Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
De där sesamkexen fick vi som godis under långa bilresor genom Europa när jag var barn. Ingen av oss syskon lät sig luras att det var godisMiddagen blev för övrigt misär. Misär. Jag är ensam hemma och jag VISSTE att jag hade broccoli i kylen. Det hade jag, men den var liksom gråaktig. Misär.
Jag stekte de slattar av underliga grönsaker jag kunde hitta i kylen, med sesamfrön. Till detta rester av de där små vegana bulgogiduttarna.
Det hela var så eländigt att jag tvingades äta ett paket sådana där små underbara sötsalta sesamkex till kaffet efteråt.
Med alfalfa brukar jag pastörisera, antar jag att det kan kallas, genom att hälla 85-gradigt vatten över dem, innan jag sköljer av dem och fördelar dem på de två perforerade hyllorna i det gröna plasteländet. Sedan sköljer jag vatten över dem två gånger om dagen. Har för mig att de vill stå mörkt i början, men det brukar jag glömma. Sen ut i ljuset och poff! Grönt! Ät!@Koltrast invig mig i skottandets hemligheter pretty please. Tvätta skölja osv? Vad MÅSTE jag göra?
Jag tänker också typ 10 ggr så mycket på mat som folk i min bekantskapskrets
Middagen blev plockrester, och citrongräddglassrester![]()
Broccoli här med, i soppform med blåmögelost. Nybakad levain med smör och ost till. Jag drabbades av kraftigt sötsug efteråt, så jag tog en tesked halwa. Det är så ettersött att det nästan är löjligt.Middagen blev för övrigt misär. Misär. Jag är ensam hemma och jag VISSTE att jag hade broccoli i kylen. Det hade jag, men den var liksom gråaktig. Misär.
Jag stekte de slattar av underliga grönsaker jag kunde hitta i kylen, med sesamfrön. Till detta rester av de där små vegana bulgogiduttarna.
Det hela var så eländigt att jag tvingades äta ett paket sådana där små underbara sötsalta sesamkex till kaffet efteråt.
Hähähä så FEJNT!Jag tänker på din mat mer än de flesta tror jag![]()
Det gör jag med, @VLMF Särskilt när du kör repriser!Jag tänker på din mat mer än de flesta tror jag![]()
Broccoli här med, i soppform med blåmögelost. Nybakad levain med smör och ost till. Jag drabbades av kraftigt sötsug efteråt, så jag tog en tesked halwa. Det är så ettersött att det nästan är löjligt.
Det var en jag-är-så-trött-att-jag-nästan-svimmar-och-dessutom-vrålhungrig-soppa, så det gick väldigt snabbt och är tyvärr ingen spännande historia. Lite schalottenlök finhackad fick åka med smör i grytan en stund, dito stjälkselleri och potatis, lite vitlök, vatten, buljong, koka så potatisen var nästan mjuk, i med broccoli, mixa allt utom lite som gick direkt i skålarna, i med okänd (god!) blå oststump ut kylen, lite grädde. Japp, brödet var stjärnan.Hur tillagades soppan? Vilken ost?
Wow! Det var annat än broccolisoppa!Visa bifogad fil 13583
Mina älskade små tanttallrikar med en bit lax med ponzu/sesam/mandel/salt, en wok med broccoli/pak choi (måste odla egen, är storkonsument), kikärtor, bondbönor, fina små lökar, mer ponzu (min nya hangup) färska böngroddar, jättemånga små sesamfrön och cashewnötter.
Sås på wasabi och avokado.
Roséchampagne ety det är söndag och jag inte kunde stänga kylen annars![]()
Nej, det är INTE godis. De är tvärtom MYCKET NYTTIGA!De där sesamkexen fick vi som godis under långa bilresor genom Europa när jag var barn. Ingen av oss syskon lät sig luras att det var godis![]()
Wow! Det var annat än broccolisoppa!
Hos oss slog vi på stort och återupplivade den gamla klassikern köttfärslimpafetaost, oliver och soltorkad tomat i själva limpan. Klyftpotatis och tzatziki till samt väldigt spännande, annorlunda och förvånansvärt god tysk rosenlemonad
(@fraggelzebra )
Försöker psyka upp mig att laga min varmkorv med bröd. Ska jag steka eller mikra korven?
Nötfärs. Vi köpte några kilo färs från en av gårdarna i närområdet så vi försöker göra roliga saker med den för att inte bara fastna i köttfärssås och hamburgareDet lät ju gott! Med lammfärs eller köttfärs?