Det är ju sådant som gör mig nervös när sådana här recept blir populära för vardagsmellis.
https://josefindahlberg.metromode.se/2017/12/07/nya-trenden-lingonbowl/
avokadon i bowlen används liksom bara som något slags konsistensgivare.
https://mittkok.expressen.se/recept/rawfood-chokladbollar/
Dadlar som konsistensgivare
https://www.ica.se/recept/raw-smulpaj-720867/
5 dl valnötter (de är iofs så dyra att det blir nog inte fel)
https://metromode.se/halsa/nyttig-efterratt-salt-karamellglass-med-kokosmjolk/
Vad händer när alla börjar sälja kokosmjölksglass i affären? (det har startat på Lidingö bla, iofs hyperdyrt 40 kr per pinne så det ska ju vara ok.) Massor av smoothies nu med kokosmjölk också.
https://www.ica.se/recept/avokado/efterratt/
Fler efterrätter med avokado. Jag har ätit chokladefterrätten och du kan verkligen inte ens gissa att det är massor av avokado i. Men är det rättvist mot den stackars avokadon, i jämförelse med tex Guacamole?
Det gör mig nervig, håller det i längden att använda mandlar, avokado, dadlar, cashewnötter, bananer, kokosnötter som rena platshållare för annat i mat du äter varje dag? men det kanske bara är för att det är nytt.