Sadlar Sadel som främjar trepunktsits

Jag kan få skav av sadlar med smal midja, även om jag egentligen sitter bättre i en sån sadel. En tidigare medryttarhäst hade tex en Equipe som jag satt jättebra i, men fick skav betydligt lättare än i sadlar med bredare midja.
 
Ngn som har erfarenhet av dessa?
Jag beställde en ErgoX2 Salmiak efter utprovning. Tyvärr kom den helt snedstoppad och felsydd. Jag upplevde att dom har problem med kvalitén på sadlarna, lite som att dom vuxit för fort.

Den sadel man provred var inte alls samma som man sedan fick.
Upplevde oxå att dom utger sig för att vara så enormt kunniga men min sadel passade inte min häst alls visade det sig sedan.
Jag tyckte provsadeln var enormt skön men den sadel som sedan kom var inte alls lika skön.

Reklamerade efter mycket om och men, då min häst fick ont i ryggen. Säljaren menar att hästen hade ont från början men där håller jag inte med.

Hästen hade dessutom enbart jobbats från marken från provridningen i november fram till leveransen av den första sadeln i slutet på februari.. Hästen var sedan in till vet i början på juni och var då inflammerad i ryggen. Hade då haft den utprovade provsadeln på lån i drygt en månad i väntan på en ny, förhoppningsvis rätt sydd sadel, samt den nyuppsydda sadeln i två veckor.. Så sedan november -18 hade jag ridit sammanlagt knappt två månader, april-maj. Så vad om inte sadlarna skulle ha orsakat ryggontet?..

Hästen har dock haft problem med sadlar en längre tid men det var jag helt öppen med när jag bokade provridning.

Hur som så fick jag iaf tillbaka pengarna till slut..

Men jag blev tyvärr väldigt besviken på märket och utprovningen!
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • Så himla hästsugen

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

  • Dagboken
Upp