Banan på pizzan och andra intressanta matkombinationer

Vilken kul tråd!

Jag bokstavligen levde på tortillabröd med messmör och hallonsylt när jag jobbade med hopphästarna. Det och kaffe och råa tomater.
Messmör är för övrigt fantastiskt på selleristavar!
Här i UK får jag sneda blickar när jag äter paprikor som äpplen.
De tycker också att jag är helknäpp som har ananas, banan, curry och jalapenos på pizzan. Japp, sött och salt och starkt! :D:love:
Jag har jalapenos, banan, curry och ost på varma mackor också om jag får välja. :heart

Min mor äter husmans med kallt kött (typ älgstek eller rostbiff) och ketchup på. O_o
 
Jag tycker inte det är så konstigt, men jag har fått en del kommentarer på det: Majonnäs till pommes och då till varje maträtt som inkluderar pommes t.ex. kebab. Tydligen är det lustigare än att ha sirap i potatismos eller kaffegrädde till färskpotatis. :cautious:

En klassiker som barn var annars ketchup på sånt där sladdrigt bröd man egentligen skulle ha i brödrosten.

Jag trodde att majonäs var rätt standard som dipp till pommes? Konstigt folk du har!
 
Min kusin (detta var på 90-talet) älskade popcorn med massor av socker på.

Tydligen gjorde han inte det i början men när han hade sockrat ville ingen annan ha så han fick det för sig själv och så älskade han det.

Banan är en frukt som skall ätas rå, Äckelpäckelkänslor på varm banan i maträtter Huva!
 
Min kusin (detta var på 90-talet) älskade popcorn med massor av socker på.

Tydligen gjorde han inte det i början men när han hade sockrat ville ingen annan ha så han fick det för sig själv och så älskade han det.

Banan är en frukt som skall ätas rå, Äckelpäckelkänslor på varm banan i maträtter Huva!
I vissa länder är socker standard på popcorn.
*hu*
 
Fd kollega från Holland åt mackor med strössel varje dag till lunch. Tydligen jättevanligt, både mackor till lunch och att ha strössel på dem. Han hade smör eller liknande på, så till lunch hade ju strösslet smält och det blev stor gissningslek första gången vad som faktiskt låg på mackan. Såg inte jättemumsigt ut och mjukt strössel är väl inget höjdare... :cautious:

Förutom ananas på en hawaiipizza kommer jag inte på några egna konstigheter sådär spontant.
 
Fd kollega från Holland åt mackor med strössel varje dag till lunch. Tydligen jättevanligt, både mackor till lunch och att ha strössel på dem. Han hade smör eller liknande på, så till lunch hade ju strösslet smält och det blev stor gissningslek första gången vad som faktiskt låg på mackan. Såg inte jättemumsigt ut och mjukt strössel är väl inget höjdare... :cautious:

Förutom ananas på en hawaiipizza kommer jag inte på några egna konstigheter sådär spontant.
Ja, på hotellfrukostar i Holland kan det finnas en hel uppsjö av olika strössel att ha på smörgås, samt en liknande uppsjö av söta och godisliknande flingor till filmjölken.
 
Jag läste nånstans nyligen att en del såna där kombinationer som finns just i Sverige, skulle ha sin förklaring i att vi fram tills ganska nyligen har haft ganska få olika livsmedel att tillgå. Pga odlingsvillkoren. Och när det då kommit in en massa "nya" livsmedel och maträtter, så har svenskarna inte haft någon tradition för dessa att luta sig på, och då har det blivit lite hursomhelst. Som då banan och jordnötter på pizzan, med vitkålssallad till.
Jamen det där känns ju logiskt! Vi har ju en ganska liten matkultur (sett till den relativt lilla mängd mat som är "typisk svensk") tyvärr, men av logiska skäl antar jag.
Jag tycker inte det är så konstigt, men jag har fått en del kommentarer på det: Majonnäs till pommes och då till varje maträtt som inkluderar pommes t.ex. kebab. Tydligen är det lustigare än att ha sirap i potatismos eller kaffegrädde till färskpotatis. :cautious:

En klassiker som barn var annars ketchup på sånt där sladdrigt bröd man egentligen skulle ha i brödrosten.
Majonnäs till pommes är standard i UK! Jag avskyr majonnäs, men kan ändå förstå att det passar på något vis.
Vilken kul tråd!

