Bukefalos 26 år!

Helkoll av häst?

Kickis

Trådstartare
Har en liten lätt antydan när jag rider att allt inte står rätt till med min häst och är sugen på att åka till kliniken och kolla upp de hela, ev. röntga hela hästen. Men hur mycke går en sån koll på och kan man på nått sätt få nån hjälp av försäkringsbolaget??? :confused:
 
Om hästen inte känns fräsch kan du såklart kolla den på klinik. Finns det problem, dvs symptom på att något inte står rätt till, så ersätter bolaget. (Kollar du reglerna så står det att hästar som inte verkar friska SKA ha veterinärvård).

Däremot kan du INTE få hela hästen röntgad just för säkerhets skull bara för du vill det, då får du betala själv (då går det såklart bra). Utan den röntgen som försäkringsbolaget betalar är sådana röntgenundersökningar som veterinären anser befogad. Så hur mkt plåtar som tas är veterinärens beslut och det kan du inte styra om du vill att försäkringsbolaget ska betala.

Betalar du själv kan du begära precis vad som helst =)
 
A

alpha

Att röntga hela hästen låter lite omständigt... Det måste väl gå att göra en "vanlig" undersökning med böjprov, palpationer o.s.v. så kan man skapa en uppfattning om var det sitter?
 
M

mirjada

Klinik kostnaderna är lite olika beroende på var du bor (tror jag)
Borde du inte i första hand ta ut en distrikts veterinär som böjer igenom hästen? Och sedan om denna veterinär hittar något fara till klinik!?
Försäkrings bolaget står inte för nå kostnader om man inte hittar nått.
 
J

Jezz

Vad är det som känns fel?
Börja med att ta blodprover...
Min pålle känndes konstig att rida i någon veckas tid... gradvis blev han sedan riktigt dålig.
Blodproven visade Erlichias... då kan dom ju få ont i kroppen... vilket min pålle hade.
Nu blir han sprutad i 7 dgr... tackochlov är han nu bättre...
 
E

emmahqvist

Sv: Helkoll av häst?

om du åker till klinik kan du låta vetrinär besikta hästen inkl röntgen det kostar ca 6000 kr
 
N

neferra

Sv: Re: Helkoll av häst?

Klinik kostnaderna är lite olika beroende på var du bor (tror jag)
Borde du inte i första hand ta ut en distrikts veterinär som böjer igenom hästen? Och sedan om denna veterinär hittar något fara till klinik!?
Försäkrings bolaget står inte för nå kostnader om man inte hittar nått.

(snälla, använd en annan textfärg...:o)

så, om vet inte hittar ngt, TROTS att hästen känns ofräsch, ersätter förs.bolaget då?

låt säga att det är tex problem med muskler (sträckning, överansträngning etc) som vet kan konstatera, men inte göra ngt åt, mer än att ordinera vila t ex, betalar förs.bolaget då?

har du, eller ngn annan, praktisk erfarenhet av att åka till klinik för utredning av t ex en hälta och sedan stått och fått betala hela kostnaden själv?
 
Sv: Helkoll av häst?

Jag gjorde en sk koll på min häst, för ett år sedan, då han kändes ovillig till arbete. Första kollen gjordes på klinik där dom inte hittade ngt:confused:. Men gav mig inte o åkte till en annan klinik (djursjukhus) 3 veckor senare o där hittades lite av varje-låsningar i rygg, reaktion från 4leder:crazy:

För det första besöket ersatte försäkringsbolaget inte en krona, men vid andra besöket (o alla andra besök som följde..urk..) var det inga problen. Skickade ett brev till försäkringsb , då jag o behandlande vet. ansåg att skadan bör ha funnits där 3veckor tidigare, men icke en penning för första besöket betalades ut.... Nu är hästen frisk (var han imorse iaf:angel:) o kollas noga av vet. regelbundet utifallomatt.

Så ang din fråga så betalas inget ut av förs.bolag om dom inte hittar något fel.
 

Liknande trådar

Hästvård Hjälp mig spekulera 🧐 6 januari haltar vår ponny höger fram, misstänkt vrickning. Vi utesluter hovböld, bokar tid på klinik. Tyvärr...
2
Svar
35
· Visningar
2 725
Hästhantering Jag brukar gå promenader med min häst i grimma och grimskaft. Han rids inte just nu så hanär jättepigg men mjuk. Han drar ingenting men...
2 3
Svar
47
· Visningar
2 580
Hästvård Skulle vilja ha lite råd från andra med erfarenhet. Min ponny kastrerades för nio veckor sen. Såg bra ut precis i början men sen började...
Svar
3
· Visningar
960
Hästmänniskan Vad ska man tänka på? Nej, jag ska inte köpa något föl nu, jag bara funderar på vad min nästa häst kan tänkas bli. Det kan dröja ett...
Svar
15
· Visningar
1 677

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Adventskalendertråden 2022
  • Vad gör vi CLIX
  • Valtråden 2022

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp