Kort fråga: Hade ni ätit...

Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

KL.
Jag har precis lagat en lunch baserat på ris, som enligt förpackningen terminerade 2012.08.08. Än värre är att jag använde salt som krydda, som enligt förpackningen blev dödligt 2009.11.12 14:16
Vattnet som kompletterade anrättningen hade tyvärr ingen datumstämpel. Här får jag leva i ovisshet.

Salt är för övrigt en märklig kemisk förening. Det existerar i naturen under miljontals år, fram till det ögonblick att en människa placerar det i en förpackning. Då börjar plötsligt dess biologiska klocka ticka - och så med ens blir det odugligt för den mänskliga organismen.

Ikväll - eller senast imorgon - kommer jag dö.
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

Det står alltså på förpackningarna att det är odugliga som människoföda efter de datumen, inga bäst före utan livsfarligt efter? Tänk, det har jag aldrig sett ... :cautious:
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

Inte jag heller, och bäst före datumen är bara en fingervisning, många produkter kan vara okej länge efteråt man får helt enkelt kolla först. :)
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

H-mjölk och H-grädde finns här också på Lidl, helt okej och deras ägg står i rumstemperatur, även det helt okej för ägg ruttnar inte fortare för att dom står i rumstemperatur.

Förresten angående ätbart, ingen vet ju hur varorna hanterats innan dom hamnade i förpackningarna och tänk alla som plockat med köttbitarna, sallad och grönsaker och allt annat, dom kanske varken hade handskar eller tvättat fingrarna sen dom varit på toa. Kanske var dom snoriga också och plockat med näsduken emellanåt. ;)

För att inte tala om odlade saker som gödslats med dynga. ;)

Det man inte vet har man väl inte ont av heter det ju så fint. :D

Skulle jag tänka som du skriver så skulle jag inte kunnat äta något alls.
När vi var i skogen och jag gick i väg och pinkade, jag tvättade väl inte några händer innan jag drack te och käkade nån bulle, eller? :sneaky::wtf:

Men VET jag att mat kan riskera att vara dålig/smaka illa så äter jag inte den. Jag svälter hellre ihjäl än stoppar äcklig mat i munnen. Så viktigt är det inte att äta att det är värt risken.
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

KL.
Jag har precis lagat en lunch baserat på ris, som enligt förpackningen terminerade 2012.08.08. Än värre är att jag använde salt som krydda, som enligt förpackningen blev dödligt 2009.11.12 14:16
Vattnet som kompletterade anrättningen hade tyvärr ingen datumstämpel. Här får jag leva i ovisshet.

Salt är för övrigt en märklig kemisk förening. Det existerar i naturen under miljontals år, fram till det ögonblick att en människa placerar det i en förpackning. Då börjar plötsligt dess biologiska klocka ticka - och så med ens blir det odugligt för den mänskliga organismen.

Ikväll - eller senast imorgon - kommer jag dö.

Jag är inte död ännu trots att jag för några veckor sedan när jag var sjuk och inte kunde svälja drack nyponsoppa gjord på pulver vars bästföredatum var i oktober 2011. Det fanns ingen tvekan, hungrig var jag men mat kunde jag inte äta och till och med saliv var svårt att svälja så .... Men det är torrvaror, sådant håller sig länge. Tappar kanske lite i näring och vitaminer typ, men smakar ju inte annorlunda.

Ibland kan rädslan för att stoppa något äckligt i munnen ha en orsak också.


Konstigt nog ser jag inte att människor med spindelfobi, rädsla för skräckfilmer, vatten eller igelkottar skrattas åt på samma vis.
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

Det man inte vet har man väl inte ont av heter det ju så fint. :D

Skulle jag tänka som du skriver så skulle jag inte kunnat äta något alls.
Precis! :)
När vi var i skogen och jag gick i väg och pinkade, jag tvättade väl inte några händer innan jag drack te och käkade nån bulle, eller? :sneaky::wtf:
Nej, och vi utsatte oss för massor med bakterier och annat bara genom att vara utomhus, något våra kroppar är gjorda för. :)

Dessutom fick du ju i dig opasteuriserad mjölk utan att ens reagera på det, du som är laktosintolerant. Jag kan ge mig f*n på att processad mat är roten till många problem med laktos, gluten och andra problem.
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

Precis! :)
Nej, och vi utsatte oss för massor med bakterier och annat bara genom att vara utomhus, något våra kroppar är gjorda för. :)

Dessutom fick du ju i dig opasteuriserad mjölk utan att ens reagera på det, du som är laktosintolerant. Jag kan ge mig f*n på att processad mat är roten till många problem med laktos, gluten och andra problem.

