Alltså det här fenomenet förstår jag mig inte på:
"Ett tyskt fläsklägg har testats positivt för covid-19 i Kina. Den frusna köttbiten smittade av sig på en mathanterare på söndagen och har försatt Tianjin i norra Kina i "krigsläge", rapporterar Global Times" (från Aftonbladets sida).
Det känns som om det inte är första gången som Kina rapporterar covid-smitta i livsmedel från andra länder. Problemet borde ju uppstå även på andra ställen i världen, tycker man. Men är det "på riktigt"? Testar Sverige, t.ex., allt importerat kött för covid?
"Ett tyskt fläsklägg har testats positivt för covid-19 i Kina. Den frusna köttbiten smittade av sig på en mathanterare på söndagen och har försatt Tianjin i norra Kina i "krigsläge", rapporterar Global Times" (från Aftonbladets sida).
Det känns som om det inte är första gången som Kina rapporterar covid-smitta i livsmedel från andra länder. Problemet borde ju uppstå även på andra ställen i världen, tycker man. Men är det "på riktigt"? Testar Sverige, t.ex., allt importerat kött för covid?