Tittar in i ditt kök, del 20

Status
Stängd för vidare inlägg.
Idag åt vi en, för vädret, alldeles för bastant lunch. Stekta laxfilébitar i smör och citron, stekt blomkål och en kall puré på gröna ärtor. Jag mår fortfarande lite illa, men kan börja ana lite hunger efter att ha legat i blöt i havet ett bra tag. Helst hade jag velat äta bara oliver, chips och VLIN till middag, men vi får väl se.
 
Igår blev det godis, chips, mangosmoothie och alkoläsk på stranden. Plaskade i havet tills mina händer var helt skrynkliga. Sent på kvällen blandade grönsaker och risnudlar i kokosmjölk, fortfarande så varmt att svetten rann medan jag åt.

Ikväll fick jag sug efter dill så stekte broccoli, vitkål och lite sojafärs som jag åt med ris och massa dill.
 
Senaste dagarnas luncher har utgjorts av macka, kokt ägg, hembakad bulle/muffin, nektarin och kaffe på en solig klippa mellan badpauserna. Läser och lyssnar på Sommarprat. Middagarna varierar stort, aningens begränsade nu av grillförbudet men vi reder oss! Ikväll stekte jag tillbehörs-majskolvar i smör i stekpannan exempelvis. Funkade jättebra.
 
Middag på Pinchos idag med en vän - trevligt och middagen är ju precis det en kan förvänta sig. Bäst var chokladfondanten med kolasås :angel: men även fishtacon och fish and chips med sötpotatispommes var himla bra!
 
Luncherna har reducerats till kaffe och smörgås i hettan. Stöttade det hela med riktigt god mangosorbet och kokosglass på eftermiddagen.

Till middag kl 23 dagens skörd av vaxbönor, stekta, en liten sås på tomater och kryddörter samt pocherad torsk. Och suröl. Nu för sent för kaffe. :(
 
Dit vill jag också! Var det så fantastiskt som det påstås?
Jag läste "Var det lika fantastiskt som pastasås" och tänkte att du måste ha ett mycket speciellt förhållande till pastasås... All sorts pastasås!
Middag på Pinchos idag med en vän - trevligt och middagen är ju precis det en kan förvänta sig. Bäst var chokladfondanten med kolasås :angel: men även fishtacon och fish and chips med sötpotatispommes var himla bra!
Måste fråga, eftersom jag såg bilden på Instagram: Var det små mini-prinsesstårtor jag skymtade på efterrättsbilden? Jag blev i alla fall brutalt sugen på prinsesstårta när jag såg den.
 
En kollega hade bakat pasteis de nata, en annan flapjacks med lemon curd. Min planerade salladslunch blev inställd. Bra uppvärming inför semestern, som börjar om exakt 17 minuter! (och ja, jag avser slöa runt på Buke under resterande 17 minuter eftersom jag varit så oerhört skandinaviskt effektiv och fixat i ordning allt redan!)
 
Måste fråga, eftersom jag såg bilden på Instagram: Var det små mini-prinsesstårtor jag skymtade på efterrättsbilden? Jag blev i alla fall brutalt sugen på prinsesstårta när jag såg den.
Det stämmer bra! Verkligen mini för dom var mindre än vanliga prinsessbakelser :)

Och klart du ska äta prinsesstårta! Du har ju ändå semester om eh, 8 minuter?!?
 
Utflykt till den västgötska stäppen idag. Blev bjudna på kaffe och gårdens glass när vi kom fram. Sedan lite potatissallad och grejer efter bisonsafarin. Nu är jag hemma igen och det är 37 grader varmt på altanen så jag vet inte om jag står ut med att gå dit. Har en portion lax och ris kvar som jag tänker äta ikväll iaf.

Imorgon är det dags för det som nu har döpts till "Lammköttsfestivalen - aldrig vecka 29". Fick nån idé om att ha en "festival" för ett tag sen. Naturligtvis ingen riktig festival. Jag är inte galen. Först tyckte min syster att vi skulle köra "alltid vecka 29" för det är tydligen så det är på många ställen. Nu blev det tvärtom istället. Och så blev jag sugen på swacos så vi bestämde oss för att göra det. På lammfärs. Därav namnet. Vi blir fem personer :laugh: Det kommer förmodligen bli oförglömligt.
 
Kaffe-macka-ägg-ballerina-lunch ute på klipporna i Tjurpannans naturreservat. Legat mer i vattnet än på land. Därefter lakritsglass i Grebbestad, besök på systemet och fiskbutiken. Middag blev således räkor, pain riche, aioli (egengjord), hjortronsås (köpt) och rökt makrill. Planen var havskräftor men de var så satans dyra så vi valde makrill som tillbehör istället :idea: Champagne till i vart fall! Och sedan torrt vitt lådvin. Sitter fortfarande ute i skuggan och det är varmt som en medelhavsnatt.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
10 11 12
Svar
233
· Visningar
8 821
Senast: MJLee
·
  • Låst
Kropp & Själ Dagens middag: Surdegsbaguette, rökta räkor och kalixlöjrom :d👌 Edit: Jag tror jag fick numreringen rätt, annars får en moderator ändra :)
Svar
1
· Visningar
325
Senast: Mineur
·
M
  • Låst
  • Artikel
Dagbok I onsdags, vid lunch ungefär, packade jag och en kompis ihop oss och rullade ner mot Falsterbo. Tältet packat och vi skulle tälta på ett...
Svar
1
· Visningar
1 126
Relationer I vilken ände ska jag börja ens försöka förklara det som har hänt, mina tankar och allt kaos som just nu omsluter mig.. Jag får försöka...
7 8 9
Svar
164
· Visningar
32 814
Senast: cirkus
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • 🇪🇺EU VALET 2024🇸🇪
Tillbaka
Upp