Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Var hos veterinären idag...

N

Nyrelski

Min häst fick diagnosen kotledsinflammation båda fram, mest i höger pga. att högerhoven inte är tillräckligt aktiverad. Hon hade även broskförbening där.
Vi åkte dit för att hon har varit tjock i benet, haltade lite en dag annars har det inte märkts när jag rider annat än att hon är svårare i vänter varv.

Veterinären trodde att det kunde bero på hennes exteriör eller snedbelstning på annat sätt tex. ridning. jag skyller på mig själv och min ridning. Jag hade en period för ett tag sen när jag koncentrerade mig lite väl mkt. på att hon skulle peta in bogen i en sida och jobbade rätt mycket i samma varv:smirk: Jag har kommit på mig själv nu, men det kan ju komma efteråt

Men om det skulle vara hennes exteriör som orskar det ändå, kan man göra nått åt det :confused:
Hon fick 7 på benen på kvalitetstävlan och har inte haft kotledsinflammation tidigare så det kan ju inte vara något större fel. Det enda jag har lagt märke till är att hon är lite paralellförskjuten i vänster fram under knät. Hon är 11 år och har gått medelsvår hoppning innan.
Jag plockade även av skorna på henne idag (fick en blodblåsa och klämde nästan av mig lillfingret :angel: ) och hon ska gå barfota tills återbesöket om tre veckor.
Veterinären sa något om ringskor, vad hjälper det mot?

Jag vet att detta är ett ganska uttjatat ämne men jag behövde skriva lite. Undrar om någon har erfarenhet av hästar med samma diagnos, har det gått bra/dåligt, kan man tävla en häst med ett sånt exteriört problem i högre klasser fälttävlan?

Tacksam för svar och synpunkter :bow:
 
Senast ändrad av en moderator:
R

Rufsan.

Sv: Var hos veterinären idag...

Det beror på vad det är för exteriört problem som hästen har??
 
N

Nyrelski

Sv: Var hos veterinären idag...

Det enda jag har lagt märke till är att hon är lite paralellförskjuten i vänster fram under knät. annars är hon väldigt propetionerlig. Men vänterskon var snesliten enligt veterinären. Hon har också väldigt små och trånga hovar.

Hennes mamma var sabelbent (fick 8 föl :smirk: ) Det har dock inte varit något speciellt problem med de jag träffat
 
Sv: Var hos veterinären idag...

Är det verkligen en bra åtgärd att ta av skon på en hov med hovbroskförbening? Hade för mig att man vill ha så liten rörelse som möjligt i en sådan hov? Fast jag kanske blandar ihop det..?
 
N

Nyrelski

Sv: Var hos veterinären idag...

Vi tog av skorna därför att strålen behövde aktiveras mer. Jag har ingen aning om sånt här utan litar på veterinären och hoppas han gör rätt.

Benen har iaf. känts betydligt bättre nu efter behandlingen och när vi tog av skorna.

Var har du hört att det skulle vara så? *Nyfiken*
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5933 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästmänniskan Gammal användare - nytt nick för att få helt utomstående åsikter på problemet, som inte grundar sig på inlägg jag skrivit tidigare...
2
Svar
31
· Visningar
4 022
Hästvård Förlåt för novell. Jag brukar inte rådfråga om sånt här över nätet men jag har stora problem med min ponny och vet inte längre villa...
3 4 5
Svar
82
· Visningar
8 142
Ridning Hej! Jag har ett sto på åtta år som jag haft i ganska precis två år. Innan jag köpte henne hade hon haft fem hem på tre år och lärt sig...
2
Svar
21
· Visningar
2 788
Hästvård Jag har ett sex år gammalt sto, importerad från Lettland som unghäst och i min ägo sedan hon var drygt 3,5 år gammal. Den här sommaren...
Svar
10
· Visningar
1 690

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Föl 2021
  • Betäckningar 2021

Omröstningar

Upp