@Magiana
Det där är ungefär på min ambitionsnivå i veckorna också
Jag tycker det lät gott!
Jag tänker också att mat är olika viktigt för olika människor. För egen del äter jag jättegärna god mat, men när jag ska laga den själv i veckorna när jag är trött efter jobbet så är inte prio ett att det är en gastronomisk upplevelse, utan att det helst ska smaka mer än okej och att jag ska bli mätt. Och att det ska bli matlådor
Min sambo känner precis som jag, och därför har vi inte någon högre ambitionsnivå på vår veckomatlagning.
Exempel på vår matsedel denna veckan, kanske kan du få någon inspiration:
- Köttfärssås och spaghetti (köttfärssås på älgfärs med hackad lök, ketchup och grädde)
- Crisps och potatismos (panerade fiskbitar från Findus "Crisps", skala potatis är dödens tråkigt så det är inte alltid jag gör det... Skär ner den i småbitar för att det ska bli klart snabbare, och sedan i med smör och grädde, vispa ihop med elvisp)
- Wok och kryddkorv (Färdig wok som åker direkt i pannan från frysen, slantar typ Chorizo, vi har älgkorv sen förra årets omgång, och steker tillsammans med woken. Ibland blandar jag i creme fraiche eller liknande för att få det krämigt).
- Pasta- och kycklingröra (Skär kycklingen i småbitar, bryner tillsammans med kantareller och paprika. I med creme fraiche och kryddor, häller i pastan när den kokat klart)
Grönsaker efter smak och energi. Oftast typ bladspenat och rivna morötter.
Ingen av dessa rätterna tar mer än typ 15min, för det är ungefär så mycket tid jag har lust att lägga på matlagning efter jobbet
Vi äter mycket kött, men det går så klart att byta ut mot vegetariska alternativ.
Det där är ungefär på min ambitionsnivå i veckorna också
Jag tänker också att mat är olika viktigt för olika människor. För egen del äter jag jättegärna god mat, men när jag ska laga den själv i veckorna när jag är trött efter jobbet så är inte prio ett att det är en gastronomisk upplevelse, utan att det helst ska smaka mer än okej och att jag ska bli mätt. Och att det ska bli matlådor
Min sambo känner precis som jag, och därför har vi inte någon högre ambitionsnivå på vår veckomatlagning.
Exempel på vår matsedel denna veckan, kanske kan du få någon inspiration:
- Köttfärssås och spaghetti (köttfärssås på älgfärs med hackad lök, ketchup och grädde)
- Crisps och potatismos (panerade fiskbitar från Findus "Crisps", skala potatis är dödens tråkigt så det är inte alltid jag gör det... Skär ner den i småbitar för att det ska bli klart snabbare, och sedan i med smör och grädde, vispa ihop med elvisp)
- Wok och kryddkorv (Färdig wok som åker direkt i pannan från frysen, slantar typ Chorizo, vi har älgkorv sen förra årets omgång, och steker tillsammans med woken. Ibland blandar jag i creme fraiche eller liknande för att få det krämigt).
- Pasta- och kycklingröra (Skär kycklingen i småbitar, bryner tillsammans med kantareller och paprika. I med creme fraiche och kryddor, häller i pastan när den kokat klart)
Grönsaker efter smak och energi. Oftast typ bladspenat och rivna morötter.
Ingen av dessa rätterna tar mer än typ 15min, för det är ungefär så mycket tid jag har lust att lägga på matlagning efter jobbet
Vi äter mycket kött, men det går så klart att byta ut mot vegetariska alternativ.