Tittar in i ditt kök, del 8

Status
Stängd för vidare inlägg.
Idag har sambon lagat estnisk köttgryta (beprövat familjerecept) med tillhörande gurksallad. Det är så himla mycket godare än det låter!
 
Igår lagade partner en sydindisk rätt med lax, mango och kokos i, samt en enkel rätt med en massa okra, plus ris. Öl till. Desserten blev geléhallon i hjärtform och choklad i hjärtform, allt för att högtidlighålla Sankt Valentin.

Idag har jag ätit en enkel Saag Ghost på vår mesta kvartersindier tillsammans med en god vän. Vatten till. Ingen dessert.
 
Recept kommer här (det är alltså rätt likt en gulasch, men ändå inte tycker jag)
500g grytbitar av nöt
2 stora gula lökar
2 stora gröna paprikor
1 tärning köttbuljong
0,5 dl tomatpure
ev paprikapulver
1 knivsudd sambal oelek
1 tsk kummin
salt, peppar, vatten

Bryn köttbitarna i grytan. Skär lök och paprika i bitar och bryn dem tillsammans med köttet några minuter. Tillsätt buljongtärning, tomatpure, sambal oelek och kummin. Lite salt och peppar. Häll på vatten så att det täcker och låt koka i ca 1,5 timmar. Rör om några gånger. Blir det för tunn, red av med lite mjöl.

Gurksallad
Skiva gurka (ca 1/2) och hacka dill. Lägg i en skål, salta och stänk över 1-2 tsk äppelcidervinäger. Rör i lagom mängd gräddfil.

Vi äter det här ihop med ris, knäckebröd (gärna finncrisp) och sallad.
 
Kom hem i lördags efter fyra dagar i Paris. Fokus har varit på mat, läsning och promenader.

Vi åt franskt här: http://www.lafourchette.com/restaurant/le-coude-fou/19873

Vietnamesiskt här: http://www.dong-huong.com/accueil/restaurant.php?PHPSESSID=29c7ca7f0974a70c515c3709b8a782e3

israeliskt här: http://www.chezhanna-restaurant.fr/

och bretonskt här: http://www.creperiebretonnefleurie.fr/

samt varierat asiatiskt till lunch. Några petit-chouer och macaroner slank också ner.
Jag hade hemskt gärna velat äta nordafrikanskt här: http://404-resto.com/restaurant/paris/404/about/

men mitt resesällskap var inte så sugen, enormt synd tyckte jag.

Är nu tillbaka i misären, fiskpinnar med idealmakaroner blev det igår.
 
Äter ni inget längre?! (Översatt till buke-språk; dödade jag tråden :eek: :D)

Idag har vi typ frossat i mjölkbaserad mat. Till middag pasta med sås gjord på créme fraiche, grädde, chevre, kyckling och granatäpplekärnor. Grönsallad och mer ost till.

Och till efterrätt ska vi precis runda av med en semla dagen till ära :D
 
Äter, men lagar inte! Jag hade föräldrarna på besök i helgen och de gjorde en stor sats köttfärssoppa och bakade kuvertbröd till mig i söndags. Så det är det enda jag äter i några dagar nu :D Sjukt uppskattat när jag har fältvecka!
 
Mina luncher har varit banan pankakor med mandelmjol, stekta i kallpressad kokosolja, med mikro varmda hallon, bjornbar och blabar i over en vecka. :d MUMS. Sedan ugnen gick sonder har jag levt pa de mest rudimantary middagar. Inte for att jag anvander ugnen sa ofta i vanliga fall, men nu kan jag inte ens tanka ut en enda middag utan att anvanda ugn.:confused:
I dag satte jag, inte en utan tva olika, surdegs brod starters. Jag maste nog ut och kika pa nya spisar ASAP:p
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har sedan några veckor tillbaka ett gåband hemma, för att kunna gå på det delar av dagen när jag jobbar hemifrån och för kunna välja...
Svar
0
· Visningar
216
Senast: __sofia__
·
Hemmet Jag ska renovera mitt hus nästa år. Mycket är sånt som jag velat göra sen jag och exet flyttade in för en massa år sedan och har således... 2
Svar
20
· Visningar
892
Senast: MiaMia
·
Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med... 56 57 58
Svar
1 151
· Visningar
55 881
R
Kropp & Själ Jag har en nu 18-årig dotter. Hon är min mans och mitt andra barn, men vår första flicka hann aldrig börja leva, så dottern har hela... 12 13 14
Svar
265
· Visningar
13 651
Senast: sardellen
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 31
  • Tar jag rätt beslut att avliva?
  • Vilken ras passar mig?

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp