Då kan det kanske bli svårtI min värld är det tidÄr i läget då jag ibland får micra köttbullarna pga hinner inte steka dem men oftast blir det inte det heller utan typ filmjölk till lunch. Kanske får inse att brödbakandet får vänta lite
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Då kan det kanske bli svårtI min värld är det tidÄr i läget då jag ibland får micra köttbullarna pga hinner inte steka dem men oftast blir det inte det heller utan typ filmjölk till lunch. Kanske får inse att brödbakandet får vänta lite
![]()
Jag hade en gång i tiden en brödmaskin, man hällde ner alla mjöl och gryn och grejer i bunken och satte igång maskinen. Den knådade och gräddade brödet i maskinen. DET var smidigt! Jag skänkte bort den då jag inte använde den ofta nog, men har ångrat det många gånger....Då kan det kanske bli svårt. Annars tar det i arbetstid faktiskt nog inte mycket mer tid än att åka och handla bröd, eller till och med mindre om man inte har en affär precis runt hörnet. Fem minuter att kasta i ingredienser på morgonen. Sedan sköter sig köksassistenten själv i ca 10 minuter när den knådar. Sedan jäser degen utan handpåläggning i 10-12 timmar. Baka ut tar kanske 10 minuter allt som allt. 40 minuter i ugnen. Det jag upplever som jobbigast är att diska degskålen....
![]()
DET hade man inte kunnat gissa. Det går ju inte att zooma avatarbilderna för att kunna se bättre heller.Tre telefonhytter som finns på UNESCOs högkvarter i Paris.
En sådan bakmaskin har jag också haft en gång i tiden. Smidigt, ja. Men bröden blev ju så små, och med rätt konstig form, minns jag. Väldigt fyrkantiga.Jag hade en gång i tiden en brödmaskin, man hällde ner alla mjöl och gryn och grejer i bunken och satte igång maskinen. Den knådade och gräddade brödet i maskinen. DET var smidigt! Jag skänkte bort den då jag inte använde den ofta nog, men har ångrat det många gånger....
Ja det var faktiskt därför jag inte använde den så ofta., lite tråkigt, men hade ändå varit smidigt nu!En sådan bakmaskin har jag också haft en gång i tiden. Smidigt, ja. Men bröden blev ju så små, och med rätt konstig form, minns jag. Väldigt fyrkantiga.
Ett ex hade en sån, kul i början men förfärligt trist i längden.En sådan bakmaskin har jag också haft en gång i tiden. Smidigt, ja. Men bröden blev ju så små, och med rätt konstig form, minns jag. Väldigt fyrkantiga.
Min fråga är framför allt, hur ORKAR och HINNER ni baka bröd? Jag skulle gärna baka eget men hur tusan får man tiden att räcka till?
Plz dela med er av enkla recept![]()
Då kan det kanske bli svårt. Annars tar det i arbetstid faktiskt nog inte mycket mer tid än att åka och handla bröd, eller till och med mindre om man inte har en affär precis runt hörnet. Fem minuter att kasta i ingredienser på morgonen. Sedan sköter sig köksassistenten själv i ca 10 minuter när den knådar. Sedan jäser degen utan handpåläggning i 10-12 timmar. Baka ut tar kanske 10 minuter allt som allt. 40 minuter i ugnen. Det jag upplever som jobbigast är att diska degskålen....
![]()
Jag har en under källartrappen. Tänker ibland att jag ska ta fram den. Men Njä, den står kvar där.Jag hade en gång i tiden en brödmaskin, man hällde ner alla mjöl och gryn och grejer i bunken och satte igång maskinen. Den knådade och gräddade brödet i maskinen. DET var smidigt! Jag skänkte bort den då jag inte använde den ofta nog, men har ångrat det många gånger....
Du får gärna lägga in recept!Jag bakar ett supergott och saftigt grovt rågbröd med frön i form. Det kräver att man gör en insats för att få till en surdeg och det är långa jästider, men arbetsinsatsen och disken däremellan är verkligen minimal (sammanlagt max 15 minuter inklusive disk). Jag kan lägga in receptet senare om du gillar rågbröd.
Det går att variera och göra det sötare eller syrligare och makan variera vilka frön man har i eller köra utan frön och med mer rågkross.
Ja, jag skakade huvudet och fnissade högt när jag klickade på länken och såg "dag 1..." och "13 000 steg senare" ungefär...Det är så det känns.
![]()
Var det ett filmjölksbröd, kanske? Det minns jag att jag gjorde rätt mycket ett tag! Annars får jag försöka leta i minnet och se vad som kan tänkas dyka uppHaha! Jag hade det som en screenshoot i telefon, tyvärr följde den inte med vid ett telefonbyte, men vem vet det kanske dyker upp![]()
@athena_arabians måste bara säga att ditt recept slutar ju med världens bästa recension”När vi smakade tänkte jag att det här är bra nog, godare behöver inte en baguette vara”
Nu är jag förmodligen jättesen på bollen eftersom jag nyss öppnat denna tråd,Är hönökaka eller tekaka en dessert för dig?![]()