Vad blir det för vegetarisk mat? Del IV

20240309_135343.jpg

Enkel lunch, veg.biffar med ärtor, zucchini och Västerbottenost, ris, samt massor med tzsatziki.
Bästa var att nioåringen åt som om det vore pizza jag ställde fram 😄
 
Gjorde manaish idag. De ena med kryddblandning , mortlade zumak, sesamfrön och timjan till en zataar och blandade med olja och penslade på. De andra med en ostblandning med fetaost och riven lagrad ost. Serverade med hemlagad tzatziki. Blev jättegott om än inte så runda manaish 😄 Men smaken sitter ju inte i utseendet som tur är!

IMG_20240309_192638483.jpg
 
Någon här som är grym på att fritera tofu så den blir så där frasigt puffig? Vilken sorts tofu? Kan jag använa yin-pin eller måste det vara någon speciell? Vill ha krunchiga krutonger av tofu. Fick det på en restaurang och det var så gott i soppan!
 
Någon här som är grym på att fritera tofu så den blir så där frasigt puffig? Vilken sorts tofu? Kan jag använa yin-pin eller måste det vara någon speciell? Vill ha krunchiga krutonger av tofu. Fick det på en restaurang och det var så gott i soppan!
Märke spelar inte så stor roll, bara den är fast, jag brukar använda Icas. Pressa ut så mycket vätska som möjligt, skär i kuber och panera, tycker det blir absolut frasigast att panera i rismjöl, men majsstärkelse fungerar utmärkt!
 
Märke spelar inte så stor roll, bara den är fast, jag brukar använda Icas. Pressa ut så mycket vätska som möjligt, skär i kuber och panera, tycker det blir absolut frasigast att panera i rismjöl, men majsstärkelse fungerar utmärkt!
Och salta paneringen!

Sedan finns fryst fluffig friterad tofu på asiatiska butiker. Bara att salta och steka på i lite olja :)
 
Tack vare era svar hittade jag vad jag letade efter ”tofu puffs” Kan bara göras med färsk tofu och är i princip endast färsk tofu som man friterar utan panering. @VLMF det var den frysta fluffiga tofun som ledde mig rätt :)

Ska dock testa att fitera med panering också nu!
 
Tack vare era svar hittade jag vad jag letade efter ”tofu puffs” Kan bara göras med färsk tofu och är i princip endast färsk tofu som man friterar utan panering. @VLMF det var den frysta fluffiga tofun som ledde mig rätt :)

Ska dock testa att fitera med panering också nu!
Spännande! Återkom gärna när du testat. Vad är färsk tofu, är det sådan vanlig förpackad i kyldisken?
 
Jag har en påse strimlad rödkål och en påse vitkål i kylen. Vad kan jag göra med det, förutom tråkig sallad och coleslaw?
Går det göra något lite festligt av det?
 

Liknande trådar

  • Artikel
Dagbok Jag vill bara gnälla av mig, så jag gör det här. Jag hatar att jobba, det har jag alltid gjort sedan jag började sommarjobba. Jag har...
2
Svar
21
· Visningar
2 456
Senast: Exile
·
  • Artikel
Dagbok Det är alls inte bara kris och katastrof att bo här och få öva på problemlösning (även om jag bryter ihop nångång ibland). Mesta tiden...
Svar
0
· Visningar
1 268
Senast: cassiopeja
·
  • Låst
Övr. Hund Jag har problem med min hund. Att flytta hit var det bästa beslutet för mig, men från att vara relativt okomplicerad, om en husky kan...
20 21 22
Svar
425
· Visningar
27 898
Senast: Snurrfian
·
Hundträning Hej alla, Jag känner mig lite uppgiven och vill därför rådfråga er. Det är så att jag i måndags hämtade hem en 8-veckors basset-valp...
Svar
13
· Visningar
5 723
Senast: TinyWiny
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Senast tagna bilden XV
  • Vildkattungar
  • Diarré

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Burkfisk
Tillbaka
Upp