Det räcker att gå tillbaka till 60 och 70 talet så var många av dessa mat relaterade sjukdomar oerhörd sällsynta.

Samma gäller malignt melanom (hudcancer), det existerade ju i princip inte innan solariernas tid, fast vi som hör till generationerna födda innan 70 talet mer eller mindre sprang runt "näck" i solen hela dagarna när vi växte upp.

Jag undrar fortfarande varför ingen av de "lärda" har gjort någon riktig studie rörande sambandet solarievanor och hudcancer. Kanske för att dessa nissar (hud specialister och läkare) själva driver solarier på "fritiden"?
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

Det räcker att gå tillbaka till 60 och 70 talet så var många av dessa mat relaterade sjukdomar oerhörd sällsynta.

Samma gäller malignt melanom (hudcancer), det existerade ju i princip inte innan solariernas tid, fast vi som hör till generationerna födda innan 70 talet mer eller mindre sprang runt "näck" i solen hela dagarna när vi växte upp.

Jag undrar fortfarande varför ingen av de "lärda" har gjort någon riktig studie rörande sambandet solarievanor och hudcancer. Kanske för att dessa nissar (hud specialister och läkare) själva driver solarier på "fritiden"?

Nja, nu måste jag nog protestera. Det finns oerhört mycket studier på såväl samband som icke samband. Främsta skälet till ökning av hudcancer är våra vanor, inte att hudcancer inte fanns innan 70-talet. Och vanorna inkluderar såväl sol som solarier, men också att vi blir äldre och äldre och att det finns fler människor att räkna in i förbättrad statistik under årens lopp, precis som forskningen och resultaten av den förbättras hela tiden. Strålningen 2014 är inte densamma som 1963 heller för den delen. Och, kombinera det med påverkansfaktorer från allt annat i vår miljö.

Så gör om gör rätt.

Potatisgratängen skulle jag som kvackelmagad inte äta, trots att jag köper mat med utgånget datum hel tiden. Eller så är det just därför. Jag hoppas dock att ts överlevt gratängen, det var väl visst tvekan om det vad jag förstås. Den här tråden ger kanske innebörd av uttrycket 'sista måltiden' annars.
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

Ja, det är nog oerhört vanligt att läkare drygar ut sin lön genom att driva solarie (i kombination med videobutik)

I en granskande artikel i en tidning (jag tror det var DN) för ett 10 tal år sedan visade de på att drygt 70% av solarier i Stockholm, Göteborg och Malmö ägdes av läkare, så läkarnas extra knäckandet inom diverse lukrative brancher är välkänd.

Av honung. Nja, nu måste jag nog protestera. Det finns oerhört mycket studier på såväl samband som icke samband. Främsta skälet till ökning av hudcancer är våra vanor, inte att hudcancer inte fanns innan 70-talet. Och vanorna inkluderar såväl sol som solarier, men också att vi blir äldre och äldre och att det finns fler människor att räkna in i förbättrad statistik under årens lopp, precis som forskningen och resultaten av den förbättras hela tiden. Strålningen 2014 är inte densamma som 1963 heller för den delen. Och, kombinera det med påverkansfaktorer från allt annat i vår miljö.

Men att vi blir äldre förklarar ju inte den explosiva ökningen av hudcancer hos särskild tjejer under 30 eller? Särskild när antal fall hos de över 60 inte har ökat nämnvärd.
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

I en granskande artikel i en tidning (jag tror det var DN) för ett 10 tal år sedan visade de på att drygt 70% av solarier i Stockholm, Göteborg och Malmö ägdes av läkare, så läkarnas extra knäckandet inom diverse lukrative brancher är välkänd.
Det låter som ett aprilskämt. Nej, jag tror inte ett ögonblick på detta.

