Receptet får du nog kasta, men försök rädda kastrullen. I med diskmedel och hett vatten och låt det lösa sig ett tag, sen är det bara att jobba![]()
Den gick faktiskt att rädda, men jag trodde det var omöjligt där ett tag
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Receptet får du nog kasta, men försök rädda kastrullen. I med diskmedel och hett vatten och låt det lösa sig ett tag, sen är det bara att jobba![]()
Den gick faktiskt att rädda, men jag trodde det var omöjligt där ett tagSatte den på plattan igen med en massa saltat vatten i, och efter ett par omgångar (följt med massa skrubbande) var den som ny igen, och jag kunde baka vidare. Skam den som ger sig, så jag valde ett annat recept på samma sorts fudge och då blev den precis som den skulle
![]()
Usch nu börjar jag känna av grupptrycket,betyder det att jag bör stryka julgardinerna och hänga upp dom ?
Jaaaa!![]()
Jag skulle fortsätta med julbaket, men idag gick det inte alls. Följde ett recept på en chokladfudge som jag tyckte verkade lite konstigt, men vad vet jag? Följde det till punkt och prickar och allt gick som det skulle tills det plötsligt inte gick alls längre. Så nu sitter jag här med en kastrull (min abs0luta favoritkastrull dessutom) med ett par cm tjockt lager bränt/stelnat lager "fudge" i bottenPå en sekund gick smeten från att vara rinnigt och mysigt till att bli helt förskräckligt, och nu får väl både receptet och kastrullen åka i soporna haha
![]()
Degen (och peppisarna) är vanebildande, i förrgår blev jag helt enkelt tvungen att göra en liten sats deg tillNu har jag en halv sats av denna deg i kylen, utbakning på söndag. Har provsmakat degen (MUMS!!!!) men ska nog addera liiite mer kryddning i utbaket. Min första egna pepparkaksdeg, stort![]()
Jag skulle fortsätta med julbaket, men idag gick det inte alls. Följde ett recept på en chokladfudge som jag tyckte verkade lite konstigt, men vad vet jag? Följde det till punkt och prickar och allt gick som det skulle tills det plötsligt inte gick alls längre. Så nu sitter jag här med en kastrull (min abs0luta favoritkastrull dessutom) med ett par cm tjockt lager bränt/stelnat lager "fudge" i bottenPå en sekund gick smeten från att vara rinnigt och mysigt till att bli helt förskräckligt, och nu får väl både receptet och kastrullen åka i soporna haha
![]()
Man kan köpa pepparkakskrydda på påse. Gör vanliga chokladbollar fast med mindre kakao och en påse sånt?Min bror vill ha halvgräddade pepparkakor (eller deg...) och jag såg ett recept på pepparkaksbollar. Dvs chokladbollar fast.. Pepparkaksbollar. Mandelmassa var en ganska stor del av ingredienserna vilket han ogillar skarpt. Är det någon som har en annan idé? Jag funderade en sväng på pepparkaksdeg med mindre mjöl och lägga till lite havregryn samt ta bort bikarbonat ur degen. Vad tror ni? Hur hade ni gjort pepparkaksbollar utan mandelmassa?