Bukefalos 26 år!

Utebliven lön

A

ang

Om arbetsgivaren inte kan betala lön, vad finns det för lagstifning som reglerar detta då det inte finns något kollektivavtal?

Vad har de för skyldigheter, och vad skall löntagaren se upp med?
 
E

Elric

Enligt lag ska arbetsgivaren betala din lön, annars konkurs.

Nanne/ :banana:
 
A

ang

Just precis, Elric.
Vad jag funderar över är vart jag kan läsa om lagstiftningen och följderna... Just facket har inte företaget i fråga något avtal med.
 
Är du medlem i facket så hjälper de dig givetvis med info. Vissa lagar/paragrafer kan visserligen förhandlas bort i kollektivavtal, men finns iget avtal gäller ju lagarna.

Är du inte medlem i facket och inte har några planer på att bli det så vill inte jag vara med och betala för att du ska få den hjälpen :devil:
 
A

ang

Just sånna här lagar är allmänna och har inget med facket att göra, Lena_B. Att facket skall kunna ingripa kräver också att företaget går med på att förhandla med dem, vilket är något jag inte kan påverka.
 
Företaget i fråga behöver inte ha något avtal med facket. Din fackförening kan hjälpa dig med det lagliga i alla fall.

Men har du inte fått lön, så skall du begära likvidation av företaget. Det är så man gör när någon inte kan betala. Och sedan så är löner prioriterade fodringar och finns inga pengar så går den statliga lönegarantin in.

Men detta är knepiga saker att driva själv, så om man inte är fackligt ansluten så behöver man en advokat.
 

Liknande trådar

Ekonomi & Juridik Det finns en gård i närheten som har ett markareal på ca 150ha som jag och en kompis satt och funderade på vad som krävs för att kunna...
Svar
9
· Visningar
1 747
Tjatter Enligt lag är vi inom vården skyldiga att dokumentera om våra brukare. Men finns det inget som reglerar att vi också måste hålla oss...
Svar
1
· Visningar
406
Anläggning Nyfiken på hur ni har det i era inackorderingstall och hur ni löst dessa scenarion samt div frågor Är vissa hästar värda mer än andra...
Svar
19
· Visningar
2 253
Samhälle Jag blev nyss uppringd av Greenpeace då jag skrev under en av deras upprop (vet inte om det är rätt ord, men "petition" på engelska är...
5 6 7
Svar
120
· Visningar
4 895

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 26
  • Kattbilder #7

Hästrelaterat

  • Maxflex sadlar
  • Föl 2019

Omröstningar

Upp