Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Trivselfläckar??

P

puckis

Jag har inte haft min häst speciellt länge men nu har han fått sk trivselfläckar. Det känns ju jättebra att han funnit sig till ro i sitt nya stall, det märks verkligen men jag undrar över dessa fläckar. Är det verkligen så att pälsen kan ändras bara för att de mår bra?
 
B

Butterfly

svår fråga...vissa tror inte det andra tror det. själv har jag en häst som har trivselfläckar och pälsen har ändrats eftersom han inte haft det förut, så han är inte född i din färgen...en annan grej om de trivs är att de får lockig eller vågig svans..
 
R

Raeman

Min häst fick trivselfläckar förra våren, när han började gå utan täcke. Då hade han byggt på sig en hel del muskler under vintern och verkade må bra överhuvudtaget.
Sedan bytte jag stall och jag har inte sett fläckarna :cry: (jag trivs bättre i "nya" stallet, bättre hagar, bättre stall osv) Hästen har dock vågig svans så då trivs han ändå!? :idea: :banana:

M.
 
B

Butterfly

Ja fast hästar behöver juh inte ha trivselfläckar för att trivas, de kan de juh göra ändå så :)
om pållen din inte haft lockig svans sen förut och du tycker det verkar som att han trivs så gör den nog det :banana: :)
 
A

adore

jag tror att det är trivselfläckar de har.
mina hästar får det och då synns det verkligen att de mår bra. de är glada och spralliga, pälsen är bra och de ser helysiga ut.
 
L

Lill_Cherry

Vet inte heller vad jag ska tro om trivselfläckar. Fick dock en tankeställare i somras. :smirk:

Min häst har så länge jag kan minnas haft trivselfläckar över hela kroppen. Skickade henne på bete i tre veckor i somras medan jag och min familj reste till Spanien. När vi kom tillbaka och skulle hämta henne såg hon väldigt olycklig ut (syntes i ögonen) och alla trivselfläckar var borta! :confused:

Efter att ha stått hemma och återgått till de normala rutinerna under en vecka kom dessa fläckar tillbaka över kroppen.

Så ja, jag vet inte riktigt vad jag ska tro.

/Lina
 
R

Raeman

Han har alltid haft vågig svans, iaf vad jag kan minnas och iaf under de senaste 2-3 åren. :)

Jo, jag tror att han trivs. Han verkar nöjd och glad både med hästarna och människorna i stallet!

M.
 
Ja, de flesta hästar, enligt min erfarenhet, "äpplar" sig vid god omvårdnad. Sen beror det ju lite på hästens färg också, fuxar har jag aldrig sett få äpplen, medans mörkbruna hästar relativt lätt blir apelkastade. Dpck tycks de kunna komma och gå ganska snabbt. Av döma av hästarna på mitt stall är äpplen resultatet av bra foder och mycket rykt.
 
B

**BORTTAGEN**

Vad är trivselfläckar för nått :confused: Min häst är isabell o har börjat få några bruna fläckar på sej det ser ganska komiskt ut ;)
 
T

Tigerlilja

Oj då :crazy:
Innan jag läste bildtråden ang trivsel fläckar hade jag ingen aning om vad det var.
Min häst har börjat få massor med sådana bara nu senaste veckan. Jag har svurit lite tyst eftersom jag tycker det är fult :o
Nu kanske jag ska jubla istället! Bytte nämligen stall för en månad sedan och det har märkts på pållan att hon trivs bättre här. :D
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6469 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästvård Måste skriva av mig och få lite råd. Jag har en underbar häst som jag älskar. Problemet är att vi på drygt ett år fått flytta runt till...
Svar
9
· Visningar
524
Hundhälsa I vintras tappade Ruben päls, bara på ett ställe på sidan av kroppen. Ingen klåda och huden var inte irriterad. Det kom från ena dagen...
Svar
0
· Visningar
283
  • Artikel
Dagbok Jag var på anställningsintervju för en tjänst och gick sen vidare till intervju nummer två på tjänsten. Allt kändes jättebra, en...
Svar
3
· Visningar
464
Hästvård Nu får jag snart panik! Irländare, D-ponny, het I ridningen, men trygg och harmonisk på marken. Myser, kommer direkt i hagen.Tillgiven...
4 5 6
Svar
108
· Visningar
5 187

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Veka kotor och x bent
  • Medryttartråden

Omröstningar

Upp