Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Kan du endera med egna ord redogöra för ditt påstående, eller kanske länka till en vederhäftig studie som vidimerar det du påstår?Fast kom igen. Du kan räkna hur du vill, det går ändå åt löjliga mängder vatten för att producera animaliska livsmedel.
Fast kom igen. Du kan räkna hur du vill, det går ändå åt löjliga mängder vatten för att producera animaliska livsmedel.
Jag tycker att det är lite fint på något sätt. Det visar så tydligt att konsumenten faktisk är villig är göra massor om den känner att det på något sätt gynnar det egna kollektivet. Och om man kan få "alla" med sig så lätt med den rätta motivationen, så borde det vara möjligt att göra något globalt också. Så länge folk kan se att deras handlingar gynnar deras egna nationer ocksåIntressant!
Personligen stödjer jag gärna småbruk, t ex som "vår" bonde där jag dels ser korna hela sommaren men även besöker dem och ser att de har det fint i ladugården på vintern.
Har du någon aning om vad som händer med grundvattnet i t.ex. delar av Spanien, där det finns stora kommersiella tomatodlingar?
https://www.dn.se/nyheter/4-grader-varmare-oknen-breder-ut-sig-over-spanien/
KL
.
och där undrar jag hur du kan "veta" att en häst eller ko känner nedstämdhet eller saknad?
och nej, jag vet inte att de inte gör det, för allt i världen. Vilket är ett skäl att undvika att göra sådana tolkningar.
Menar du att när man omhändertar och förädlar vegetabilier, så går det inte åt något vatten?Här visar du rätt tydligt att du inte vet vilka enorma mängder dricksvatten som går åt, bara till den dagliga rengöringen i slakteri- och förädlingsbranchen. Det är, som tur är, något man satsar mycket på att ändra men fortfarande så är det alltså ett oändligt antal kubikmeter dricksvatten som spolas ut i avloppet vareviga dag.
Jag tycker att det är lite fint på något sätt. Det visar så tydligt att konsumenten faktisk är villig är göra massor om den känner att det på något sätt gynnar det egna kollektivet. Och om man kan få "alla" med sig så lätt med den rätta motivationen, så borde det vara möjligt att göra något globalt också. Så länge folk kan se att deras handlingar gynnar deras egna nationer också.
Menar du att när man omhändertar och förädlar vegetabilier, så går det inte åt något vatten?
Stöd gärna ditt påstående med ett utvecklat resonemang, och källor tack.
Vilken känsla skulle du beskriva att en häst har, som står och skriker efter sin fölunge?
Glad? Lycklig? Sprudlande?
Eller motsatsen, typ kraftigt nedstämd?
Vilken känsla skulle du beskriva att en häst har, som står och skriker efter sin fölunge?
Glad? Lycklig? Sprudlande?
Eller motsatsen, typ kraftigt nedstämd?
Jag skulle inte lägga in någon mänsklig känsla.
Och nej, du behöver inte vara sarkastisk när jag ifrågasätter tolkningen av mänskliga känslor hos djuren.
Nja, hur stor är egentligen efterfrågan på trädgårdsbönor?Fast det kan också sägas att odlingen av trädgårdsbönor i Sverige utan problem (förutom då lönsamheten) skulle kunna ökas till att täcka dagens konsumtion.
Jag skulle säga att den är stressad, vilket inte är samma sak som sorg men jobbigt ändå för djuren under det tämligen korta tidsspann som den stressen håller i sig.
Menar du att du inte tycker att djuren har känslor alls? Eller har de en egen sorts känslor?
Vilka känslor anser du att djur kan ha?
Jag skulle säga att den är stressad, vilket inte är samma sak som sorg men jobbigt ändå för djuren under det tämligen korta tidsspann som den stressen håller i sig.
Jag håller med om stress, absolut. Jag tycker nog dock att det är ett rätt vagt begrepp, eftersom stress finns i så olika situationer. Vid hot, stark värme eller slagsmål t ex.
Vattenbrist är lätt ordnat på en ö. Båda öarna har numera avsaltningsanläggningar.Hur ska bevattningen lösas? Öland och Gotland, två områden med bra klimat för grönsaksodling, men usel tillgång på färskvatten.
Det låter så gulligt att konsumentkraft ska kunna lösa sådant som egentligen är väldigt stora problem, som t.ex. klimatförändringarna, men jag tror att @Anders har rätt här. De stora livsmedelsföretagen är numera internationella, trots att svenska varumärken lever kvar.Jag håller inte med. Det är möjligt med förändring genom konsumentkraft också. Men visst, det går oändligt mycket långsammare. Jag tror dock att utbildade människor kan trycka på för förändring på politisk nivå också, förslag om strängare djurskydd är nog populärt bland många väljare. Precis som ord som ”miljö” och ”hållbart” är ord som alla möjliga företag vill förknippas med, så tror jag t ex att restaurang- och butikskedjor också kommer haka på trenden med enbart svenskt kött och helst närproducerat.
Vem sa egentligen vad menar du?Jag tror man ser det man vill se. Det sades ju att smågrisar inte heller kände något när de blev kastrerade utan bedövning. Utan att de skrek för att man höll fast dem. Det har t o m argumenterats för att det skulle vara MER plågsamt att bedöva dem. Men nu är det som tur var inte längre upp till den enskilde bonden att avgöra om de lider eller ej eftersom det är förbjudet att inte använda bedövning.
Men vilken är avhandlingen?Varför skulle man inte kunna nyttja det slagna gräset?
Jag har aldrig förespråkat att vi inte ska nyttja djur, eller lagt någon annan värdering i att slåtter verkar fungera lika bra som bete för den biologiska mångfalden. Vilket jag skrev första gången jag nämnde avhandlingen i tråden.