Samhälle Hur moralisk är du?

#41
Låt oss hypotetiskt säga att du kört för fort och blivit fotad av en kamera. När polisens brev sen kommer visar det sig att du är helt oigenkänlig mot ditt körkort (:confused:) och därmed får anmodan från polisen att uppge vem som framförde fordonet. Berättar du att det var du som körde? Eller säg att du lånat ut bilen och föraren då blir tagen av en kamera, hade du uppgett vem som framförde bilen då?
Jag hade inte erkänt, kör sällan för fort och då är det 5 km/h kanske. Vore det däremot någon i min omgivning som kör vårdslöst hade jag alla gånger angett dem, men inte någon som råkade köra 5 km för fort bara.
 
#42
Jag hade erkännt. Jag har så mycket katastroftankar att jag aldrig hade vågat ljuga, även om jag hade haft lust.

Jag kan liksom fortfarande ha ångest över saker jag gjorde i tonåren.
Gillar såklart inte ångesten, men kan verkligen relatera. Avskyr tanken på att bli påkommen med att ha gjort fel.

Jag skulle erkänna, och även antagligen lämna ut namnet om någon annan kört. Det är upp till var och en att följa trafikregler och annars får en ta konsekvenserna, tänker jag. .
 
#43
Jag hade betalat och skämts. Jag har ju uppenbarligen gjort fel, och då får jag ju betala för det.

Hade min bil varit utlånad hade jag angett vem jag lånade ut bilen till. Har hen kört för fort får hen stå sitt kast, och hade förmodligen blivit besviken.

Har förövrigt kört 5 över hastighetsbegränsningen förbi en kamera en gång, jag hade ont i magen i en månad efteråt och gick bara och väntade på brev. Märks kanske att jag är nitisk på att hålla hastighetsbegränsningarna och avskyr att göra fel :o
 
#44
Alltså, jag hade inte ens tänkt tanken på att ljuga före jag läste den här tråden. Kommer knappast att göra det i framtiden heller. Det har kanske inte så mycket med moral att göra, som med att jag är urusel på att ljuga, och tror att det står "skyldig" stämplat i pannan på mig :rofl:
Vet inte om lagen om angivning skiljer sig mellan finland och sverige, men jag har alltid trott att man ska ha någon sorts koll på vem som kört ens bil, så där skulle jag verkligen inte kunna ljuga.

Polisen: är det du som kör bilen på bilderna?
Jag: nej
P: vem är det då?
Jag: alltså, öhm...öh...mm...*kopiösa svettningar*:D
 
#45
Beror lite på omständigheterna är väl det dåliga svaret. Egentligen har jag rätt hög moral men att köra för fort är jag väldigt restriktiv med. Två gånger har jag blivit fotad i annans bil och båda gångerna var det uppenbara, omedvetna misstag (en tillfälligt ej fungerade hastighetsmätare och andra gången hade jag bara glömt klicka i speed limit som jag typ alltid kör på för att hålla mer koll på omgivning än hastighet). Båda vid ett så säkert tillfälle jag kan tänka mig (god sikt, mellan åkrar, inga bilar).

Även om jag inte gillar att "ta lagen i egna händer" så hade jag haft betydligt svårare att neka (har svårt att tro jag hade nekat) om det visat sig jag kört för fort i tättebyggt område eller i mörker/dåligt väglag tex. Eller förbi vägarbeten, jag blir galen på att det alltid blir en irriterad kö bakom mig när jag kör förbi vägarbeten :mad:
 
#46
Om jag har gjort något fel så erkänner jag det och just fallet som nämns så hade jag tyckt att jag gjort fel även om jag nu aldrig kör bil. Å andra sidan så hade jag inte kör fört fort om jag nu hade gjort det :D

Jag bryter regelbundet mot lagen men då är det inte saker jag tycker är fel att göra och som jag tycker att det är barockt att straffas för så om jag hade tillfrågats angående det så hade jag nog pragmatiskt svarat nej för att undvika straff.
 

Hästar nu

Övrigt nu

Dagbok

Radannonser

  • Springpony sælges

Hästnyheter

Bukefalos

  • Syns inte
Rekommenderas av Google:
Upp