För tillfället har jag väldigt lite tid över eftersom jag pendlar bort 4,5 timmar per dag. Jag lämnar hemmet strax före 6 och kommer vanligen hem 19-19.30. Efter det duschar och äter jag samt går en kort promenad med mina hundar. För närvarande står hundvakten för 90 % av deras aktivering i veckorna. Men de är inga ungdomar längre (9 resp 9,5 år) och tycker det är helt ok att mysa med matte i soffan vardagskvällarna. Vi kör kvällskiss runt 22 och sedan går jag och lägger mig mellan 22 och midnatt.
För att detta ska funka kör jag storkok någon helgdag då och då. Det mesta går att frysa, typ allt med pasta, kyckling med olika tillbehör, olika grytor med ris, pizza, olika wokrätter mm. På en dag kan man då få ett gäng matlådor och så tar jag en ur frysen på morgonen. Varje måndag köper jag grönsaker på väg till jobbet och så skär jag dem medan lunchen micras.
Middagar brukar jag ibland laga (om jag känner för det), ibland göra något enkelt typ varma mackor, grillade/kokta majskolvar, quesadillas, nudlar, sallad. Eller så kan jag göra en rejäl sats soppa på helgen och äta den flera dagar med olika sorters bröd och ost. Hämtmat blir det ibland. Det brukar ofta gå att få tag på falafel billigt.
En annan snabbmiddag är att göra en större sats tacofärs (går ju att göra med sojafärs, olika bönor etc) och frysa i portioner. Sedan behöver du bara hacka grönsaker och värma färsen i micron. Bakad potatis är också smidigt. Tar tid i ugnen, men behöver inte passas. Olika röror kan ha kesobas. Något som är väldigt gott är att ta en burk makrill i tomatsås och blanda ut med lite majonäs. Låter konstigt, men funkar jättebra till bakad potatis. Korv med bröd är inte att förakta. Eller kanske korv med potatissallad. Klyftpotatis i ugn lagar sig själv och går fint att frysa.
För att detta ska funka kör jag storkok någon helgdag då och då. Det mesta går att frysa, typ allt med pasta, kyckling med olika tillbehör, olika grytor med ris, pizza, olika wokrätter mm. På en dag kan man då få ett gäng matlådor och så tar jag en ur frysen på morgonen. Varje måndag köper jag grönsaker på väg till jobbet och så skär jag dem medan lunchen micras.
Middagar brukar jag ibland laga (om jag känner för det), ibland göra något enkelt typ varma mackor, grillade/kokta majskolvar, quesadillas, nudlar, sallad. Eller så kan jag göra en rejäl sats soppa på helgen och äta den flera dagar med olika sorters bröd och ost. Hämtmat blir det ibland. Det brukar ofta gå att få tag på falafel billigt.
En annan snabbmiddag är att göra en större sats tacofärs (går ju att göra med sojafärs, olika bönor etc) och frysa i portioner. Sedan behöver du bara hacka grönsaker och värma färsen i micron. Bakad potatis är också smidigt. Tar tid i ugnen, men behöver inte passas. Olika röror kan ha kesobas. Något som är väldigt gott är att ta en burk makrill i tomatsås och blanda ut med lite majonäs. Låter konstigt, men funkar jättebra till bakad potatis. Korv med bröd är inte att förakta. Eller kanske korv med potatissallad. Klyftpotatis i ugn lagar sig själv och går fint att frysa.