Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Klippa manen där grimman

B

blondi3958

och tränset ligger.
Villka gör det?
Och varför?

Sälv gör jag det för att det är snyggt :D
 
B

blondi3958

Tycker jag med.
Klipper ca. 1,5dm bakom öronen :love:
Det är så snyggt när resten av manen är lång :banana:
 
jag klipper också just där grimman ligger.
Jag gör det för att grimman annars brukar trassla fast i hans tjocka man.
 
M

maiden

Jag klipper ca 3 cm precis där grimman/tränset ligger för att det får bättre "fäste" då. Och så ser det snyggare ut när manen inte är tillknycklad under.
 
E

Eem

Klipper ca 15 cm mest för att det är praktiskt eftersom travhästar har så mycket grejer på sig. Men jag tycker det är snyggt också. Fast det finns inget fulare än när det har fått växt ut några cm heller.
 
M

Moniq

Det löser man lätt, klipp igen... ;)

Vi har islandshästar och klipper alltid rent precis under träns/grimma. De flesta av våra hästar har en enorm hårprakt så det kan skilja ett par hål när man tränsar annars beroende på om den som gör det är noga och delar manen eller låter mycket man vara kvar under tränset. Sen sitter allt grimmor/träns stadigare och bekvämare också.
 
Jag klipper med maskin jag har dessutom araber och de "ska" ju vara klippta). Det tar eviiigheter innan det blir stubb om man maskinklipper, och jämnt och fint blir det.

Och tar typ 1 minut att klippa om när det behövs, och då är 30 sek av den minuten tiden det tar att sätta i sladden och starta maskinen ;)

jag klipper faktiskt sista centimeterna längst ner vid manken med, det blir så fult skavt av täckeskanter etc, så manen där är inget vidare fin ivf.
 
G

Gul22

Har en fjording. De "ska" klippas under grimman/tränset för att bågen ska bli rätt. Tycker att tränset ligger bättre när det är klippt.
 
N

Nina83

Jag gör det inte. :cool: Min häst har nästan aldrig grimma på sig(bara vid in/utsläpp + när hon står på gången), och manen stör inte nämnvärt. Men jag funderar på det.. :smirk:
 
jag klipper för att det slipper bli trassel med grimma och träns, och för att det ser bättre ut. Klipper bara några cm (2-3 cm?)
 
Jag klipper precis under tränset/grimman. Han var klippt en bit när jag köpte honom så jag fortsatte där tränset låg då det var ganska praktist. Lätt att få undan den långa manen när man tränsar.
 
C

chrisse

Eem: Haha jag vet jag vet :bump: Den sista mohikanen!!
Så har min häst sett ut ett antal gånger! :D
 
Jag har alltid klippt ca 5 cm där förr, men slutade av nån anledning med det för nåt oår sedan o sedan dess har det fått vara långt där o det har fungerat bra de me... :)
 
G

Galadriel

Jag gör det inte. Tycker det ser bättre ut att låta det vara långt hela vägen. Pållan har väl 3-4 dm lång man, känns hemskt att ens tänka på att sätta saxen i den.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 4384 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästvård Jag klippte manen på min foderponny lite för kort, vilket resulterade att en del av manen inte växte ut igen, medans andra delar växer...
Svar
14
· Visningar
963
Hästvård Så min häst (haflinger) har en halft lång man skulle jag säga, jag vill gärna växa ut den så att den blir typ till bogen, problemet är...
Svar
13
· Visningar
831
Övr.Hund Hej! :) Jag ville bara uppdatera er här på Bukefalos lite! Mest för att jag inte har någon annan att uppdatera till men också för att ni...
Svar
9
· Visningar
762
Hästvård Någon som testat att klippa sin häst med "distans- grej" alltså en sådan som gör att det inte blir helrakat? De finns ju i många olika...
Svar
10
· Visningar
773

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Födda 2016
  • Ridskoleryttare 2021

Omröstningar

Upp