Sparrisen123
Trådstartare
Jag har ett problem med mat... Igen... Min ätstörning har gått över mer till matfobi. Jag är inte rädd för kalorier/fett/kolhydrater på samma sätt och räknar inte längre osv. Däremot är jag rädd för alla nya livsmedel, konsistenser, tillagningsmetoder, kombinationer av mat... Och det leder givetvis till stora problem i vardagen.
Det är så larvigt att jag t.ex. bara äter vissa salladssorter, endast äter stekt kyckling (inte kokt, ugnstillagad, grillad etc), inte kan kombinera annat än potatis med fisk, kan bara äta ett par olika märken på yoghurt... Och det är bara en liten del av allt knäppt jag har för mig.
Så frågan är alltså: hur kommer jag ur det här?
Det borde ju vara så enkelt som att prova, men det fungerar liksom inte så. Jag antar att det är feghet, eller vad det är, men något tar definitivt stopp om jag försöker och det går inte. Lyckas jag någon enstaka gång tvinga i mig en minibit av någon grönsak jag normalt inte äter så är det med efterföljande kväljningar och panikkänslor. Det går inte. Hur i helvete bryter man det?
Det är så larvigt att jag t.ex. bara äter vissa salladssorter, endast äter stekt kyckling (inte kokt, ugnstillagad, grillad etc), inte kan kombinera annat än potatis med fisk, kan bara äta ett par olika märken på yoghurt... Och det är bara en liten del av allt knäppt jag har för mig.
Så frågan är alltså: hur kommer jag ur det här?
Det borde ju vara så enkelt som att prova, men det fungerar liksom inte så. Jag antar att det är feghet, eller vad det är, men något tar definitivt stopp om jag försöker och det går inte. Lyckas jag någon enstaka gång tvinga i mig en minibit av någon grönsak jag normalt inte äter så är det med efterföljande kväljningar och panikkänslor. Det går inte. Hur i helvete bryter man det?