Sv: Saker producerade i Sverige?
Helt vegetariskt skulle ge tämligen ogynnsamma effekter för våra kulturmarker, det betas redan idag alldeles för lite på våra marker.
Jämför foton från tex 1920-talet mot foton idag på samma bygd så ser du alltför väl hur miljön har förändrats, borta är ängarna där fjärilar och humlor trivdes och istället brer granskogen och slyn ut sig som en farsot. Idag är överlevnaden för många arter som tex klöverhumlan helt beroende på att vi faktiskt har några betesdjur kvar, men listan kan tyvärr göras lång.
Antalet kor i Sverige har minskat med 1 miljon djur mot då
Men en förskjutning från stinna sojadjur till förmån för naturbeteskött skulle vara väldigt välkommen.
Det överdrivna köttätandet hör ju i mångt och mycket ihop med de låga priserna.
Förr var kött något exklusivt som sattes fram till söndagsmiddagen istället för att utgöra stommen i mångas diet, titta på tex LCHF-diet där man äter en stor köttbit med möjligtvis ett stekt ägg som enda tilltugg vilket var helt otänkbart för 30 år sen.
Min gamla mormor hade tagit många LCHF-fantaster väldigt hårt i örat om hon hade levt - äta sovel utan nånting till
Det är inte hållbart att leva uteslutande på fläskfilet...
Tyvärr har ju även de låga priserna lett till sämre kvalitet på köttet och försämrad omsorg om djuren.
Det är ju de sjukligt låga priserna på mat som leder till att man blandar in häst, gnu, åsna och allt man öht kan hitta som kan passera något sånär obemärkt som "kött" i systemet.
Helt vegetariskt skulle ge tämligen ogynnsamma effekter för våra kulturmarker, det betas redan idag alldeles för lite på våra marker.
Jämför foton från tex 1920-talet mot foton idag på samma bygd så ser du alltför väl hur miljön har förändrats, borta är ängarna där fjärilar och humlor trivdes och istället brer granskogen och slyn ut sig som en farsot. Idag är överlevnaden för många arter som tex klöverhumlan helt beroende på att vi faktiskt har några betesdjur kvar, men listan kan tyvärr göras lång.
Antalet kor i Sverige har minskat med 1 miljon djur mot då
Men en förskjutning från stinna sojadjur till förmån för naturbeteskött skulle vara väldigt välkommen.
Det överdrivna köttätandet hör ju i mångt och mycket ihop med de låga priserna.
Förr var kött något exklusivt som sattes fram till söndagsmiddagen istället för att utgöra stommen i mångas diet, titta på tex LCHF-diet där man äter en stor köttbit med möjligtvis ett stekt ägg som enda tilltugg vilket var helt otänkbart för 30 år sen.
Min gamla mormor hade tagit många LCHF-fantaster väldigt hårt i örat om hon hade levt - äta sovel utan nånting till
Det är inte hållbart att leva uteslutande på fläskfilet...
Tyvärr har ju även de låga priserna lett till sämre kvalitet på köttet och försämrad omsorg om djuren.
Det är ju de sjukligt låga priserna på mat som leder till att man blandar in häst, gnu, åsna och allt man öht kan hitta som kan passera något sånär obemärkt som "kött" i systemet.