Kanelbullesockerkaka

Sv: Kanelbullesockerkaka

Jag gjorde kanelbullesockerkakan med dessa ingredienser och proportioner:

2 ½ dl SteviaSocker
175 g mjölkfritt margarin
2 ägg
3 dl havregurt
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
1 dl SteviaSocker
3 msk kanel
2 msk mjölkfritt margarin


Jag själv tyckte att kakan blev en aningen torr, det beror nog på att jag förmodligen skulle ha tagit ut den ur ugnen vid 50 minuter men lät den stå kvar inne i ugnen 60 minuter.
Men arbetskamraterna åt upp kakan och ville ha mer, fick ta undan några bitar till dom som började på eftermiddagen.
Idag tog jag med recepten på båda varianterna i fall någon känner för att baka.
 
Sv: Kanelbullesockerkaka

En lite halvt OT fråga bara :) I grundreceptet för kanelbullesockerkaka har du även lite smör i fyllningen. Jag har inte sett några andra recept som har det, så hur gör du med smöret? Smälter, bara klickar i, blandar med socker och kanel?
 
Sv: Kanelbullesockerkaka

Jag klickar ut smöret ovanpå kanelsockret och precis innan jag sätter kakan i ugnen.


Originalreceptet:
Kanelbullesockerkaka

2 ½ dl strösocker
175 g smör
2 ägg
3 dl gräddfil
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
1 dl strösocker
3 msk kanel
2 msk smör

Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
Rör smör och socker mjukt och luftigt.
Blanda ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål.
Blanda sedan med resten av smeten.
Klicka hälften av smeten i en smord och bröad stor springform.
Strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker
Dutta till sist över 2 msk smör.
Grädda kakan 175 grader i 45-60 min.


Det andra receptet:
Kanelbullesockerkaka II

2 ½ dl SteviaSocker
175 g mjölkfritt margarin
2 ägg
3 dl havregurt
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
1 dl SteviaSocker
3 msk kanel
2 msk mjölkfritt margarin

Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
Rör smör och socker mjukt och luftigt.
Blanda ner äggen ett och ett, och därefter havregurten.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål.
Blanda sedan med resten av smeten.
Klicka hälften av smeten i en smord och bröad springform (en stor ca 24 cm diameter).
Strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker
Dutta till sist över 2 msk smör.
Grädda kakan 175 grader i 45-60 min (känn efter vid 45 min).
 

Liknande trådar

Äldre Hej! Det här är min första tråd jag startar på Buke (= läskigt :nailbiting:). Jag behöver tips och inspiration på vad jag kan göra för...
Svar
14
· Visningar
1 131
Senast: majola
·
Äldre Jag har i studiesyfte under ett antal helger under vintern kokat palt med min mor. Dessa anteckningar är slutresultatet av dessa...
3 4 5
Svar
96
· Visningar
5 329
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Försöker att äta animaliska produkter av hälsomässiga och etiska orsaker. Så idag experimenterade jag fram detta recept på citronrutor...
Svar
0
· Visningar
791
Senast: hovtassfot
·
Hemmet Det här är det ultimata lussebullsreceptet. Säger nån nåt annat har de fel. Ingredienser * 50 g jäst för söta degar (1 paket) * 150 g...
2
Svar
27
· Visningar
3 207
Senast: Rugge
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 29
  • Lösa hundar
  • Akvarietråden IV

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Hämta eller sälja? Toyota Auris
Tillbaka
Upp