Men det beror väl på hur "biffarna" har vuxit upp, respektive hur den vegetariska maten har producerats? Det går inte att säga rakt av att vegetabilier är mer miljövänliga än kött.
Det finns en hel del vegetabilier som är mycket tveksamma ur miljösynpunkt, några exempel:
Avocado (
https://www.sydsvenskan.se/2017-03-19/butikskedjor-nobbar-vattenslukande-avokado), Soja (
http://www.wwf.se/press/pressrum/pr...ciala-konflikter-kopplade-till-sojaproduktion).
Den holländska växthusindustrin (stor användning av fossil energi).
Samtidigt är delar av i synnerhet den svenska, betesbaserade, köttuppfödningen koldioxidneutral och viktigt för den biologiska mångfalden, inte som ett abstrakt begrepp, utan rent konkret. Hagmarker och naturliga betesmarker där djur som får och lamm eller kor betar, är viktiga för att det ska finnas tillräcklig mängd av viktiga pollinerande insekter (vildbin och humlor framför allt), för att spannmål, bönor/ärtor, eller raps ska kunna ge de frön som vi äter...
Så det är viktigare att välja rätt vegetabilier och rätt kött, än att göra enkla val som "kött" eller "vegetariskt".