Årets första lussekatter

  • Fritid
  • Trådstartare Trådstartare Tora
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 202
  • Visningar Visningar 17 041
Den lille kemisten (i det här fallet jag) gissar på att det kvittar vilken sprit det är så länge det är starksprit. Jag utgår ifrån att de intressanta smakämnena är lösliga i alkohol och rent kemiskt bryr de sig inte om det är vodka eller cognac.

@BobberiBoo: Hela, de är så tunna att de behöver inte finfördelas för att lösa ut smakämnena. Glöm inte sockret bara.
 
Den lille kemisten (i det här fallet jag) gissar på att det kvittar vilken sprit det är så länge det är starksprit. Jag utgår ifrån att de intressanta smakämnena är lösliga i alkohol och rent kemiskt bryr de sig inte om det är vodka eller cognac.

@BobberiBoo: Hela, de är så tunna att de behöver inte finfördelas för att lösa ut smakämnena. Glöm inte sockret bara.
Kan tänka mig att vissa smaker passar bättre ihop med saffranet.
Saffran löser sig utmärkt i vatten också men då skall det nog inte ligga i flera månader :D
 
Tror jag glömde skriva förut att det är bra om alla ingredienserna är rumsvarma. Dvs att man ställer fram allt som står kallt tex ägg, mjölk och smör och låter det stå framme flera timmar innan man gör degen.
 
Ska man mortla dem först eller man ska lämna dem hela??
Sen när du skall använda marinaden så sila inte vätskan utan stjälp i allt i degen med pistiller och allt. Det blir små vackra röda streck i degen av det. Det är inget man märker av när man äter lussekatterna sedan.
 
Jag bakade mina första förra helgen.
Krånglar inte till det så mycket när jag bakar. Mycket saffran, vaniljkesella och inga vidriga russin :p
 
Jag har varit så sjukt sugen på lussebullar ända sen @Tora startade tråden. Jag slängde ihop två burkar med 1 gr i varje. Funderar på att baka ut en av dem i veckan. :d

Måste bara åka till min mamma och låna en assistent som inte har hål i botten av skålen:D
 
Jag har också beställt saffran. Har förvisso två burkar sen förra julen men måste ju sätta till nästa jul ju :D

Har också beställt vaniljstång. Rekommenderar varmt vaniljstång i stället för pulver. Blir en mycket djupare vaniljsmak då.

Kommer ha 6 st burkar på marinad som skall ligga och gotta sig i åtskilliga månader :d
 

Liknande trådar

Skola & Jobb Jag jobbar fyra dagar i veckan och är föräldraledig en. Så ser det ut fram till sista augusti. Sen är frågan, ska jag gå ner till 80%... 2 3 4
Svar
72
· Visningar
3 208
Senast: fio
·
Trädgård & Växter Runt hela huset ligger stenläggning, ca 150 kvm... Mycket vackert men... Inte längre. Jag hade på känn att det skulle bli såhär men...
Svar
11
· Visningar
815
Senast: Unafraid
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Kände att jag ville ge lite bakgrund till min kommentar i tråden "Att inte ha några vänner när man blir gammal", så här kommer det. De...
Svar
8
· Visningar
1 059
Senast: Sharpless
·
Tjatter Visst kör vi i år också? :D Ni som varit med i Secret Santa eller Secret Easterbunny tidigare vet vad som gäller - men läs ändå igenom... 16 17 18
Svar
342
· Visningar
10 526
Senast: Takire
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp