Bukefalos 26 år!

höjd på föl?

L

lisarap

Har en snart 2 månaders fölunge hemma och jag tycker han är stor.. Han är omkring 1.15 i mkh och 1.20 i korset..
Hans mamma är 1.55, hennes pappa är 1.65.
Hans pappa är 1.48.
Redan nu ser han ut att kunna bli bra stor.

Hur höga var era föl ungefär, hur stora var föräldrarna?

tack för svar, mitt 1:a föl och det är underbart. Undrar hur det känns om ett tag
wink.png


Kram// Lisa!!
 
Senast ändrad av en moderator:
C

Charlbin

Mina halvblods föl har vid 2 mån varit från 116-125. Den minsta mamman har varit 158, det är hon som haft dom minsta fölen 116-118 som fullvuxna har dom blivit 158-163 papporna har varit ca 166-168. Dom större fölen (vid två mån) har haft större mammor 162-165 ca. Dom har blivit 162-170 ca som vuxna, papporna allt från 165-172.
smile.png
 
Senast ändrad av en moderator:
Jag har ett ARABFÖL (som således borde vara mindre än sina halvblodskamrater). Hon var 115 i mankhöjd, högre bak (mätte aldrig bak) när hon var två månader. Är 2½ mån nu, men inte mätt henne igen. Men hon är STOR för att vara arabfölis. Hennes mamma är 148, pappa är runt 150. Mamma har gett en del stort dock, ingen aning om vad pappa gett (de har inte vuxit upp än). Men alla är överens om att hon är STOR, och om hon fortsätter växa med samma fart så komemr hon bli stor som vuxen med, men det där kan ändra sig under årens lopp.

Hennes storlek brukar vara det första folk kommenterar =)

Nu är det väldigt vanskligt att gissa på vuxenhöjd, de kan vara stora som föl men sen växa sakta och bli lika stora/små som en som var liten som föl men sen växte fort. Men jag skulle tro att min blir över 1.50 iaf, och det borde din med bli. Men hur mycket över 1.50 törs jag inte sia om, men 1.55 kanske.

Som jämförelse så var min halvblodsåring en liten skrutt på knappt 1.40 när hon var ett år. (Dock kanske inte riktigt optimalt uppfödd och i underhull när hon kom). När hon var två år var hon 1.53 och växte så det knakade, så hon hade nog slutat på 160 - 165, trots att hon verkade bli liiiten av hennes höjd som åreing att döma.
 
J

Jet

Mitt föl är drygt 9 veckor. Mätte honom för en vecka sedan, då var han exakt 1,20 i manken!
smile.png

Mamma är 1,55 & pappa är 1,60.
 
Senast ändrad av en moderator:
Jag har en liten pygméhäst jag =).
Nå, 2 mån gammal är hon 114-115 (kan inte säga helt säkert, mätte bara med en tumstock) i manken. Lika hög fram som bak. En kallblodstravare, morsan är ca 145-147 cm och farsan är 150 cm och det är bara smått bakåt med. Dock är hon rejält bred och maffig.
Men större än våra halvblodsföl varit vid samma ålder är hon! Fast de blev också rätt små, mellan 158-160 cm. Det är ju som sagt olika hur de växer, tror det är svårt att sia nu hur stor denna tjejen blir när hon blir stor men jag gissar iaf att det blir mellan 145-150, vore konstigt annars. Kanske lite mindre tom, helsystern född förra året är LITEN.
 
L

Loriley

Årets föl här var dom största hittills för mej. Killen på bilden var 110 cm i manken, nyfödd idag 1 månad knappt är han 116 cm så han kommer nog att bli stor. Hans mamma är 161 cm

"Syrran" (med samma pappa) var 103 nyfödd och jag tyckte hon så långbent och stor ut men det var innan han kom. Hon växer oxå så det knakar, är drygt två månader nu, men inte hemma så jag kan mäta henne - hon är med mamma och fixar syskon, däremot mätte jag henne innan dom åkte när hon var ca 1 månad och då mätte hon 112 över manken. Hennes mamma är kn 160 cm.

Hennes storebror (halvbror) är två-åring i år och var bara 93 cm när han föddes, nu är han 154 och det är ganska normalt för avkommor efter den hingsten (Place Kicker) när dom är 2-åringar, så nog kan dom komma ifatt. Jag påstår inte att han är stor för sin ålder men fullt OK för han lär ju inte sluta växa helt idag.

Årets föl har samma pappa och han är 161 cm. Rasen är Vbl
dom vill man ju helst ha 155-160 cm över manken, om dom är avlade i tanke att gå på travet.

För alla olika raser och användningsområden finns ju olika ideal, tyvärr går det ju även mode i storlek... t ex ska det ju vara STORA dressyrhästar nu. Även om ryttaren är liten, inte klarar av en så stor häst och ekipaget inte blir homogent.

