Övr.Katt Kattsnack #6

Status
Stängd för vidare inlägg.
Har köpt ampelliljor och placerat ut dem strategiskt. Megara har smakat på dem så får vi se om de är en hit. Hon surar över att det snålas med mat här hemma och ifrågasätter om det verkligen inte finns mer rum i matbudgeten.
 
Puh, nu har jag för säkerhets skull lagt ut kattburen i bilen, bäddad och klar för i morgon. Fick lite halvpanik igår kväll på tanken att jag skulle åka och hämta katten men glömt buren hemma, så är det fixt iaf. Sabla typiskt att jag har heldagsmöte på torsdag så jag inte kan stanna hemma med katterna, men jag får helt enkelt stänga in dem i varsitt rum medan jag är borta.
 
Det är bra att du är uppmärksam, min käre Huggis blev riktigt sjuk i 40 graders feber efter de drog hans tänder, blev tvungen att läggas in med dropp och hela munnen var uppsvullen. :(
Min siames blev en bullterrier dagen efter tandutdragning
Som tur var skrev vet ut antibiotika på telefon
Har en bra bit att åka tåg och buss till veterinären
 
Båda kissarna mår bra här, de har ätit oxe i sås idag men hälsar att lax i gele är godare. Good to know!

Brunetten smet in under diskhon i ett obevakat ögonblick, hann på typ 30 sek klättra upp i och välta ut soporna för att sen fastna mellan städhinken och väggen, bli rädd och komma utfarande med ett brak som skrämde både mig och Skönhetsmissen. Hinken flög efter med två slängda tepåsar och ett tomt paket wasaknäcke. Brunetten försvann iväg som en kränkt kanelbulle men sansade sig under skrivbordet och började tvätta svansen. Hääär låtsas vi som iiiingentiiiing!

Jag som om satt med ett skypemöte med mitt arbetslag vid köksbordet fick utbyta förstående blickar med Skönhetsmissen i alla fall. Fröken S brukar vara med vid möten, och sitter gärna lite vid sidan av och kuttrar för moraliskt stöd, eller precis bakom datorn för att strategiskt droppa svanstippen rätt framför kameran när nån säger nåt viktigt.

På torsdag drar vi tillbaka till Vet för munkontroll, och då är även vaccination inbokad så Madam Brunetten får åka med. Vi kör allmän stickning för alla!
 
Förutom mina hårsnoddar som kan roa Prada i timmar så är hon svår med leksaker. Inget är kul mer än 2 minuter och kattmynta är helt ointressant.
Hon hade dock med sig en plastboll med bjällra när hon kom som hon lekte friskt med, eller iaf tills Ruben ruttnande på ljudet och tog den 🙄

Men eftersom jag är en klant så trampade jag på den. Har försökt med ett gäng olika tysta bollar som inte fallit fröken i smaken alls. Så idag gav jag upp och köpte tre nya bollar.
IMG_20191210_174855.jpg


Förlåt Ruben och killen som återigen kommer behöva gå upp mitt i natten och lägga undan bollen. Själv vaknar jag inte av såna småsaker 😁
 
Olof fick sina bakklor klippta för första gången igår. Har inte behövt klippa dem tidigare utan bara framtassarna, men nu hade bakisarna blivit lite väl riviga. Han blev lite förvånad över tilltaget, men verkar ända sen han väl bestämde sig från att gå från Skyggis till Tryggis, ha anammat Pippi Långstrump ang det mesta : ”Det här har jag aldrig provat förr så det går säkert bra!” ☺ 😻
 
Suck, 5000kr fattigare och de vet fortfarande inte varför Sune kräks. Provsvar för bukspottkörteln kommer imorgon eller övermorgon.
Njurar ok, sköldkörteln ok, de utesluter parasiter pga innekatt som inte träffar andra katter. De känner inget särkilt/onormalt vid palpation.
Blev tipsad om att köpa skonsamt foder som han ska äta ett tag, så ska vi stämma av om ca 2 veckor, förutsatt att han inte blir sämre såklart.
Därefter ev ultraljud av buken, beroende på hur det utvecklas med maten nu.
 
Suck, 5000kr fattigare och de vet fortfarande inte varför Sune kräks. Provsvar för bukspottkörteln kommer imorgon eller övermorgon.
Njurar ok, sköldkörteln ok, de utesluter parasiter pga innekatt som inte träffar andra katter. De känner inget särkilt/onormalt vid palpation.
Blev tipsad om att köpa skonsamt foder som han ska äta ett tag, så ska vi stämma av om ca 2 veckor, förutsatt att han inte blir sämre såklart.
Därefter ev ultraljud av buken, beroende på hur det utvecklas med maten nu.
Varför ultraljudade dom inte direkt?
Min katt kräks ju också utan att vi vet varför.
Hon är röntgad, ultraljudad ua. Kollad för FIP eller vad det heter. Bukspottkörteln ok mm. (Minns inte allt)
Hon har gått på veterinärfoder en vecka.
Spyr lite då och då men har gått i från att få nedsatt allmäntillstånd till att inte reagera efter kräket. Om det är fodret eller inte är ju omöjligt att säga.
 

Caoimhe

Trådstartare
Älva blev ju också sjuk här för drygt ett par veckor sedan. Först dålig i magen, och sedan började hon kräkas upp allt hon åt. Till slut fick vi ta oss till veterinären, eftersom hon inte kunde behålla någon mat. Fortfarande pigg och busig, men hungrig som bara den. Hon fick någon spruta som gjorde att hon slutade kräkas, samt andapsin att få på kvällen. Hon fortsatte dock vara lös i magen. Igår ringde jag vet igen eftersom magen inte rättade till sig trots flera dagars behandling m. Andapsin. De ville att jag skulle komma in med avföringsprov. Bara det att Älva inte gick på lådan efter det... Jag har väntat hela dagen idag, men först nu på kvällen gick hon och började krafsa frenetiskt i lådan. Och vad låg där, om inte några små korvar. :bump::banana::bump::banana::bump: Tänk att man kan bli så glad och lättad över ett par små bajskorvar. :laugh:
Nu, nästan en vecka senare, blev Älva sämre igen. Dålig i magen och kräks. Vad händeeeeer? :cry:
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Hästfolk, Häst, Avel, Grenar

Allmänt, Fritid, Barn

  • Vad gör vi? Del CXIV

Hund, Katt, Andra Djur

  • Okej av kattjouren?

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Upp