Jag bokstavligen levde på tortillabröd med messmör och hallonsylt när jag jobbade med hopphästarna. Det och kaffe och råa tomater.
Messmör är för övrigt fantastiskt på selleristavar!
Här i UK får jag sneda blickar när jag äter paprikor som äpplen.
De tycker också att jag är helknäpp som har ananas, banan, curry och jalapenos på pizzan. Japp, sött och salt och starkt! :D:love:
Jag har jalapenos, banan, curry och ost på varma mackor också om jag får välja. :heart

Min mor äter husmans med kallt kött (typ älgstek eller rostbiff) och ketchup på. O_o
Och jag får sneda blickar här när jag äter keso med frukt. "But it's cheese!" Eh, ja...?
Fd kollega från Holland åt mackor med strössel varje dag till lunch. Tydligen jättevanligt, både mackor till lunch och att ha strössel på dem. Han hade smör eller liknande på, så till lunch hade ju strösslet smält och det blev stor gissningslek första gången vad som faktiskt låg på mackan. Såg inte jättemumsigt ut och mjukt strössel är väl inget höjdare... :cautious:

Förutom ananas på en hawaiipizza kommer jag inte på några egna konstigheter sådär spontant.
Det gör min holländska kollega också! Det eller en dubbelmacka med hälften Nutella och hälften jordnötssmör är standard. Och hon är nutritionist...
 
Ja, på hotellfrukostar i Holland kan det finnas en hel uppsjö av olika strössel att ha på smörgås, samt en liknande uppsjö av söta och godisliknande flingor till filmjölken.
Är de inte rätt duktiga på sådant i norge också, eller är det bara något jag fått för mig sedan jag hörde att de åt nutellamackor till lunch? :)
 
Och jag får sneda blickar här när jag äter keso med frukt. "But it's cheese!" Eh, ja...?

Bah! Här finns ju faktiskt keso med både ananas och päron att köpa i affären, för att inte tala om ädelostarna de har med aprikos och cranberry och whatnot. Vilka hycklare! :D
 
Bah! Här finns ju faktiskt keso med både ananas och päron att köpa i affären, för att inte tala om ädelostarna de har med aprikos och cranberry och whatnot. Vilka hycklare! :D
Jag vet! Försökte försvara mig med det en gång, men fick till svar att "men sånt äter man ju inte!". :banghead:
 
Jag vet! Försökte försvara mig med det en gång, men fick till svar att "men sånt äter man ju inte!". :banghead:

:laugh: Uppenbarligen gör ju Någon det eftersom det finns i varenda butik. De där ostarna är för övrigt rätt goda, fast jag föredrar någonting lite salt med allt det söta.
 
Är de inte rätt duktiga på sådant i norge också, eller är det bara något jag fått för mig sedan jag hörde att de åt nutellamackor till lunch? :)
Inte just strössel som pålägg, tror jag, men jag har en uppfattning om att den norska matkulturen lämnar en hel del övrigt att önska. (Jag har bara varit där max 10 dygn sammanlagt, så jag ska inte säga för mycket.)
 
Jag trodde att majonäs var rätt standard som dipp till pommes? Konstigt folk du har!
Ja, det tycker jag också det är, majonnäs används ju också hur mycket som helst som tillbehör, så varför skulle det vara konstigt till pommes? O_o Men jag har fått en hel del konstiga reaktioner genom åren på det. Hur lustigt som helst.
 
Ja, det tycker jag också det är, majonnäs används ju också hur mycket som helst som tillbehör, så varför skulle det vara konstigt till pommes? O_o Men jag har fått en hel del konstiga reaktioner genom åren på det. Hur lustigt som helst.

Jag brukar välja att tro att det är alla andra som är konstiga, som det heter. :D
Inte för att jag gillar majonäs, men jag 'är på din sida ändå! Det är ju till och med standarddressing på maxburgare liksom.
 
Inte just strössel som pålägg, tror jag, men jag har en uppfattning om att den norska matkulturen lämnar en hel del övrigt att önska. (Jag har bara varit där max 10 dygn sammanlagt, så jag ska inte säga för mycket.)

Jag har knappt varit där alls, men svägerskan är norsk och det oreras väldigt mycket om choklad och sötsaker till frukost och lunch. :) Jag har inte hört något om strössel specifikt däremot, det har du rätt i!
 
Tonfisk med bearneisesås
När jag va liten åt jag kokt ägg med strösocker ist för salt...
Fast honung på sked, doppad i flytande vispgrädde o sen rullad i kokos..:d
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Vikten av unghästbete
Tillbaka
Upp