/Loriley
 
Hej!
Min hingstunge (sv hbl e. Akribori- Miroco) är född den 13 maj, och alltså knappt två månader.Han är ca.123 cm hög, och hans mamma är 160 cm. . Hans kompis, också en liten pojk, som är e. Quite Easy- Heimdal är sex veckor gammal och ca. 110 cm. Mamman till honom är också 160 cm, precis som mamman till min. Om jag förstått det på hur stora andras föl är, så är min ganska stor o kompisen ganska liten. Det är två helt olika typer av fölungar, men kalasfina båda två (tycker vi själva och även de som kan mer och har sett dem)
roflmao.png


AKO
 
Senast ändrad av en moderator:
...Tänkte fel...Quite Easy- ungen är bara fem veckor, inte sex som jag skrev, och Akriboriungen är knappt åtta veckor . Vad det gäller papporna kan det tilläggas att Akribori är 170 o QE är 163.
 
M

md5krist

Vårt föl är knappt en månad gammal och är cirka 1.16m. Han var stor redan när han föddes (drygt 1.10). Vi har döpt honom till Titan, så jag hoppas att hon fortsätter växa...
smile.png

Han är e. Camaro M - Cardento. Mamman är 1.70 och Camaro M är väl drygt 1.65.
 
Senast ändrad av en moderator:
Mitt föl är också drygt 2 månader nu (f.21/4) och hon är sv. hbl. och är ca 1.25 cm hög nu i manken. Mamman är 1.63 och pappan 1.68.
Jag skrev en liknande tråd tidigare om detta och fick då svar att hon då inte var så jättestor som jag tyckte... Men nu har hon vuxit mer så... Fast hon går ju på bra bete, får kraftfoder och mamman mjölkar bra, så att hon växer bra är inte konstigt.
biggrin.png
 
Senast ändrad av en moderator:
J

Jet

Hi, hi! Jag var tvungen att gå ut och mäta honom idag igen.
Han har vuxit 2 cm sen förra veckan! Så nu mäter han 1,22 över manken...
smile.png
 
Senast ändrad av en moderator:
L

Loriley

Rättelse!
Fick skäll av hovis som sa att jag måste ha mätt fel, (katten oxå att han hade rätt
mad.png
) "Zello" 7/7 1 månad är exakt 120 cm över manken (inte 116 som jag felaktigt skrev. Det är en stor, men duktig pojke, Fölis alltså!
banana.gif


/Loriley
 
Senast ändrad av en moderator:
J

Jet

Tänkte uppdatera lite! :)

Vore kul att veta hur stora era fölisar är nu, när sommaren lider mot sitt slut. Brrr!

Mätte Zilver häromdagen för jag tyckte han blivit så stor.
131 cm hög är han nu. En cm högre bak.
Han har växt otroligt jämnt hela tiden. Någon cm skillnad på manke & kors bara. :)
 
X

Xeline

Vi fick en fölunge som var runt 120 när den föddes. Den var så stor att det var problem vid själva fölningen. Långbent nåt så ini... Mamman är 165 och pappan 170. Nu vet jag inte hur hög den är...skall kanske mäta nästa gång den kommer in.
 
E

Eem

Jag som trodde min unge var skapligt stor :( Mitt varmblodsföl var 113 cm vid två månader. Hon är nu tre månader så imorrn ska jag ut o mäta igen :d
Mamman är ca 153 och pappan 162 tror jag.
 
L

lisarap

Uppdatering.

Acke har växt massor, är ca 1.25 i mkh, måste ha mätt fel när jag mätte 1:a gången..
Han är nyfiken, glad och söt som socker.. Men jag håller honom väldigt kort, han ska inte få naffsas, inte krångla när man går i grimman, rösten för mig är guld värd. Han lyssnar lyhört.

Men han är ca 1.25 i mkh nu, kanske mäter mer exakt någon dag, han är 3 o ½ månad.

Mvh Lisa och Acke.
 
B

**BORTTAGEN**

Min hingstunge är född 11/6 och är ca:1,20 hög.Han är efter Samba hit(1,71)och mamman är ca:1,62.
Hur hög tror du han blir? :confused:
 
M

miro

Cambello han är 130cm och han är född den 15 april.
Han mamma är 163 och pappan är 167. Jag hoppas att han blir stor!
 
Jag var tvungen att mäta min lilla halvblods bebis för att jag tycker verkligen att han är liten.
Han mätte exakt 115 cm i mkh, hans mamma är 160 cm i mkh och pappa är 172 cm.

:confused:
 

Liknande trådar

Skola & Jobb Bara känner att jag måste posta detta. Det är ett brev jag skrivit till min gamla högstadieskola. Det är inte klart formuleringsmässigt...
Svar
7
· Visningar
2 556
Relationer Dom senaste två veckorna har jag skrivit denna text flera gånger. Ändrat mig, raderat den och sedan skrivit igen. Skapade ett nytt...
5 6 7
Svar
129
· Visningar
16 531
Avel Hej! Hoppas att det är okej att göra så här :) Är väldigt ny här, så skäll på mig (snällt, tack! ;) ) om jag gör något knasigt...
Svar
17
· Visningar
3 660
Relationer I tisdags natt spårade det ur hemma, som det så ofta gör. Skillnaden var dock att min bror på 13 år även var hemma hos oss denna natt...
Svar
13
· Visningar
2 524

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Adventskalendertråden 2022
  • Vad gör vi CLIX
  • Valtråden 2022

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp