C

clipsie

Har upptäckt att hundarna fått löss! Vad skall man helst behandla med och hur många gånger bör man schamponera för att alla ägg etc. skall vara döda?

Hittade Frontline fästingmedel i medicinskåpet idag och satte det på hundarna så länge. Det stod på paketet att det hjälper som "behandlande och förebyggande av fästingangrepp och loppor".

Så det är ju inte säkert att lössen dör bara för det... En lus är ju ingen loppa... :crazy:

Är det vanligt att hundar får lusangrepp? Hur smittar de? Direktkontakt eller bara av promenadkontakt (finns många hundar i det område där jag bor)?

tacksam för svar och tips av er kunniga... :)
 
T

Tippan

Jag använde Expot när vi hade löss hemma. Smittar via direkt konakt, eller genom bäddar/fällar där hundarna ligger, eller andra "varma" källor. Lössen klarar inte av kyla.
 
C

clipsie

Expot? är det ett schampoo mot löss, eller något annat?

Jag funderar på vilka hundar våra hundar träffat den senaste tiden, så att jag kan varna dem... Grannens dalmatiner och en westie.

Den stora hundens äckliga fäll har jag idag (äntligen) kasserat på grund av denna lilla "upptäckt". Men vad stora lössen är! Bruna och nästan 2 mm... och så kröp de... *iihhh* Jag tycker nu att det kliar över allt på mig också, men de går väl inte på människor?

Well... jag skall hålla ögonen öppna för Expot. är det något man köper i djuraffärern eller på apoteket?

Tack så väldigt mycket för ditt svar!! :) :) :)

/clipsie - som är "determined lice-killer"
 
T

Tippan

Expot är som Frontline. Vet inte om Frontline också hjälper mot löss faktiskt... Kanske??

Vi fick lössvarning på vintern när det var smällkallt. Det var skönt, för då kunde jag bara hänga ut hundarnas saker och så :D
 
G

gumman82

Frontline är ungefär som expot... det tar även död på löss. och så länge du ej badar dina hundar med schampo så skyddar det mot löss, loppor och fästingar i 7 veckor. jag tycker att det är mycket bättre än lus schampon... för med schampon kan man böhöva bada om hunden flera gånger då den inte tar bort äggen (glömt bort vad de heter). Jag fick bada om min hund tre gånger förra sommaren. men sen blev jag tipsad om frontline och såg inte röken av fler löss!!! :banana:
Lycka till!!! /anneli
 
G

Geezer

Fronline och Exspot är två medel som faktiskt verkar på två ganska skilda sätt.

Det är dock så att alla mediciner som fungerar mot fästingar fungerar även på loppor och löss. Likaså fungerar lusmedel även på loppor. Dock fungerar loppmedel på varken fästingar eller löss. Det är alltså en form av hierarki här där loppor är lägst.
 
L

LabeRt

Vi hade Frontline på våran fast mot fästingar då..
Fast han blev jättehängig av det, nästan sjuk.. Vet flera hundar som har blivit så av det. :crazy:
 
K

kattis30

Sv: Hundlöss

hej undrar hur lång tid det tar innan hundarna slutar klia sig efter lusangrepp,vi har shamponerat och använt frontline.dom kliar sig fortfarande efter 6 dagar. hoppas på svar
 
Sv: Hundlöss

Finns speciella lössshampon.Gå in till din veterinär lr där du köper ditt hundfoder och fråga.Dom kan hjälpa dig där.
Lycka till!
 
F

fetanten

Sv: Hundlöss

hej undrar hur lång tid det tar innan hundarna slutar klia sig efter lusangrepp,vi har shamponerat och använt frontline.dom kliar sig fortfarande efter 6 dagar. hoppas på svar

Betten kan klia ett tag. Ett loppbett kliar värre än ett myggbett. Men ...

Av din beskrivning av lopporna tycker jag att det låter som kattloppor. Det är envisa små rackare. Superjobbiga att bli av med.

Vår förra hund blev loppangripen för 10-talet år sedan och det kliar fortfarande på mig när jag tänker på det. Vi kontaktade Anticimex och de vill ha ett par exemplar för att bestämma sort. Det visade sig vara kattloppor. Det var då vi fick höra att de var svårast att bli av med. De kan klara sig utan värddjur i upp till 3 månader!! De biter människor, men måste ha ett pälsdjur för att överleva. Betten kliar tio gånger värre än mygg- och knottbett.

OM det är kattloppor räcker det inte med att behandla hunden och dess sovplats. Lopporna lägger ägg i golvspringor (golvlister, trösklar osv). OM det är kattloppor behöver du ha ut någon från exempelvis Anticimex för att spruta golvlister osv. Om ni som vi har gammal hederligt (?) trägolv så måste hela golvet sprutas. :crazy:

Om du kammar igenom hunden, hittar du fortfarande loppor då? Om du gör det försök samla några (levande) och ta till ditt lokala Anticimexkontor. Sen hjälper de dig. (Du har väl skadedjursbekämpning i hemförsäkringen??)

Lycka till.

Nu ska jag krafsa lite - att tänka på loppor sätter alltid igång en kliepidemi på mig :crazy:
 
Senast ändrad av en moderator:
F

Flo-Jo

Sv: Hundlöss

Här har du en som har r¨åkat ut för mycket löss :crazy:
Jag har provat Frontline och de har funkar skit bra på mina hundar.
Då jag tycker att det är väldigt dyrt samt så är de väkdigt starkt så har jag inte vågat prova de mer än en gång.

Så nu har jag använt de bästa shampoo i världen Dermocan:banana: skit bra 2-3 behandlingar under 14 dagar tar död på ohyran direkt.

När man upptäcker löss på hundarna så var noga med att rengöra mattor och bytt sänklder tvätta alal hundfiltar och så för dom kan överleva utanpå hundarna 1-2 dygn (har jag för mig).
Löss sprinds vid nära kontakt med andra hundar undvik att träffa andra hundar tills din/dina är fördigbehandlade.
 

Liknande trådar

Hästvård Min lilla 2 åring har fått skabb. Vi flyttade till ett nytt stall efter sommarbetet och för ett tag sedan upptäckta jag skabb på henne...
2 3
Svar
59
· Visningar
8 987
Senast: Lavinia
·
Hästvård Nästan alla mina 13 hästar har någon form av klåda och jag blir inte klok på vad det kan vara. Har en tinker som järna står och trampar...
Svar
4
· Visningar
2 939
Senast: Trissa
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp