Sv: Tittar in i ditt kök - del 6
Låter underbart! Det blir dock inte idag, då ett par av gästerna inte äter fläsk (vildsvin har inte diskuterats, men jag räknar det dit för enkelhetens skull). En som dock håller på att börja äta kött är till min oerhörda glädje min man, så den där rätten ska jag ta mig en rejäl funderare på inom kort! Tack!
För en nybörjare i köttätandets värld, tror jag egentligen att vildsvinsskav i all sin enkelhet blir perfekt. Det har visat sig att mannen ännu inte är mogen för hela köttbitar och inte heller för bacon.
Det gäller ju att undvika att konfrontera motstånden, så här under inskolningsperioden. Konfrontativa metoder har inte mycket till resultat, enligt socialpedagogisk forskning, medan långsam tillvänjning har mycket som talar för sig.
Eller, ifall du får tag på vildsvin eller annat fint fläskkött, musslor och fläsk som i Alentejo. Man marinerar fläskkött i piripiri, vitt vin och koriander, bl.a., och kokar det sen i marinaden tillsammans med små musslor. Galet gott!
Låter underbart! Det blir dock inte idag, då ett par av gästerna inte äter fläsk (vildsvin har inte diskuterats, men jag räknar det dit för enkelhetens skull). En som dock håller på att börja äta kött är till min oerhörda glädje min man, så den där rätten ska jag ta mig en rejäl funderare på inom kort! Tack!
För en nybörjare i köttätandets värld, tror jag egentligen att vildsvinsskav i all sin enkelhet blir perfekt. Det har visat sig att mannen ännu inte är mogen för hela köttbitar och inte heller för bacon.
Det gäller ju att undvika att konfrontera motstånden, så här under inskolningsperioden. Konfrontativa metoder har inte mycket till resultat, enligt socialpedagogisk forskning, medan långsam tillvänjning har mycket som talar för sig.