Tittar in i ditt kök - del 7

Status
Stängd för vidare inlägg.
Et halster är också en bra investering av små pengar om man gillar grilla fisk. Och halster eller galler ska fettas ordentligt för att undvika att bränna fast fisken.

---------------------

Dagens middag; Kokt färskpotatis, varmrökt lax, skirat smör. Ett berg av rädisor.
 
Vi har på landet, men inte hos väninnan vi hälsade på:)

Ikväll blir det laxbiffar på rester från igår, panerade och vända i stekpannan.
Till det örtdipp på blandat urval av det jag har, en salig blandning av mynta (3 sorter, vanlig, jordgubb och choklad) ananassalvia (helskum men snygg) citron- och apelsintimjan, fransk dragon och gräslök. Hoppar över rosmarinen. Lite citronzest, salt, peppar och gräddfil. Ugnsrostad färskpotatis och sallad med valnötter till. Inväntar nu potatisen och att barnet skall få godnattsaga innan jag fortsätter i köket. Vatten i glaset efter en utsvävande helg. Vet inte heller vad för vin man har till ananassalvia och mynta om jag ska vara ärlig.
 
Jag läste ett tips till just fiskgrillning någonstans för ett tag sedan - att lägga fisken på citronskivor på gallret för lättare vändning och noll fastnande - samt god smak. Lät smart tycker jag.
Supersmart !
 
Et halster är också en bra investering av små pengar om man gillar grilla fisk. Och halster eller galler ska fettas ordentligt för att undvika att bränna fast fisken.

---------------------

Dagens middag; Kokt färskpotatis, varmrökt lax, skirat smör. Ett berg av rädisor.

Ja, halster är kanon! Och din middag låter helt fantastiskt god. Imorgon fyller min dyre fader år och jag har inte hittat någon bra present åt honom så tänkte laga något riktigt smaskens till middag istället då vi är "ensamma" i sommarhuset - nu har jag ännu en idé!

Vi har på landet, men inte hos väninnan vi hälsade på:)

Ikväll blir det laxbiffar på rester från igår, panerade och vända i stekpannan.
Till det örtdipp på blandat urval av det jag har, en salig blandning av mynta (3 sorter, vanlig, jordgubb och choklad) ananassalvia (helskum men snygg) citron- och apelsintimjan, fransk dragon och gräslök. Hoppar över rosmarinen. Lite citronzest, salt, peppar och gräddfil. Ugnsrostad färskpotatis och sallad med valnötter till. Inväntar nu potatisen och att barnet skall få godnattsaga innan jag fortsätter i köket. Vatten i glaset efter en utsvävande helg. Vet inte heller vad för vin man har till ananassalvia och mynta om jag ska vara ärlig.

Alltså, ibland vet jag inte riktigt vad jag ska göra med dig (och många av er andra). Lite rester, lite urval, lite blandning och ba' hej, här kommer något som verkar höra hemma på värsta svindyrrestaurangen. Vad gäller vin hade jag kört på någon sorts kruttorr spritzer. Men man måste (tydligen?) inte dricka vin varje dag. För övrigt har jag aldrig hört talas om 80% av örterna ;) men är mycket nyfiken. V.g. säg till när jag ska komma


Ja, jag tyckte det! Har inte provat ännu men jag ska se till att testa i sommar. Grillar enbart med 50-talister som tycker att det är rätt spännande med kycklingspett och grönsaker på grillen, så ni fattar ;)
 
Än så länge vinlöst, men kvällen är ung.

Puss på dig @Anna , det lät nog flådigare än det var. Men gott blev det!
Jag har dille på kryddor, så jag ber närmsta blomsterhandeln att ta hem roligheter åt mig jag googlar fram.
 
Än så länge vinlöst, men kvällen är ung.

Puss på dig @Anna , det lät nog flådigare än det var. Men gott blev det!
Jag har dille på kryddor, så jag ber närmsta blomsterhandeln att ta hem roligheter åt mig jag googlar fram.

Ja, du får väl kämpa lite! Personligen hittade jag en lingoncider till den frysta lasagnen i kylen. Den smakade tyvärr mer lingonris eller annat träigt än lingon.

@mandalaki, har du fastnat i tentaklarna? Man behöver inte äta sina artfränder levande för att vara tuff!
 
Här är några andra favoriter: squashplättar och ugnsbakad feta.



Världens godaste snabbmat, pita gyro: pitabröd med kebabkött, tomat, rödlök, tzatziki och några onödiga pommes frites.



Och en mycket praktisk pryl i kökslådan där jag bodde. Stekspade och öppnare i ett. Att man aldrig tänkt på det!

 
:eek::d:d:cautious:
Men fi fan sluta nu! Nu är du nära, mycket nära ignore-lådan! :rage:

(jag har inte hunnit med lunch än, och plötsligt ser allt, jag lovar ALLT i mitt kylskåp fullständigt ointressant ut...)
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har sedan några veckor tillbaka ett gåband hemma, för att kunna gå på det delar av dagen när jag jobbar hemifrån och för kunna välja...
Svar
0
· Visningar
216
Senast: __sofia__
·
Kropp & Själ Hej! Jag har efter en sjukgymnast och otroped felbehandlat mig fått förlorad inkomst och sjukskrivning i 7 månader. Jag fick första... 2 3 4
Svar
66
· Visningar
5 564
Senast: Sassy
·
Kropp & Själ Två av mina hundar råkade i ett ordentligt slagsmål igårkväll, där jag fick gå in och fysiskt sära på dem (i princip bända upp munnen på... 2
Svar
34
· Visningar
2 243
Senast: starcraft
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Det är nu 3½ år sedan jag fick besked om att jag är överkänslig mot komjölk, de 4 vanliga sädesslagen (vete, havre, korn, råg) samt...
Svar
0
· Visningar
549
Senast: cassiopeja
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp