tjenixen
Trådstartare
Jag funderar ibland över den mängden inlägg (och olika trådar) här på buke som berättar om alleriger, känsligheter, nedstämdhet, depressioner mm. Just allergibiten är väldigt intressant - i vissa delar av världen existerar det liksom inte och folk kan ställa sig otroligt frågande till nötallergier t ex. (Däremot är det få som tål mjölk i övriga världen) Jag är fullt medveten om att det i vissa fall handlar om kunskap, men så överkänsliga som vi i norden är kan bara inte vara normalt.
Så jag undrar - vad tror ni det beror på?
Själv har jag ju alltid varit en sådan med alleriger och känsligheter. De senaste åren har jag märkt att många av dessa försvunnit, samtidigt som jag fått reda på att vissa saker i grunden är autoimmuna sjukdomar (dvs inget jag har fötts med, och inget sjukvården kan göra något åt. "du bara är sån" - det om något vägrar jag tro på.).
Ju mer jag läser och lär mig om mat, desto oftare stöter jag på hur skadligt gluten, laktos och mjölkproteiner är för de flesta (!). Även om en inte till vardags reagerar på att äta bröd eller få i sig mjölkprodukter. Gluten visar sig vara länkat till nästan lika många symptom som typ borrelia, gluten i kombination med mjölk visar sig dessutom tydligen kunna skapa korsreaktioner, varav en är depressioner.
Jag ska på föreläsning om gluten ikväll, tycker det här är jätteintressant!
Så jag undrar - vad tror ni det beror på?
Själv har jag ju alltid varit en sådan med alleriger och känsligheter. De senaste åren har jag märkt att många av dessa försvunnit, samtidigt som jag fått reda på att vissa saker i grunden är autoimmuna sjukdomar (dvs inget jag har fötts med, och inget sjukvården kan göra något åt. "du bara är sån" - det om något vägrar jag tro på.).
Ju mer jag läser och lär mig om mat, desto oftare stöter jag på hur skadligt gluten, laktos och mjölkproteiner är för de flesta (!). Även om en inte till vardags reagerar på att äta bröd eller få i sig mjölkprodukter. Gluten visar sig vara länkat till nästan lika många symptom som typ borrelia, gluten i kombination med mjölk visar sig dessutom tydligen kunna skapa korsreaktioner, varav en är depressioner.
Jag ska på föreläsning om gluten ikväll, tycker det här är jätteintressant!