Men att vi blir äldre förklarar ju inte den explosiva ökningen av hudcancer hos särskild tjejer under 30 eller? Särskild när antal fall hos de över 60 inte har ökat nämnvärd.
Det gör det väl? Våra vanor är väldigt förändrade de senaste 30-40 åren. Fler och fler unga kvinnor röker, solar tidigt och mycket, och utsätts generellt för faktorer som man inte gjort tidigare i samma utsträckning.
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

Det står alltså på förpackningarna att det är odugliga som människoföda efter de datumen, inga bäst före utan livsfarligt efter? Tänk, det har jag aldrig sett ... :cautious:
Att använda ordentliga överdrifter för att påvisa uns av ironi är ännu inte uppfunnet, väl?
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

Och är det någon som har starka bevis för att TS ännu lever? :D

Jodå, jag lever och har hälsan, tråden också, härligt att se! :D

Fick inga bestående men av pottegratängen, inte ens en fis på tvären. Så mitt råd till folk som eventuellt googlar in här i framtiden är: Ät och njut!
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

Jag har en viss "matfobi":o, jag kollar tex datum på ALLT jag äter.


Haha, o jag hittade en lasagne( torrvaror) som gick ut 08 som jag fixa ihop en rätt med, fanns inget konstigt med den , men nu är det väl inte torrvaror som diskuteras
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

Matvaror som matvaror, själv har jag för ett par år sen gjort lapskojs på köttkonserver som konserverades 1946. :p

Jag kollar aldrig datumstämplar, har aldrig kollat, och är jag osäker på mjölken så gör jag morgonchokladen på den för då yster den vid upphettningen om den är "körd". :)
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

Jag är inte kinkig med datumstämpel men konserver från -46 skulle jag aldrig våga äta med tanke på risken för botulism. :nailbiting:
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

Precis! :)
Nej, och vi utsatte oss för massor med bakterier och annat bara genom att vara utomhus, något våra kroppar är gjorda för. :)

Dessutom fick du ju i dig opasteuriserad mjölk utan att ens reagera på det, du som är laktosintolerant. Jag kan ge mig f*n på att processad mat är roten till många problem med laktos, gluten och andra problem.

Jag hoppas att du inte misstror min laktosintolerans. ;)

Hade jag gillat att vara sadistisk mot mig själv :p så hade jag visat dig hur jag mådde efter en tallrik corn flakes med "fel" mjölk i lördags kväll- gräsligt ont i magen så jag inte kunde stå upprätt, inte kunde vara stilla utan var tvungen att röra på mig hela tiden, kallsvettades så att hårbottnen var alldeles blöt och fick lägga all koncentration på att hänga över handfatet (närhet till toa när jag behövde kräkas...), vagga och verkligen andas lugnt och tänka på att det går över. På samma vis jag gjorde med värkar när barnen föddes. Ont i magen 30 minuter innan, ont i magen resten av kvällen och så den där akuta smärtan i 20 minuter, ovanligt kort tid den här gången.
Som tur är är jag inte en sadist :D




Jag vet inte hur man mår efter att ha blivit rejält matförgiftad, men om det är så här så förvånas jag av att människor verkligen vågar äta mat som KANSKE är dåligt på något vis. :sneaky: Det ä ju inte all mat som är dålig som smakar eller luktar illa ju.
 
Sv: Kort fråga: Hade ni ätit...

Jag är inte kinkig med datumstämpel men konserver från -46 skulle jag aldrig våga äta med tanke på risken för botulism. :nailbiting:

Tur att du inte ligger inne i norska försvaret då, där köttkonservstridsransonerna är producerade från mitten på 40 talet och fram till 60 talet :D
 

Liknande trådar

Samhälle Var det inte @Jeffery som gjorde ett test att ha smör i rumstemperatur rätt länge? Finns nog en tråd om det. Om smöret förvaras...
Svar
0
· Visningar
311
Senast: Rosett
·
Mat Jag har ätit 4 bollar av tinad hackad Spenat som varit fryst. Den stod framme i rumstemp ända från morgonen kanske runt 09 -> kl...
Svar
4
· Visningar
884
Senast: Mojma
·
Tjatter Jag försöker undvika hemleverans (och är därför inte van vid hur det funkar) men nu har jag beställt en så pass stor sak att det inte...
Svar
4
· Visningar
379
Senast: Silver Girl
·
Skola & Jobb Läste en ledare på dn, om att folk som inte kan jobba hemifrån borde få kortad arbetstid. Vad tycker ni om detta och hur skulle det...
3 4 5
Svar
86
· Visningar
3 787
Senast: sjoberga
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 29
  • Kemisk kastration?
  • Senast tagna bilden XV

Hästrelaterat

Omröstningar

  • 🇪🇺EU VALET 2024🇸🇪
Tillbaka
Upp