Sv: Pepptråden 2013
Det är väldigt vanligt att personer med problem med maten bara äter vitt kött och fisk,så du behöver inte känna att du är konstig. Däremot är det ju irrationellt precis som du säger, du behöver egentligen inte äta massor av rött kött men jag tror att det är viktigt för tillfrisknandet att du kan äta det när du vill och om du är sugen, sen hur ofta det är är en sak men att det är du som väljer och inte ätsörningen tror jag är viktigt.
Jag vet inte hur noga du är med att få i dig järn och så, ibland kan man behöva kosttillskott som vegetarian eller att man är noga med vad man äter. Jag tror att rött kött innehåller en del järn så beroende på vad du äter så kanske du riskerar järnbrist? Jag har egentligen ingen koll på det här med kött men jag tror det är så iaf?
Jag är vegetarian och har aldrig haft några allvarliga brister när det gäller just järn, jag tar Mitt val vegetarian som finns på apoteken och det kanske har hjälpt? Eller så har jag bara haft tur. Sen spelar det in ganska mycket att jag ju inte har någon menstruation och inte har haft det på över 6 år pga svälten/ätstörningen och att det var oregelbundet pga överträning/matproblem ett par år innan också så jag förlorar ju inget blod. Jag har dock ett flertal vänner som är vegetarianer som haft järnbrist fast då levde dom mest på godis, fika, glass, vitt bröd och åt ganska lite vanlig mat...
Jag är också besatt av ren mat, jag gillar inte tillsatser eller hel/halvfabrikat och vill göra allt själv från grunden med mat och brödbakning. Jag vågar heller inte äta vissa delar av kostcirkeln för att det också får min kropp att kännas smutsig och äcklig
Det är väldigt vanligt att personer med problem med maten bara äter vitt kött och fisk,så du behöver inte känna att du är konstig. Däremot är det ju irrationellt precis som du säger, du behöver egentligen inte äta massor av rött kött men jag tror att det är viktigt för tillfrisknandet att du kan äta det när du vill och om du är sugen, sen hur ofta det är är en sak men att det är du som väljer och inte ätsörningen tror jag är viktigt.
Jag vet inte hur noga du är med att få i dig järn och så, ibland kan man behöva kosttillskott som vegetarian eller att man är noga med vad man äter. Jag tror att rött kött innehåller en del järn så beroende på vad du äter så kanske du riskerar järnbrist? Jag har egentligen ingen koll på det här med kött men jag tror det är så iaf?
Jag är vegetarian och har aldrig haft några allvarliga brister när det gäller just järn, jag tar Mitt val vegetarian som finns på apoteken och det kanske har hjälpt? Eller så har jag bara haft tur. Sen spelar det in ganska mycket att jag ju inte har någon menstruation och inte har haft det på över 6 år pga svälten/ätstörningen och att det var oregelbundet pga överträning/matproblem ett par år innan också så jag förlorar ju inget blod. Jag har dock ett flertal vänner som är vegetarianer som haft järnbrist fast då levde dom mest på godis, fika, glass, vitt bröd och åt ganska lite vanlig mat...
Jag är också besatt av ren mat, jag gillar inte tillsatser eller hel/halvfabrikat och vill göra allt själv från grunden med mat och brödbakning. Jag vågar heller inte äta vissa delar av kostcirkeln för att det också får min kropp att kännas smutsig och äcklig
Senast ändrad: