Nu behöver jag hjälp. Vi har svårt att komma överens här hemma om hur köttfärssås egentligen ska tillagas och vilka ingredienser som ska ingå. Inte för att någon av oss är någon mästerkock direkt, och jag har ganska dåligt matlagningssjälvförtroende men gör mitt bästa.
Maken gör sin köttfärssås väldigt såsig och väldigt kryddig (med massor av grillkrydda, no comments...) medan jag hellre vill ha en köttfärssås med mycket tomatsmak.
Problem uppstår när jag ska försöka göra en riktigt god köttfärssås för att överbevisa honom () men misslyckas... Jag tycker att jag gör ungefär så som det står i recepten jag googlar fram och det smakar gott när jag smakar av, men när det ligger på tallriken är det vattnigt och smaklöst
(Krossade tomater och morötter kanske kan vara boven här).
Hjälp mig nu! Hur gör man en god köttfärssås? Helst utan att den absolut måste stå i flera timmar och puttra... Jag är öppen för förslag och tycker inte det finns några rätt och fel så länge det blir gottHur gör ni köttfärssås? Vad har ni i? Gärna idiotsäkra instruktioner
Min plan är alltså att få till en riktigt god köttfärssås som kan få över maken på min sida![]()
Jag hackar 1 gul lök, fräser på den, i med nötfärs som blir brynt, när den mesta vätskan är borta har jag i 1-2 msk vetemjöl och blandar runt, sen en burk krossade tomater och en halv burk vatten, två köttbuljongtärningar och en större skvätt chilisås. Den på glasflaska från Heinz, den är inte stark men sätter god smak. Salt och svartpeppar. Blir inte det minsta vattnig iom mjölet.