Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Stoet vill inte lämna kompisen

T

Thuja

Har två ston som rids båda två. Det ena stoet VÄGRAR lämna det andra. Om man tillslut efter mycket tjat och list lyckas få iväg henne så försöker hon vänta hem hela tiden. Rider jag på volt är det samma sak. Innan jag skaffade det här stoet hade hon varit ensam häst i 3 år. Säkert påverkar det här men man tycker ju att ju mer jag rider henne desto bättre skulle det gå men det är precis tvärtom!
Vad gör man? Någon som har något knep? :crazy:
 
M

martina

Ta små korta turer! Är tex båda hästarna i hagen och du hämtar "den jobbiga" led ut henne ett par meter från hagen och beröm henne jätte mkt med godis och kel när hon står stilla. När hon står precis så stilla du vill och har berömt henne, vänd henne då snabbt och gå till baka till kompisen. Gör så här ett par ggr per dag. Så får vi hoppas på resultat! Lycka till!
 
Har en kompis som har haft samma problem. Hon hade en häst som hon hade ensammen i flera år o sedan skaffade hon en till. Den här gammla hästen blev ju så glad att hon kunde knappt lämna den nys ur sikte. Dvs det blev stora problem vid både in o utsläpp, antingen höll hon på o riva stallet eller sprang genom hagen... :crazy:
Och att rida henne var ett helt företag för sig, hon sprang mer baklänges än framlänges o bara gnäggade. Det var en hel pärs att ta sig till granngården o dit var det ca 20 meter... :smirk: Hästen var sjöblöt av svett, bara stod vrålade o snurrade runt runt o ryttaren helt slut... :crazy:
Men hon tog korta turer o ökade på varenda gång, helst flera turer per dag, men behöver ju inte rida, man kan ju gå brevid o tillslut gav hon med sig, insåg att den nya är kvar då dom kommer hem. :)
Nu minns jag inte hur lång tid detta tog, men det var nog ett tag, tålamod, tålamod. :smirk:
 
T

Thuja

Det verkar vara bra tips även om jag inte har möjlighet att gå med henne flera gånger om dagen kan jag ju iallafall göra det vid in och utsläpp morgon och kväll. :idea:

Det verkar som din kompis, Cosmics alltså, hade samma problem och det känns ju alltid skönt när man inte är ensam om konstiga pållar! ;)
 
Nä gör det ofta du har tid bara så kommer hon nog snart att inse att hon alltid får komma tillbaka till kompisen o att det inte är något att stressa upp sig över. :)
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6464 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Övr.Barn Ska försöka fatta mig kort, vi är en normal familj med jobb och 3 barn. 1 pojke på 15 med Autism och drag av ADD. Förmodligen någon form...
20 21 22
Svar
426
· Visningar
41 416
  • Artikel
Dagbok Misstänker att jag knappast är ensam med att inte ha så bra ordning hemma, tänkte se om det fanns någon som varit där men lyckats ta sig...
2 3 4
Svar
73
· Visningar
2 779
Hästmänniskan Gammal användare - nytt nick för att få helt utomstående åsikter på problemet, som inte grundar sig på inlägg jag skrivit tidigare...
2
Svar
31
· Visningar
3 961
Relationer Gammal användare med nytt nick på grund av känsligt ämne och jag MÅSTE få ventilera och höra utomståendes perspektiv. Jag insåg tidigt...
2 3 4
Svar
75
· Visningar
9 633

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Hönstråden II
  • Hund bet familjemedlem hjälp

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp