna och klubborna. (Vilket dessutom räcker till middag åt matte och husse också. :d )

/Fluffboll
 
Aha... Men märgben räknad inte som RKB eller vad? Men nu fattade jag litegranna... *hmm*
 
Märgben räknas inte som RKB.
Märgben räknas som tidsfördriv. :)

/Fluffboll
 
Bra då är jag med :D För det är ju inte annat än fett i de typ *eller vad nu märg består av*?

Jag trodde att köttben var just stora ben av ko... Men det ger man alltså inte direkt av...
 
- Är det verkligen lämpligt att ge rått kycklingkött/griskött? Jag tänker på salmonella resp. trikiner. Är inte hundar känsliga för sådant (kan inte se framför mig en hund som i det vilda livet fäller en fågel eller en gris, utan då snarare småvilt och dyl.)
Vad jag vet så kan hundar inte drabbas av salmonella. Trikiner finns inte längre i SVENSKT griskött :)

- Kycklingvingar! Min tik är JÄTTEGLUPSK (föreställ er det glupskaste ni kan tänka er och upphöj det sedan i 10). Finns det ingen risk att de sätter de små benen i halsen?
Mina hundar är också glupska när dte komemr till sånt här smaskens men eftersom de inte kan äta benen utan att tugga dem så lär de sig ganska så fort att det inte lönar sig att vara glupsk. Råa ben splittras inte så att dte är farligt så det kan man ge utan problem. Benen i t ex kycklingvingar är dessutom så mjuka så ett par hundtänder maler ner dem på bara några tugg :)

- Gillar verkligen alla hundar rått kött (alltså inte råttkött )? Om de inte gör det - försvinner "effekten" om man ex. ångkokar köttet?
Vissa hundar är skeptiska i början men de brkar lära sig fort och då är det det bästa de vet! Man kan börja med t ex nötkött, det brukar de flesta gilla.
Kokar du köttet får du absolut inte ge ben för kokta ben är livsfarliga för hundar då de splittras i vassa delar.
Jag skulle hellre föärsöka vänja hunden vid rått kött istället för att börja koka det direkt :)

Jodå, hundar kan mycket väl få salmonella.
 

Liknande trådar

Katthälsa Hej, Vi har en 10-månaders katt som sista två månaderna ungefär har börjat kräkas lite mer regelbundet och vi har svårt att klura ut...
Svar
12
· Visningar
1 141
Senast: Sassy
·
Katthälsa Skrev i den andra tråden men mår så himla dåligt över detta så skriver här med om någon har tips hon har mått illa i ca en vecka...
Svar
14
· Visningar
1 536
Senast: Dorinda
·
Katthälsa Jag har två katter, en hona på 2½ år och en hane på 9 år, båda kastrerade, båda för närvarande innekatter (hanen har varit ute i sitt...
Svar
10
· Visningar
921
Senast: Bison
·
Hundhälsa Vi i vår familj har under hösten hamnat i en fasansfull situation, som gjort och gör mig så upprörd och ledsen. Den 20:de september i år...
14 15 16
Svar
311
· Visningar
22 177

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Välja säkerhetsväst
  • Dressyrsnack 17
  • Stora shoppingtråden II

Omröstningar

  • Burkfisk
Tillbaka
Upp