Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tack! Det där är ju kanon iom att han älskar den kombon.Detta receptet från Elle
Hallonsorbet med lakrits:
(4 portioner)
100 g strösocker (ca 1 dl) 100 g vatten (ca 1 dl) 300 g hallon
60 g äggvita (ca 2 st)
15 g socker (ca 1 msk)
10 krossade lakrits- karameller, typ turkisk peppar
Koka ihop socker och vatten, låt koka tills sockret har lösts upp. Låt kallna. Mosa hallonen och blanda ner dem i socker- lagen. Häll blandningen i en plastburk och frys i 1–11⁄2 timme. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner socker och lakritskrosset och blanda ner detta i den halvfrysta sorbeten. Frys igen. Rör om ett par gånger i timmen tills sorbeten har stelnat. Ta ut sorbeten ur frysen en stund innan den ska serveras.
(även saltlakritsglassen hos Jennys matblogg är en dröm, men till den krävs ingen maskin)
Den här är bra. Det var länge sedan jag gjorde i maskin, den gick nog sönder för 15 år sedan….Sambo ska få en glassmaskin i födelsedagspresent. Och jag är nyfiken på om ni här på Buke har några bra recept?
Bombardera mig gärna!