Reklamation

En parantes i sammanhanget är att jag alltid funderar en extra gång på en omusklad häst, en häst som inte är igång och/eller en ojämnt musklad häst.

Dels vet jag inte hur långt tid det tar att få upp den i rätt muskler för den ridning jag vill åstadkomma sedan vet jag heller aldrig vad som döljer sig bakom den omusklade fasaden. Det kan ju dessutom komma en del problem på vägen när en börjar bygga upp/om en häst.

Det blir helt enkelt ett projekt hur jag än ser det.
Håller med.
Enligt min erfarenhet är friska hästar som går i ordentliga hagar sällan enormt omusklade trots att de inte rids utan det är generellt ett tecken på att någonting är fel antingen med hästen eller hästhållningen. Sen musklar de sig så klart ännu bättre med rätt motion men det är ju stor skillnad på att inte vara i full kondition och så omusklad att det riskerar att orsaka problem.
 
Så som lagstiftningen ser ut idag vid försäljning av hästar från företag till privatperson kan du säkert få till en reklamation. Men är säljaren inte intresserad av att ta tillbaka hästen måste du driva det rättsligt, vilken kan kosta en slant.

Självklart bör man undersöka att hästen går att använda till det man önskar, att en omusklad häst är ett varningstecken osv, men en upphakning kommer oftast inte bara över natten utan säljaren borde faktiskt upplyst om det. Tyvärr finns det många oärliga säljare (och köpare...) vilket gör det extra viktigt att göra en ordentlig undersökning vid köp.
 
Är det här samma häst du skrivit om tidigare lär du inte få igenom en reklamation. För då skrev du den är bes us, visade symptom redan vid provridningen och från första dagen hemma men du ansåg det blev bättre och att du kollat den hos vet igen och det fanns absolut inga fel på den. Den hade bara svaga bakknän.

Så nej svaga bakknän som blivit värre fyra - fem månader efter köp kommer du nog få svårt att reklamera. Du kan alltid prova men jag bedömer att rent juridiskt kan säljaren motbevisa det ganska enkelt iom att det dels var märkbart vid köp, och dels två ggr innan reklamationen har två olika veterinärer bedömt hästen som ua.
 

Liknande trådar

Samhälle Är det någon som har koll på vad som verkligen gäller vid reklamation av ett uppenbart produktionsfel. Köpte en 50 tums tv för några...
2
Svar
21
· Visningar
1 086
  • Artikel
Hästnyheter En veterinär har fått en erinran för att dömt ut en häst utan tillräckligt medicinskt underlag. Upprinnelsen till det hela var en...
Svar
3
· Visningar
949
Utrustning Har en ponny som tydligt visar att han inte trivs med bett. Kollad i munnen av erkänt duktig hästtandläkare men inget konstigt där. Vad...
Svar
4
· Visningar
252
Ekonomi&Juridik jag har haft boxplats på ett privat stall i tre år. Detta har nu byggts ut och nu är vi ca 15 inarkoderade mot tidigare endast 2. Jag...
3 4 5
Svar
87
· Visningar
9 836

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Fritid, Barn

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Upp